Alla inlägg den 5 september 2023

Av Göran - 5 september 2023 20:17

Dagens andra blogginlägg återkommer ÄN EN GÅNG till det där förbannade telecomföretaget som är överlägset störst i Sverige. Jag vet snart inte om jag ska skratta eller gråta.

För den oinvigde berättar jag nu att jag under den gångna våren sade upp mitt stora, dyra TV-paket hos Telia. Det upphörde den 30;e april.

Däefter skulle jag få nöja mig med de kanaler som ingick i hyresvärldens paket till sina hyresgäster. Men från och med den stund mitt stora paket upphörde att gälla fick jag inte in ens SVT;s kanaler eller andra gratiskanaler.

Så jag felanmälde förstås. Satt i Telias evighetslånga telefonköer för att få hjälp att kunna se de stackars kanaler som jag hade rätt till via hyresvärden.

Till sist bestämde sig Telias support för att skicka hit en tekniker som skulle försöka utreda problemet. Jag blev då informerad om att UTIFALL feler berodde på mitt eget handhavande av utrutsningen (en digitalbox för TV) så skulle jag bli batalningsskyldig med ungefär en tusenlapp.

Inget som bekymrade mig eftersom jag VISSTE att jag inte hade mixtrat det minsta lilla med digitalboxen!
Teknikern (från deras samarbetspartner TechBuddy) kom hit och gjorde en återställning av boxen som jag inte kunnat göra själv. Mitt enda bidrag var att legitimera mig med mobilt Bank-ID.

Därefter funkade boxen klockrent igen och jag glömde hela saken. MEN... då kom en faktura från TchBuddy på 999 kr. Vilken jag genast bestred eftersom felet ju inte kunnat bero på mitt handhavande av boxen eller nåt annat.

Därefter kastades jag fram och tillbaka mellan Telia och TechBuddy där båda parter skyllde på varandra men till sist gick Telia med på att ta kostnaden.

Än en gång trodde jag att nu ska jag väl kunna glömma hela den här saken och leva vidare. 

MEN... för ett par veckor sedan kom en ny faktura från TechBuddy där de vill ha ytterligare 499 kr. Enligt texten på meddelandet motsvarar summan det jag skulle ha fått i RUT-avdrag. MEN... jag måste betala den innan jag kan ens söka nåt RUT-avdrag.

Snurrigt??? Vänta bara...

Söka RUT-avdrag kan jag ju bara göra om jag har betalat den ursprungliga fakturan. Alltså kan jag varken söka eller få något RUT-avdrag eftersom det inte är jag som har betalat!

Men... DUM-JÄVLA-TELIA påstår ändå att det är så det måste gå till.

Tydligen är det så att TechBuddy gjort nåt fel i kontakterna med Telia och nu vägrar Tele-Com-Jätten Telia att betala  det de själva, tillsammans med TechBuddy ställt till.

I min värld är detta skitenkelt. Jag hyr utrustningen (digitalboxen) av Telia och har betalat för den i mer än 12 år. Då ska den, i min värld, tamigfan funka också!

Och OM den inte funkar så ska Telia snarast se till att den gör det!!!

UTAN en krona i kostnad för mig självklart!!!

Så nu ska det skrivas till Allmänna reklamationsnämnden, till Uppdrag Granskning och till Kall Fakta i TV4. Samt till de två människor jag känner som jobbar i mediabranschen. Journalister på mer eller mindre stora dagstidningar.

Och så fort jag hittat en lägenhet att byta till mig så kommer jag att hitta en annan leverantör av TV och bredband. Mobilabbonnemanget går ut i februari 2025 och då kan ni lita på att det ska bytas till nångon annan leverantör.

Nu jävlar, Telia! Nu får det tamigfan vara nog!!!

Jag har väl aldrig sett på maken till kundförakt! Om jag ringer för att handla fler och större abbonnemang kommer jag fram på nån minut. Men ska jag felanmäla nåt eller behöver support får jag sitta i telefonkö i 45-90 minuter och ibland mer. Om inte det är kundförakt så vet inte jag vad kundförakt är.

Därför rekommenderar jag alla mina ordbrukare som hag abbonnemang hos dem att avsluta dem så fort det bara går och hitta andra leverantörer.

För DET ska jag göra så fort jag bara kan! Aldrig mer TELIA-FELIA!!!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards