Direktlänk till inlägg 20 augusti 2018

Om inget alls... eller en jävla massa

Av Göran - 20 augusti 2018 21:33

Måndag i sista delen av ledigheten. Det blev ingen marknad i helgen trots att vädret inte gav någon ursäkt att stanna hemma. Inte har det varit samma värmebölja som under första halvan av sommaren men helt ok ändå i helgen.

Nej, det var nog mera det att jag inte hade något sällskap att ta med mig. Min tama husmekaniker jobbade natt både fredag och lördag så han gick ju bort som marknadskamrat. Yngste sonen, som bor med mig, trasslade sig inte ur lakanen tidigt nog för att jag skulle finna det intressant att gå på marknad med honom.

Nej, det blev så att snåljåpen inom mig började tala förstånd med mig i lördags förmiddag. Han sa att om jag skiter i marknaden så spar jag ju 1000-15000 kronor som jag annars hade förslösat på saker som jag iofs kanske ville ha men absolut inte behövde. Det brukar bli lite ren- och älgkorv, en rejäl vitlökssalami samt lite ostar från Åsberget. Plus de där delikatessoliverna som är så goda men sååååå dyra också. Samt kanske en burk hjortronsylt eller två att njuta till en god glass någon mörk vinterkväll.

Ostarna från Åsberget kan ersättas med ostar från Skärvångens gårdsmejeri som kan köpas på ICA Maxi. Där säljer de också renkorv och ibland även älgdito. Men igår mindes jag att den jag brukar köpa mina korvar av på marknaden är en gammal bekant som bor inom gångavstånd från min lägenhet och som jag också känner sedan första delen av 00-talet då vi delade på rollen som materialförvaltare i våra söners hockeylag. Om jag ringer honom ger jag mig fanken på att jag kan gå/åka hem till honom och få handlat både renkorv, rökt karré och den där vitlökssalamin som är så god.

Utan att behöva traska flera kilometer på marknadsområdet och trängas med tusentals andra.

Fyra dagar återstår av min 14 dagar långa ledighet. På lördag bär det till igen! Men innan dess hoppas jag ha kommit iväg till skogs för att inventera några av mina svampställen.

Under övningskörningarna med sonen har jag kunnat konstatera att ett ställe där jag skördat massor av Karl-Johan, blek taggsvamp och blodriska numera är jämnat med marken så dit behöver jag inte åka på 60-70 år eller så.

Och om jag, mot förmodan, lever då så har jag säkert glömt att jag en gång i tiden plockade svamp där.

Får slå min syster en signal så jag får sällskap i svampskogen. Om hon har tid. Hon fick nämligen sitt sjunde barnbarn igår kväll - den andra pojken bland fem tjejer utsprida på hennes dotter och två söner. Dottern var det som denna gång fick sin bebis nummer två, en lillebror till syrrans första barnbarn, Agnes.

Själv har jag inte så mycket som ett enda litet barnbarn om man inte räknar barnens katter för i så fall har jag tre stycken pälsklädda men kastrerade fyrbenta barnbarn. Den som bor här just nu, sedan dotra flyttade till pojkvännen, är en kattslyngel på dryga året. En kolsvart liten illbatting med svår ADHD emellanåt. Som jag då, i så fall, skulle vara någon sorts farfar åt.

Nej, de räknas inte, de där pälsbollarna. Utan jag fortsätter vänta på att någon av döttrarna (som är de enda som har fasta förhållanden) ska göra en ärbar morfar av mig. Med tvåbenta barnbarn, hoppas jag!

Det fina med barnbarn, till skillnad från de egna ungarna, är ju att man kan välja hur mycket och hur ofta man vill njuta av deras sällskap. "Nej, nu vill hon visst gå till mamma/pappa, tror jag", kan man säga när man känner att det är nog.

Eller..."Nej, du vet ju att jag så gärna sitter barnvakt men just den kvällen har jag ju min kurs i porslinsmålning och den vill jag inte missa!"

När barnbarnet "vill gå till mamma" avgörs oftast med näsan. Jomen, byta-blöja-delen har man ju gjort så att det räcker och blir över med de egna små liven när de var bebisar. Så den slingrar man sig ju gärna ur om man kan.

Samtidigt som man inte låtsas om att man känt att ungen luktar skit. Man är ju gammal, gu´bevars, och sinnena är ju inte lika skarpa som förr.

Men visst ser jag fram emot en hel del också när det gäller de roligare delarna av morfars- och farfarsskap. Läsa sagor för ungar kan jag göra nästan hur länge som helst och tycker bara att det är roligt.

Försök att göra det med en katt! De skiter fullständigt i hur det går för Pettson och hans katt, Findus, eller för Mumintrollet eller Alfons Åberg för den delen.

För mina egna döttrar och söner läste jag massor. I förhoppningen att de skulle bli intresserade av att själva läsa böcker. Men det är bara den äldsta dottern som gör det med någon ordning så jag vet inte hur mycket det egentligen betydde.

Och... än en gång har jag snickrat ihop ett inlägg av och om absolut ingenting. Men en sketen blogg är också en blogg och som jag sagt många gånger förr; Ingen tvingar dig att läsa! Var du så dum att du läste ända hit får du väl skylla dig själv!

För det blir inte roligare än så här, nämligen!

Trösten får väl vara att nu är det över! Jag ska inte plåga dig mer idag! Sov gott, kära ordbrukare i slott och koja i Rinkeby, Dals Långed, Korpilombolo och Utansjö.

Risken finns att jag dyker upp igen! Så passa er...

Med eller utan något vettigt att säga...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

21 augusti 2018 07:49

Det här blogginlägget gillade jag verkligen ska du veta. Inte ett ord om fotboll utan om sånt som jag är intresserad av, som marknader och läsa och barnbarn och kattor. Kan ju inte bli bättre.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

21 augusti 2018 07:53

Haha! Jo, det gäller att variera sig för att tillfredsställa så många som möjligt! Tack för det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards