Direktlänk till inlägg 18 februari 2021

Farmarfunderingar

Av Göran - 18 februari 2021 20:34

Tänk att det är samma sak varje år! Jag talar förstås än en gång om Farmen i TV4, detta gissel som jag inte kan låta bli att följa. Folk bildar pakter och lovar varandra saker dyrt och heligt. Och sen förväntar de sig att de ska kunna lita på vad deras konkurrenter lovar dem mellan fyra ögon. Har de inte sett programmet nån av alla de säsonger det har sänts?

Har de inte fattat att alla andra OCKSÅ är där för att försöka vinna en halv miljon?

Och med dessa pengar för ögonen finns det inte många som bryr sig särskilt mycket om vad de eventuellt har lovat någon annan utan självklart värderar man sina medtävlande kontinuerligt och när man ska ta ett beslut så tar man såklart det beslut man tror kan föra en vidare i tävlingen. Mot finalen.

Och det är ju just det som förbryllar mig. ALLA tänker så när det kommer på sin spets. Varför inbillar man sig då att ens motståndare ska stå för en högre moral än man själv gör? Varför skulle de?

Jag antar att det där har att göra med hur vi är fostrade. Vi, eller i alla fall de flesta av oss, vill tro gott om andra. Och samtidigt som de är motståndare till varandra så är de ju samtidgt "i samma båt". Ihopfösta under förhållanden ingen av dem upplevt innan och med gemensamma uppgifter att försöka lösa för att få belöningar som kanske påminner dem lite om vilket liv som väntar när tävlingen är över. En burk med godis tycks ju kunna få vuxna människor alldeles saliga när de levat på morötter, lök och potatis ett tag.

Jag tror att om man verkligen vill gå långt i den där tävlingen så gäller det att hålla så låg profil som möjligt och varken reta upp sig själv eller någon annan över struntsaker. Sen tror jag också på hårt arbete och gärna lite specialkunskaper inom något område som är till nytta för hela gruppen.

Sen ska man nog lova så lite som möjligt och ta andras löften med en stor nypa salt. Hålla inne med sina åsikter om andra deltagare och försöka vara så social man bara kan.

Det är det som kallas att spela spelet och det finns några som jag tycker har spelat lite smartare. Veckans storbonde, Philipp och hans gårdskarl, Allan är två av dem. Även om Phlipp tycks lita lite för mycket på han som valdes till förstekämpe ikväll. (Minns inte namnet just nu) Men där är det ju ömsesidigt.

Andrekämpe tror jag blir den yngre Filip som man inte ser arbeta särskilt ofta men desto mer liggande i en solstol eller stående bredvid och se på när de andra bygger, matar djur eller slår gräs.

Sen... så kom det ju en liten cliffhanger i slutet av Torpetavsnittet från igår. Wincent sa till någon av torparna ungefär att... "Du förstår väl att det här kommer att få allvarliga konsekvenser även för dina vänner inne på Farmen"

Det tolkar jag som att något regelbrott begåtts. Vad och av vem får den veta som kan titta på måndag kväll. Själv jobbar jag natt då så det blir väl på tisdag på dagen jag får titta ifatt.

En ledig dag återstår innan jag åter ska snöra på skyddskor, ta på blåställ, hjälm och skyddsglasögon och göra mina fyra tolvtimmars pass i fabriken. Börjar på lördag och går av sista natten nästa onsdag morgon.

Det ska bli roligt! Säger vi...

Roligt eller inte så är det dags att avsluta nu och gå och borsta tänderna. Klockan är bara lite över nio men jag är redan trött. Så för ovanlighetens skull tänkte jag svara direkt på kroppens signaler och krypa i säng med min kära snarkmaskin. Sov gott, ni också, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land. Och, självklart, i alla andra länder världen över också. Natti natti!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

19 februari 2021 13:13

Jag håller nog lite på Philipp för jag tycker att han är så glad och trevlig och verkar hjälpa till mycket. Dessutom verkar han vara en snäll person. Så han har allt och jag gillar honom. Vi får väl se hur det går på söndag. Jag försöker skotta fram bastun idag när det är ganska varmt och skönt ute, bara några grader kallt. Nu gör jag paus för det är så tungt med en hel meter snö som är frusen.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards