Direktlänk till inlägg 26 september 2023

Höst på Sveriges midja

Av Göran - 26 september 2023 21:28

Ser i lokalblaskans nätupplaga att Burger King stänger sin enda resturang i Sundsvallstrakten. Lite tråkigt kan jag tycka! Inte för att jag äter särskilt många burgare per år men om och när jag gör det så är Burger King en av mina favoriter. 

McDonlads kan duga om jag behöver få nåt i mig snabbt och enkelt men ska det dessutom smaka bra så väljer jag hellre någon av deras konkurrenter.

Som Burger King, Max, Jureskogs eller Big boy!

Första gången jag smakade Burger King var på Stockholms centralstation i väntn på tåget vidare till Göteborg och Springsteenkonserten 2003. Då fanns de inte alls här i stan så därför gladde det mig då de öppnade sitt hamburgerhak här i trakten. Sen dess har jag kanske besökt dem en gång per år eller så.

Och blivit mätt och nöjd varje gång.

Minns också deras reklam i TV långt innan de fanns häromkring. Där man sa att hos Burger King kan man få sin burgare PRECIS hur man vill - bara inte stekt!

Det anspelade förstår på att alla deras burgare var grillade och inte stekta.

Minns hur vi, på jobbet, ibland skämtade om det där och sade att när de väl kommer hit till våra trakter så skulle vi gå dit och be om en KOKT hamburgare! Jamen... hur vi vile men inte stekt!!!

Nåja, hamburgare i all ära, jag påstår fortfarande att ingen kan göra en bättre hamburgare än de jag gör med mina egna små händer. Köttfärs, gärna av högrev, salt och peppar. Sen är man liksom hemma!

Grilla den sen och lägg på de tillbehör just du tycker om och njut !

Annars... så har jag idag avnjutit min patenterade gratäng på blomkål och broccoli med mycket ost och stekt rimmat fläsk till det. Ytterligare två matlådor blev det att lägga i frysen för kommande dagar då jag inte har lusten eller orken att skapa nåt nytt.

Tvättat har jag också gjort idag och det helt utan at känna behovet att blogga under tiden. TVätten är sen länge uppburen och inlagd i skåp och lådor.

Bara några skjortor återstår att stryka men det spar jag till imorgon.

Börjar kanske bli dags att ta in både pelargonen och chiliplantan från balkongen innan frosten kommer. Får kanske fixa det imorgon!

Därmed tillönskas de kära ordbrukarna en angenäm tisdagskväll och natt tillsammans eller var för sig i Lenhovda, Tyresö, Skärplinge och Stugsund!

Vi ses! Tror jag...

 
 
Ingen bild

Krister

27 september 2023 07:51

När du nämner snabbrestauranger tycker jag att norrländska Frasses är ett bra alternativ och Sibyllas som omväxling.

Göran

27 september 2023 13:44

Absolut! Inte äter jag många hamburgare per år. Men Burger King var en av de bättre tycker jag

 
skogsnuvan

skogsnuvan

27 september 2023 10:19

Det är nog dags att ta in blommor och chili nu för när som helst kan det ske. Fast...kanske inte vid havet där du bor. Annars var det en jättefin dag här igår. Till och med så varmt i vattnet att jag kunde blöta fötterna. Vid badstranden där det är grunt och solen gassade hela dagen och sanden reflekterade solen och inte en vindpust drog in kallvatten. Sista gången i år som jag tassar omkring barfota i vattnet tror jag.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards