Direktlänk till inlägg 26 mars 2024

Sötchock!

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning.

En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sängen eftersom jag har tvättstugan idag. Två maskiner är körda och upphängda och när jag skrivit färdigt här ska jag ställa mig och stryka mina skjortor.

Mitt första barnbarn är nu hemma med sina föräldrar och det kommer nya bilder varje dag. Sist visade jag ju upp honom sovande så jag tänkte att ni måste ju få se honom med öppna ögon också...

   

Är han inte fantastiskt fin? Och jag tycker nästan att man anar ett litet leende på nedre bilden. Det brukar ju dröja ett tag innan det första leendet kommer så det kan ju vara en ren lyckträff att bilden togs i exakt rätt ögonblick.

Tänk så fantastiskt det är med internet, man får liksom vara delaktig fast man bor bortemot 90 mil ifrån honom.

Ska såklart försöka att ta mig råd att åka ner och träffa honom i verkliga livet också men det dröjer kanske ett tag.

Igår trodde jag förresten att jag skulle bli än mer utan bil än när den är utlånad.

Jag och vännen Hans hjälpte sonen att forsla hans Volvo till en verkstad. Hans har större bil än jag och med den får man dra biltrailern med en Volvo på. D.v.s om man har E-tillägg på körkortet. Och det har ju sonen så han fick köra den.

Min egen bil skulle jag köra och ge tillbaka till honom  efter att ärendet var uträttat.

Men... Madame Citroen har ju sån där gashydraulisk stötdämpning och den hade slutat funka. Det hjälpte inte hur jag tryckte på knapparna för upp/ned så låg hon c:a 15 cm över marken bara.

Så jag körde i 30 km/h till närmaste mack, en Shellstation där en liter hydraulolja inköptes för 219 kr(!). Jag slog i alltihop och hoppades att det skulle lösa problemet. 

Det gjorde det. Men inte förrän jag var framme vid platsen där Volvon skulle bärgas. Så när vi var klara där åkte jag till Biltema och köpte ännu en liter olja varav halva flaskan hälldes i hydraultanken.

Tack och lov kunde jag dra en lättnadens suck att det inte var nåt större och dyrare fel på henne. Ungefär detsamma hände ju för några år sen och jag mindes det nånstans i bakhuvudet.

Ännu en lättnadens suck drog jag när jag såg prislappen på oljeflaskan från Biltema.

Samma mängd olja som kostade 219 kr på Shellmacken betingade bara 49 spänn på Biltema. Där hade jag alltså, teoretiskt sett, kunnat köpa 4½ liter hydraulolja på Biltema för samma pengar som jag betalade på macken. Hutlöst!

Hutlöst är det också att inte handeln sänker matpriserna. TROTS att drivmedelspriserna nu är t.o.m lite lägre än innan de började stiga så kraftigt. Då sa man att man måste kompensera sig för den kostnaden.

Så då borde man väl kunna följa efter nedåt också även med matpriserna, tycker man...

Närbutiken där jag bor har dock ofta bra erbjudanden och jag handlar mer och mer där. Igår var jag där och passade på att köpa blandfärs för 29;90 för 500 gram. Tre paket köpte jag och lade två i frysen.

Det tredje ska jag göra pannbiffar av idag och även en kantarellstuvning till dem. Det är den näst sista påsen med gula kantareller från i höstas som ligger och tinar upp på köksbänken.

Jag har hört nån gång att nedfryst svamp bör konsumeras inom ett halvår så det är väl lika bra att jag äter upp dem inom närmaste tiden.

Inte tror jag att de blir hälsovådliga av att sparas längre än så men de kanske tappar smak och arom.

Och jag har ju även torkade trattkantareller kvar sen 2022 (som var ett fantastiskt svampår) och såna tror jag man kan spara hur länge som helst nästan.

Därmed ska jag avsluta dagens svammel och önska mina kära ordbrukare en fortsatt bra dag och kväll i Askersund, Påarp, Fåker och Altersbruk!

Vi ses när vi ses!

Ha det!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards