Alla inlägg den 16 september 2023

Av Göran - 16 september 2023 20:21

Jag hade RÄTT!!! Det BLEV en toppendag! Min och Hans gemensamma vän hade bjudit in hennes Uzbekistanska väninnan och väninnans ryske man att smaka surströmming med oss "vikingar".

De hade med sig sin snart ettåriga lilla dotter och damen erbjöds att bli först att få smaka på vår svenska delikatess. Hon medgav att det inte alls var så dumt och käkade faktiskt upp den lilla tunnbrödssmörgås M hade förberett åt henne. Sen ville hon liksom inte ha mer så jag antar att hon kanske inte är "frälst" ännu.

Men hennes ryske make var det annat med. Han åt med god aptit först den "klämma" som M hade förberett med potatis, lök och små, små bitar av surströmming. Och senare även på tallrik som traditionen i Sverige bjuder.

Men ni skulle ha sett hans grimaser när han svalt sin första snaps av Hallands fläder. 

Om man säger så var det knappast det godaste han druckit och han sa nåt på ryska till sin Uzbekistanska fru om "vodka" men vi förklarade på engelska att det han just svalt var "Swedish aquavit".

Jag trodde då att återstoden av flaskan med Hallands fläder sksulle delas av Hans och mig. Men kanske det är sant, det där om att ryssar dricker vad som helst bara det är starkt nog. För han slog i sig tre snapsar till efter den första.

Även om han grinade lite illa så slank de ned.


 

Bilden tagen innan vi gick loss på godsakerna. Genomgående Oskars, den burk med hela fiskar och en med filéer.

Mannen ifråga är avdelningschef på gjuteriet i det företag jag själv förslösade 46 år av mitt liv. Hans fru var städerka nör jag slutade där men vad jag förstår har hon fått ett betydkigt bättre jobb sedan.

Det kan man förstås ha åsikter om men eftersom jag inte längre har med företaget att göra så väljer jag att se dem som människor - vilka som helst. Och vad Anton (mannen ifråga) beträffar så är jag imponerad över hans mod att inte bara smaka surströmming men gilla det också. Jaana, hans fru, kanske smakade för både första och sista gången.

Så därför får jag väl leva med att mit kära Timrå IK ikväll inkasserade sin första förlust i årets SHL när man föll mot Luleå med hela 0-4. Men det återstår ju 50 st matcher så vi väntar med att deppa ihop tills serien är färdigspelad!

Några kalla starköl stod i mitt kylskåp sen flera månader och en sån njuter jag just nu. Gör det, ni också, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land. Njut av vad nu just du njuter av så ses vi igen förr eller senare!


Av Göran - 16 september 2023 07:14

Idag blir en bra dag! Varför? Jo, av flera skäl. Dels är det hela tolv grader varmt ute fast klockan bara är lte över sju på morgonen då det här inlägget påbörjas.

Det blir en bättre dag än på mer än en vecka ur det perspektivet att jag tror jag slipper ta små tupplurar för att orka genom dagen. Den lilla mojäng av plast och silicon jag har över näsan när jag sover gick ju sönder och läckte så mycket att själva luftpumpen gick upp på högfart och läckaget blåste mig i ögat. Därför beställde jag en ny som levererades för några dagar sedan. Men det visade sig att jag sett fel. Den nya passade inte.

Så efter att ha returnerat den sökte jag reda på rätt modell och den kom igår. Jag har sovit med den inatt och även om jag inte sovit mer än c:a 5½ timme känner jag mig mycket piggare än på länge.

Det blir också en bra dag eftersom Timrå spelar sin andra match i året upplaga av SHL Jag kan förstås inte följa den via TV längre men det finns ju nåt som heter radiosporten också.

Och som mångårig f.d skiftarnetare har jag ju en hel del rutin på att följa de idrottsevenemang som intresserasr mig på det sätter. Vilket kan vara nog så spännande. Radio är dett underskattat medium.

Premiärmatchen hemma i förrgår vann Timrå med 4-2 mot Frrölunda. Ett lag vi hade förvånansvärt lätt emot under förra vintern. Tog 11 av 12 möjliga poäng mot dem då. I år nämner "experterna" dem bland guldkandidaterna så vi får väl se hur det blir med det.

Idag är det Luleå borta som  står för motståndet och min känsla inför matchen är att jag tror på en ny vinst för mina rödvita hjältar. Då blir dagen ÄNNU bättre!

Sen finns det ännu fler anledningar till att jag tror det blir en jättebra dag.

Fröet jag sådde hos min gode vän Hans häromdagen om att det började kännas som dags för surströmming igen hade slagit rot och inbjudan kom från vår gemensamma väninna M igår kväll via Messenger på Facebook.

Så blir inget annat som jag hoppas så ska jag i alla fall äta och dricka gott innan dagen är över. Och det dessutom UTAN att ha behövt laga maten själv!

Det är också en dag då jag ser till att hedra mitt nyårslöfte att när året är slut ska min blogghistrik innehålla minst 2 blogginlägg för varje kalenderdag. Och det är ju just precis det jag gör just nu!

Därmed ska jag runda av med att tillönska mina kära ordbrukare en härlig lördag och helg i Katthammarsviks, Åsele, Simrishamn och Kårböle.

Vi ses! Eller...?

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards