Direktlänk till inlägg 20 mars 2024

Åka buss - inte så dumt ändå

Av Göran - Onsdag 20 mars 14:15

Det där med att åka kollektivt kanske inte är så dumt i alla fall! Imorse efter duschen kände jag hur tjockt mitt hår började bli och grämde mig lite över att jag f.n har lånat ut bilen till yngstingen. Men han behöver den ju mycket mer än jag för att ta sig till och från sitt jobb.

Jag funderade en stund på att ringa och be honom hämta mig imorgon bitti så kunde jag följa med till hans jobb och därefter disponera bilen medan han arbetar.

Men då kom jag ju på att de bussar som går väldigt tätt på dagtid precis utanför ju faktiskt också passerar rätt nära min kurdiske frisör som fortfarande "bara" tar 250 kr för klippningen.

Mindes också att jag ju faktiskt fick ett busskort samma jul som jag skulle gå i pension. Så jag letade fram det och knallade de 200 meter ungefär som skiljer mig från busshållplatsen.

Förr, när man betalade kontant, fick man en biljett som gällde i två timmar efter att man betalat. Men nu ligger den funktionen i själva kortet. Så jag betalade 30 kr och följde sen med bussen in till stadens centrum. Satt sen kvar och väntade medan de flesta andra steg av och följde sen med bussen vidare till andra sidan fjärden.

Där hoppade jag av och gick kanske 200 meter igen till frisören. Som inte hade någon kö alls utan det var bara att sätta sig tillrätta och låta sig klippas.

Det tog kanske en kvart. Sedan gick jag till hållplatsen mitt emot där jag steg av och snart kom samma buss tillbaka som jag kom dit med och jag fortsatte tillbaka ner till centrum igen.

Där fick jag idén att stiga av och besöka systembolaget som ligger alldeles intill bussterminalen. Och när jag handlat det jag skulle, ett par flaskor rött, återvände jag och väntade några minuter tills nästa buss anlände.

Det tog sammanlagt mindre än 1½ timme och kostnaden för hela resan var alltså 30 kr. Frågan är om jag hade kommit så billigt undan om jag kört bil dit.

Kanske hade jag inte gjort av med bensin för riktigt så mycket men då tillkommer ju parkeringsavgifter också.

Så det blir kanske fler bussresor framöver. 30 kronor för två timmars valfria resor inom stadsgränserna är helt ok!

Skönt var det också att få vinterpälsen ansad och än en gång häpnade jag över att  den där drivan med hår som frisören får sopa ihop efteråt blir ljusare grå för varje gång.

Men man får väl vara glad att man fortfarande har hår på huvudet. Många jämnåriga (och yngre med) har ju inte det. Men å andra sidan behöver ju de inte lägga några pengar på att klippa sig heller.

Men nu är det alltså gjort och lär inte behövas igen förrän framåt midsommar. Som ju "bara" är c:a 3 månader bort!

Det flög lite snö i luften när jag åkte hemifrån men då jag var på väg hem igen hade det övergått i duggregn.

Snön smälter med en väldig fart nu och plogvallarna som nästan nyss var meterhöga och mer är reducerade till 30-40 cm ungefär. Så nog är våren på väg även om vi, på mina breddgrader, får vara beredda på ett och annat bakslag innan vitsipporna står i blom.

Därmed har jag väl svamlat klart för den här gången. Ska steka kycklingfiléer till  middag om nån timme. Men innan dess ska jag ta ut Thea på en runda nedåt havet så hon också får röra lite på sig.

Ha det gott, kära ordbrukare i Vuollerim, Sölvesborg, Harstena och på Orust!

Vi ses!


 
 
Rickard

Rickard

Onsdag 20 mars 18:38

Tjockt hår är bra och har hört att det tyder på att man är sund ;)

Jag gillar att åka kollektivt och se landskapen och studera medresenärer.

http://theentangler.blogspot.com

Göran

Onsdag 20 mars 20:16

Vad roligt med en ny läsare som kommenterar. Det är alltid välkommet. Jo, jag fick nog blodad tand idag när jag åkte buss. Det behöver ju inte vara så långt för att det ska bli billigare än att ta bilen. Slippa besväret med att hitta parkering och slippa betala för det också. Tack för kommentar och välkommen åter!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards