Alla inlägg den 11 september 2023

Av Göran - 11 september 2023 11:33

Lika lugn dag idag som igår fast det inte är vilodag idag. Satte mig ner här en stund och sökte efter tänkbara kanaler som kunde tänkas sända från den manifestation som just nu pågår på Mynttorget i Stockholm. Den planerades långt innan regeringen kröp till korset och sa att vi som föddes 1957 ska få våra rånade skatter tillbaka.

Jag hade gärna velat vara på plats och lyssnat på tal av både regeringsföreträdare och representanter för FB-gruppen som skapade trycket som gjorde att regeringen förstod att vår skattesmäll var helt orimlig.

Och man beslöt att genomföra den ändå för att behålla trycket på maktens människor så de inte glömmer vad de har lovat.

Så nu hoppas jag att man också har löst formerna för hur återbetalningen ska gå till. Kanske kommer några nya besked från Svantesson idag. Eller från nån annan.

PRO och SPF har också folk på talarlistan liksom Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Skattebetalrnas förening.

Jag hade gärna velat vara på plats men kände att jag varken hade orken eller finanserna för att kosta på den resan. Ekonomin kommer att vara lika tight året ut innan jag får åtnjuta det förhöjda grundavdraget. Den andra skattesänkningen regeringen har utlovat lär väl också börja gälla då. Typ 400 kr/mån. för min del.

Inte så mycket men jag klagar inte. De som har en bruttoinkomst på 17 000 kr/mån får sänkt skatt med 16(!) kr/mån!

På samma gång som statsministerns lön höjdes med 7000 kr/mån. Rättvist? Tja, döm själv!

En oförutsedd utgift kom också i förra veckan. Näsmasken till min snarkmaskin som ska hjälpa mig att få sova ordentligt gick sönder. 599 kr inklusive frakt kostar den här lilla plastmojängen...

 

Värdet på materialet den är tillverkad av lär inte betinga många ören. Men jag fattar förstås att sånt här inte framställs i så stora serier så då blir ju tillverkningskostnaden desto högre.

Så nu hoppas jag bara att de levererar så fort som möjligt för jag har redan märkt att den där sjuka tröttheten som får mig att somna på datastolen då och då.

På ett sätt kan jag tycka att sånt borde handläggas av apoteken och ingå i högkostnadsskyddet för läkemedel för den hjälpr mig ju faktiskt till bättre hälsa. Precis som en penicillinkur kan göra när det är DET man behöver.

Men de måste alltså beställas från tillverkaren så det är bara att slanta upp och se glad ut. Konkurrensen lär ju inte heller vara stor så de kan säkert sätta vilka priser de vill.

Därmed lämnar jag mina kära ordbrukare åt era öden och äventyr i Kungsbacka, Lidhult, Simrishamn och Överkalix!

Ha det! Annars kanske nån annan har det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards