Direktlänk till inlägg 19 mars 2023

Slutfarmat för i år!

Av Göran - 19 mars 2023 21:39

Har just kollat klart på Farmen-finalen och konstaterat att det är färdigfarmat för denna gången! Nebil är en värdig vinnare, tycker jag. Men jag hade inte gråtit om Tora vunnit heller för den tjejen har imponerat stort på mig under hennes resa i denna dokusåpa. Viktor åkte ut i semifinalen, precis som jag trodde och hoppades så slutstriden stod melllan Tora och Nebil och det var "Nebba" som drog det längsta strået. Men Tora gav honom verkligen en match och föll först på mållinjen. Så all heder även åt henne!

På mållinjen föll också Timrå hemma mot Örebro några timmar tidigare. Tyvärr finns det några spelare i mitt favoritlag som inte riktigt når den standard som jag vet att de kan när de är som bäst. Och närkingarnas slutspelrutin fällde avgörandet än en gång. De leder nu med 2 matchvinster motr noll och det är förstås tungt. 

Nu är det nästan ett måste för Timrå att vinna match nummer tre på tisdag i Örebro ´för att kunna ha chansen kvar att gå vidare. Men då måste både passningstempot och precisionen i passningarna upp en rejäl bit. Det går liksom en likten aning för långsamt för att riktigt kunna hänga med.

Men med tanke på att man är andraårsnykomlingar så kanske jag ska vara nöjd med att man tagit sig så långt som man ändå har gjort. Det tar några år att etablera sig som slutspelslag och även om det absolut finns rutin i truppen från den sortens matcher så har själva föreningen en bit kvar att växa innan man är etablerade som slutspelslag.

Så... hur det än går på tisdag så är jag ändå glad och stolt över vad mitt favoritlag åstadkommit denna vinter. Jag menar... att gå från fjortonde plats ifjol till femte i år är ju faktiskt inte alls dåligt.

Nästa säsong kommer man att ha nästan hela laget kvar och färre nya som ska spelas in och det kommer säkert att hjälpa dem att ta nästa steg i utvecklingen. Därmed dock inte sagt att jag gett upp. Tvärtom, hoppet lever i allra högsta grad! På tisdag är det en helt ny match men nya möjligheter!

Innan dess ska jag se Brynäs ödesmatch nere i Malmö. Man ligger under med 3-0 i matcher och ett sånt underläge har inget svenskt lag vänt i en slutspelsserie om bäst-av-sju. Man måste alltså vinna fyra matcher i rad nu för att inte trilla ur SHL. Och som jag var inne på redan igår så tycker jag lite synd om dem. Inte bara för reultaten men då jag deras match igår såg jag att det fanns massor av tomma stolar i deras arena. Är Gävlepubliken så bortskämd av gamla framgångar att man inte går man ur huse för att stötta dem nä'r det behövs som allra mest? I Timrå var det "lapp på luckan" idag, D.v.s fullsatt arena, biljetterna tog slut för 3-4 dagar sedan.

Nåja, det ska spelar som det först och det är inte över förrän "tjocka tanten" sjunger...

Tjocka eller smala, långa eller korta, rika eller fattiga så önskar jag er, kära ordbrukare, därmed en god natt tillsammans eller var för sig i Tibro. Malmköping, Vadsten och Hoting.

Vi ses! Förr eller senare...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 mars 2023 09:13

Jag är nöjd med att Nebil vann men lika gärna hade Tova fått vinna kanske ännu heller. Båda är värdiga farmare och har gjort sitt bästa men Tova har ju fått kämpa fler strider och har ju varit väldigt duktig. Nu börjar Robinson men jag vet inte om jag ska se det. Idag är vårdagjämningen och min julgran ska ut. Den börjar barra längst ner nu så julen varade inte till påska men i alla fall väldigt länge.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards