Alla inlägg den 5 april 2024

Av Göran - Fredag 5 april 11:20

Kung Bore ger sig inte! I förgår slog han till med polarkyla (för att vara april i alla fall) och det var minus åtta och snålblåst då vi gjorde morgonpromenaden. Thea tittade frågande upp på mig då vi kom ut och den iskalla vinden rufsade om hennes päls. Hon såg ut att undra om jag ville ta livet av henne som släpade ut henne i sånt väder.

Men smart som hon är så var hon supersmabbb med att uträtta det hon behövde och sen tittade hon på mig igen. Så jag nickade och sa att; "Ja, nu går vi in i värmen och fixar lite frukost."

Nästan lika kallt igår och även imorse. Idag hade de där uppe kastat ner lite nysnö över oss. Och det måste ha blåst småspik då snön föll. För på både min och andras bilar var det rent på tak, motorhuv och vindruta men på hela högerssidan var det vitt av snö som alltså måste ha träffat vågrätt.

Men det är ju april så man får väl räkna med några små bakslag innan Gumman Tö sätter kängan i bröstet på Kung Vinter och utropar sig till segrare.

Segrarer tror många att Donald Trump kommer att vara när de har avgjort sitt val av ny president där borta på andra sidan pölen. Och det är en gåta för mig hur ett helt folk kan vara så hjärntvättat att de röstar för sin egen undergång.

För det är ju liksom bland fotfolket, de där som knappt får vardagen att gå ihop som han har sitt största stöd.

Men får han makten kommer han ju främst att gynna den rikaste procenten i landet, som han själv också tillhör.

Det vi här i Sverige ser som självklarheter som sjukvård för alla, fri utbildning och social trygghet är ju kommunism i Donalds ögon. Eller åtminstone socialistisk. Och DET ska inte USA ha!

Har sett så många små filmsnuttar på Youtube om "MAGA-people" (MAGA = Make America Great Again) som Trumps anhängare kallas eller kallar sig själva.

De står framför kameran och avslöjar sin egen okunnighet med självsäker attidtyd som om de tror att de själva är de enda som kan skilja på rätt eller fel. Abort är t.ex en av de saker som de flesta av dem är starkt emot.

"Livet är heligt" säger de.

Men när de får frågan vad man ska göra med en kvinna som väljer att göra abort så är inte livet så heligt längre. För då säger många av dem att det borde vara dödsstraff på att göra abort.

Nej, USA;s invänare måste vara jordens frivilligt mest okunniga folk. De "vet" ju redan att de bor i  världens bästa och friaste land. Frihet finns ingen annanstans, har de fått lära sig. Liksom att resten av världens befolkning hatar och föraktar dem för deras frihet.

En frihet att dö i förtid om man inte har råd att  söka läkare eller betala hundratusentals kronor för mediciner som kunnat bota en. En frihet att äga, bära och använda vapen nästan hur som helst.

Undrar just hur framgångsrika de skulle kunna bli med den svenska, nordiska, europeiska modellen. Där utbildning, sjukvård, mediciner och annat är tillgängligt för alla. Där alla har möjligheten att skaffa sig högre utbildning och på så sätt bidra till utvecklingen både av sig själva och nationen.

Men DET.... kommer aldrig att ske!

För det har maktens människor präntat in i folket att det är s o c i a l i s m och även om bara ett ytterst litet fåtal av folket verkligen vet vad det betyder så VET de att det vill inte Amerika ha.

Nu anser jag ju inte att Sverige är något större föredöme heller men i valet mellan två onda ting är det Sverige som gäller för min del, alla dagar i veckan.

Har heller aldrig längtat efter att få bo i USA. Däremot drömde jag förr om att få åka dit och se lite av allt som finns att se. Men idag vill jag inte ens det. Det räcker så bra med vad jag får i mig via media.

Därmed avslutar jag mitt svammel för den här gången. Jag behöver åka en sväng och handla hem lite förnödenheter. Så jag tillönskar er alla en fin fredag och helg i Simlångsdalen, Ödeshög, Katthammarsvik och Ramsele.

Ha det! Annars kanske nån annan har det...

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards