Alla inlägg den 7 september 2023

Av Göran - 7 september 2023 18:00

Trodde nån att jag skulle sluta gnälla på Telia-Felia??? FEL! Fel, fel, fel och FEL!

Jag fortsätter så länge jag andas eller tills de ger med sig.
Jag har ringt och ringt och ringt. Mailat och mailat och mailat. Både till fysiska persone som inte svarar på mail men även via deras kundtjänsters hemsidor.

Igår morse kom ett långt SMS där de förklarade att de inte kommer att ändra sitt beslut. Oavsett hur många fler gånger jag hör av mig på mail eller telefon.

Så då ringde jag kommunen och deras konsumentrådvning. Lade ut texten för en dam som var mycket tillmötesgående men också flaggade för att det nog kunde dröja x antal dagar innan hon hörde av sig tillbaka. Jag åkte dock in och lät henne ta kopia på fakturan från TechBuddy.

Att hon börjat arbeta med mitt ärende fick jag kvitto på för en liten stund sen då jag blev uppringd av en representant för TechBuddy. Han hade talat med konsumentrådgivaren och tittat genom ärendet en gång till.

I sitt avslag till mig motiverade Telia det med att teknikern inte lämnat in nån motivering vad besöket var bokat för.

MEN DÅ LJUUUUUGER TELIA!

Det var ju TELIA själva som kontaktade TechBuddy som sen skickade ut teknikern! Efter min felanmälan! Och efter att ha förklarat för mig att jag skulle bli skyldig att betala om felet berodde på mig eller min hantering av TV-boxen.

Telia skrev också att de inte fått rapport om vilken åtgärd som gjordes!

MEN DÅ LJUUUUUGER TELIA IGEN!

Mannen från TechBuddy som ringde mig berätttade att teknikern varit väldigt tydlig med att det inte räckte att göra en fabriksåterställning utan att han blev tvungen att ringa Telias kundtjänst för att få en kod att knappa in.

Där fick också jag lämna mitt lilla bidrag genom att legitimera mig med bank-ID eftersom abbonnemanget står på mig

Allt detta har Telia fått fullständig information om och ÄNDÅ vägrar de att ge mig rätt.

Anledningen att min digitalbox inte fungerade var att TELIA SJÄLVA inte startat mitt nya och lite billigare abbonemang på ett korrekt sätt. TELIA hade alltså inte aktiverat det. DÄRFÖR hade jag inte ens de fria kanalerna.

Det tycker jag att TELIA-Felia borde ha kunnat upptäcka redan första gånge jag ringde deras support och felsökte online. Men när nu mannen från TechBuddy har berättat samma sak för konsumentrådgivaren så har jag ändå rätt gott hopp om att det ska lösa.

Om du som läser detta håller med om att det är helt horribelt att ett sånt jätteföretag ska bete sig så mot en kund sen nästan femtio år så sprid informationen av vilken sorts företag de är.

Hur de först låter en sitta i telefonkö i 15-120 minuter.

Hur de sen ber en vänta lite medan  de talar med chef/kollega men skiter i att återkomma.

Hur de lovar att höra av sig inom någon timme men inte gör det ÖVERHUVUDTAGET.

Hur de ljuger inför både kund och samarbetsföretag för att få kunden att tröttna och betala sin orättmätiga faktura!

Listan skulle kunna göras en bra bit längre men jag tycker att det blir väldigt tydligt.

Jag tror ju knappast att jag har haft sån otur att jag alltid hamnat hos deras mest inkompetenta medarbetare. Utan detta MÅSTE ju vara satt i system av ledningen för företaget.

Fortsättning kommer garanterat att följa för den här gubben kommer inte att ge sig. Nu ska jag skriva en insändare i lokaltidningen.


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards