Alla inlägg den 15 september 2023

Av Göran - 15 september 2023 09:00

Att sommaren är över är lätt att konstatera. Märks tydligast på morgnarna. Sen i måndag har utetemperaturan inte orkat upp till två siffrigt en enda morgon. Nio grader i tisdags är värmerekordet för den här veckan.

Sju visade termometern i köksfönstret idag. Och det är ju, för all del, lite bättre än fem som det var igår.

Men det är ju liksom bara tidens gång. Inget orormalt alls egentligen. Bara en tidsfråga innan man vaknar och ser att VH (Vår Herr) har pudrat gräset med florsocker ute.

Nej, låt oss hoppas att frostnätterna ännu är en bit bort! Det blir ju varmt och skönt på dagarna då solen skiner men nog är sommaren över för den här gången.

Och om jag ska sammanfatta den sommar vi haft här på Sveiges midja så får jag nog ändå ge den godkänt. Juni var solig och fin liksom nästan halva juli. Sen kom ju skyfallen och pågick i nästan en vecka innan mer ostadig väderlek tog vid med sol någon dag och några dagar med mulet och mer regn.

Idag ska jag nog iväg på en ny svamptur och hoppas på bättre lycka än senast. Syrran har ju hittat en hel del både soppar, blek taggsvamp, stolt fjällskivling och gula kantareller, Så då ska väl jag också kunna få med mig åtminstone några hem från skogen.

Innan dess ska jag förstås ut på morgonrundan med Thea och sen äter vi frukost, både hon och jag. Idag lutar det åt att jag rör ihop en shakshuka. Det börjar bli längesen och jag har rätt gott om tomater som behöver ätas upp.

Godast blir den, tycker jag, om jag kan strö över lite fetaost innan jag äter den. Men någon sådan finns inte här just nu så istället tar jag en grabbnäve vanlig riven ost från byttan i frysen och låter den smälta över anrättningen. Det blir också väldigt gott.

Igår pratade jag i telefon med gode vännen Hans och passade på att hinta om att det börjar bli längsen vi käkade nån surströmming. Så nu hoppas jag han för tanken vidare till M, vår gemensamma kvinnliga vän. Och förstås att både tycker som jag och blir lika sugna.

Därmed ska jag hänga på mig jackan och kliva i skorna och göra min fyrbenta sambo till viljes. Hon står på bakbenen här nu och verkar lite ivrig så det är nog bästa att vi tar en promenad.

Ha en fantastisk fredag, kära ordbrukare i Stenungsund, Hisings Backa, Östhammar och Hjoggböle.

Kommentarer uppmuntras också, vänligt med bestämt!

Vi ses! Nån gång...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards