Alla inlägg under juli 2021

Av Göran - 11 juli 2021 07:56

Puh... den kom tillbaka! Bloggplatsen, menar jag förstås. Som tydligen låg nere mer eller mindre hela dagen igår. Varför har jag förstås lika lite någon aning om som ni andra som försökte och försökte öppna sajten igår.

Men det kan väl kanske göra detsamma vad det berodde på när det nu tycks funka igen. Man undrarr väl i tysthet om det kanske var någon ny såndär cyberattack som drabbade COOP förra helgen. Närbutiken här hemma höll stängt i två dagar och på vissa andra håll varade det visst ännu längre.

Sommaren har på sätt och vis gått in i nåt pausläge. Grått och regn hela dagen igår och det ser ungefär likadant ut utanför mina fönster även idag. Så jag tänkte passa på att ta ännu några steg i den "dö-städning" jag egentligen påbörjade redan ifjol men pausade för att köra igång igen i våras.

Har ett skänkskåp i vardagsrummet med vitrinskåp upptill och vanliga nedtill. Fyra lådor finns det också som liksom underskåpen innehåller massor av grejer som jag nån gång stuvat undan för att ta hand om "nån annan dag".

Jag vet att där finns kasserade telefoner, både mobila och bärbara för fast telefoni. Gamla hörlurar och någon trasig router ligger där också ihop med en massa annat som jag aldrig kommer att använda mer.

Soptippsresan blev uppskjuten till kommande vecka så jag tänkte förbereda mig för det genom att kasta lite mer onödigheter som jag samlat på mig genom åren.

Sen till kvällen ska jag boa ner mig i soffan vid niotiden då EM-finalen i fotboll mellan England och Italien börjar. Jag tror stenhårt på att Italien vinner. Lite tråkigt att inte våra grannar i söder mäktade med att slå ut England i semifinalen, jag höll på dem där.

Men danskarna måste väl ändå vara ganska nöjda med sin insats med tanke på hur turneringen började för dem. Dramatiken då en av deras spelare föll ihop livlös och man tvingade utföra HLR samt använda en hjärtstartare för att få igång hoom igen. Matchen pausades men efter någon timme bestämde ledningen att den skulle spelas klart. Den matchen förlorade Danmark mot Finland som aldrig ens deltagit i ett större mästerskap.

Nåja, det gick ju bra med Eriksen till slut och danskarna tog sig ända till semifinal trots att man inledde med två förluster.

Nåja, nu är det snart över och landet återgår väl till vardagslunk med seriespel i de inhemska ligorna. Ser fram emot att åter få följa Giffarnas öden i superettan men kanske ännu mer mot den 11 september. Inte för att det är årsdagen av attacken mot World trade center och Pentagon utan för att då startar säsongen för SHL med Timrå IK tiilbaka i hägsta serien igen. Och innan dess har vi ju även ett OS, uppskjutet från förra året, att se fram emot.

Har börjat så smått att studera platsjournalen på arbetsförmedlingens hemsida och kan konstatera att min chans till att kanske få några påhugg i höst ligger nog hos bemanningsföretagen. Får väl sätta ihop ett CV och skicka till några av dem och hoppas på tur.

Men nu är det dags att rota fram nåt ur frysen som kan bli middagsmat åt två herrar. Jag är lite sugen på pannbiff med lök och nypotatis och köttfärs vet jag att det finns. Därmed knyter jag ihop säcken för den här gången och önskar mina kära ordbrukare en härlig söndag och bättre väder en regnet som just nu smattrar mot fönstren här.

Ha det! Vi ses!

Av Göran - 6 juli 2021 20:19

Inte fullt en månad sedan min tid som "göra-lös" började. Arbetade ju mitt sista skift natten mellan 8/6-9/6 och mötet då jag beslöt att acceptera att bli "utköpt" ägde rum först måndag veckan därpå. Så det är inte riktigt en månad som jag övat på att inte arbeta enligt något schema. Ändå var det först nu i fredags som min semester började. Jag försökte visserligen förhandka till mig rätten att inte behöva ta ut semestern utan få ut den i pengar på slutlönen men de var inte beredda att förhandla en enda krona mer än deras eget förslag till uppgörelse.

Och visst har jag haft mina lite bittra stunder då jag ångrat att jag gjode dem till viljes. Vetskapen att de var helt ute och cyklade när de hotade mig först med uppsägning och sedan med avsked. Den händelse som låg bakom det hela hade aldrig räckt som saklig grund för uppsägning och absolut inte för att avskeda mig. Det visste jag redan då. Så ibland tänker jag att jag borde ha snytit mig i papperet som kontraktet var skrivet på och rivit det i småbitar som jag sedan kunnat kasta i ansiktena på dem. Och sagt typ... "Jamen, försök med det då!"

Undrar också hur de hade reagerat på det. För HR-avdelningens representant vid mötet säger sig ju vara jurist så hon måste ha vetat lika bra som jag att de inte skulle ha lycktas med vad de hotade att göra. Kanske hade jag då kunnat förhandla till mig en mycket bättre deal än den jag fick.

Men som jag skrev i juni så kände jag mest att jag inte orkade bråka med dem. FAST jag troligen hade vunnit med 99% säkerhet.

Så jag försöker rätta in mig i allt det nya. Har väl mest latat mig sen dess men inser ju att jag snart måste börja ruta in min vardag och aktivera mig lite mer. 

Den här månaden ut tänker jag dock bara njuta min ledighet och göra vad som faller mig in för dagen. Sen ska jag i alla fall registrerar mig hos arbetsförmedlingen och försöka sätta ihop ett CV attt skicka till presumtiva arbetsköpare. Vi har städat en del, sonen och jag. Mycket återstår ännu men innan veckan är slut ska vi köra ett lass med släpvagn till Kretsloppsparken som soptippen numera kallas. Och visst låter det nya ordet jävligt mycket glassigare än soptipp?

Därmed får det räcka för denna tisdag, kära ordbrukare i Löddeköpinge, Svenstavik, Ålesund och Hjoggböle. Jag kommer tillbaka. Som en bumerang kommer jag alltid tillbaka. Så länge jag lever och orkar. Vi ses!




Av Göran - 3 juli 2021 07:30

Idag fyller han ett kvartssekel, den där lilla battingen (och stundtals ILL-battingen) som föddes just idag för 25 år sedan. Han kom med kejsarsnitt av diverse orsaker men det var ingen dramatik alls vid förlossningen. Precis innan de lyfte ut honom gavv han ifrån sig ett ljud som lät precis som om han sa "pappa". Jag kommenterade det genast med att jag hade en ytterst begåvad liten son som ropade på mig till och med innan han lämnat sin mammas kropp.

Med honom och hans mamma firade jag igår kväll hans födelsedag i förskott genom att gå ut på stan och äta och dricka gott. Det finns en gammal resturang här som heter Stekhuset och specialiserar sig främst på lite bättre kötträtter och där njöt vi en mycket god middag och några iskalla pilsner tillsammans igår.

Efteråt gick vi till Espresso house på Storgatan och drack kaffe där innan vi åkte hem igen.

Och det är skönt att se att samhället börjar öppna sig igen. Det var folk i rörelse och uteserveringarna var så befolkade som de får vara med kvarvarande pandemibegränsningar. 

Vi satt förstås också ute och jag hamnade med min vänstra arm i direkt solljus och det blev så varmt att när ett annat bord som stod helt i skugga blev ledigt bad vi att få byta, vilket vi också fick göra. Sonen och hans mamma åt dessert också men jag blev så mätt på min entrecote med murkelsås och stekt vitlökspotatis att jag avstod från glass och annat.

Idag, på självaste födelsedagen, har han önskat tacos och när Willys öppnar ska jag åka dit och handla hem det som inte finns hemma av ingredienser till det. Hoppas att de har någorlunda bra pris på lagom mogen avocado så jag får göra min guacamole som blir så enastående god till just tacos. Den kan förresten även med fördel njutas till en bättre köttbit istället för beasås eller nåt annat. Minst lika gott och betydligt nyttigare för kroppen än t.ex bea.

Började förresten min semester igår också. Inte för att det märks någon skillnad mot inna då jag "bara" var arbetsbefriad men jag ska ändå försöka njuta lite extra av vad som troligtvis är mitt livs sista sommarsemester.

Strax före jul blir jag ju pensionär såvida ingen arbetsgivare skulle råka behöva just min kompetens och anställer mig. Sannolikheten är ju inte så stor men om det händer så jobbar jag väl på i åtminstone ett år till.

Sommar har vi ju fått så att det duger i alla fall. 28 grader var det i skuggan då vi steg på bussen för att åka till stan igår eftermiddag. Och inte var det mycket svalare då vi kom hem vid åttatiden heller.

Busshållplatsen är belägen alldeles ovanför min närmaste badstrand vid havet och där var det ganska mycket folk igår eftermiddag. Ett tiotal bilar på parkeringen och massor av badande ungar i vattnet.

Blir det lika hett idag så får jag väl hålla mig i min hyfsat svala lägenhet tills värmen bedarrar framåt kvällen. Idag skulle Sverige ha spelat mot England i fotbolls-EM men nu är det Ukraina som får chansen istället eftersom de slo ut oss i veckan som gick. Kanske tittar jag en stund, kanske inte.

Madame Citroen är åter i brukbart skick. Hjulagret är bytt och jag hittade en firma som fyllde kylmedium till AC;n för en dryg tusenlapp mindre än vad Magnus ville ha för det. 1500 kr betalade jag och svalkan som nu råder i min bil var värd varenda krona. När man blivit bortskämd med behaglig temperatur när man åker bil vill man inte vara utan det sedan. Minns ju hur det var under mina första 25-30 år som bilägare. Man åkte omkring med nedvevade rutor och fick nackspärr och ont i ögonen. Ett par stycken av de bilar jag ägt hade sollucka och den gav ganska bra lindring av värmen i bilen sommartid. Utan att man behövde sitta i drag!

Nu ska jag logga in hos ATG och se efter om jag kan tota ihop ett V75-system som kan få mig att drömma om storvinst på travet i några timmar. Tills jag tvingats medge att jag är amatör på området och saknar förmåga att tippa rätt.

Men till dess så kan man ju ändå leva på hoppet.

Gör det, ni också, kära ordbrukare i Sölvesborg, Almunge, Rönnskär och Frillesås. Spela en liten slant med hjälp av Harry Boy och lev denna lördag med drömmen om miljonerna.

Ha det! Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards