Alla inlägg den 11 mars 2023

Av Göran - 11 mars 2023 20:55

Här sitter jag FAST det är Melodifestival på TV. För 55 år sedan var jag tio år och på den tiden var det evenemanget något jag såg fram emot och längtade efter i månader. Idag har de blåst upp det  där till något så stort att det blir nästan löjligt i mina ögon. Och än löjligare tyckte jag att de där mellanakterna de började med för X antal år sedan är. Nu är det ju ganska länge sedan jag brydde mig om att se eländet men den kanske främsta orsaken till att jag tröttnade var alla dessa taffligt  gjorda små sketcher som säkert var menade att roa tittarna. Men mig roade de inte ett smack. Jag blev bara förbannad för det var så otroligt dåligt.

Därför gav jag alltså upp spektaklet för rätt många år sedan nu och har väl bara sett små snuttar och inte ens det vissa år. I år har jag inte tittat en enda minut men hört låtarna på radion inför den andra deltävlingen (tror jag att det var). Men det väckte inte alls mitt intresse. Stora Europafinalen har jag sett delar av någon gång för ett par år sen men det är ungefär samma där. Nej, jag valde att ta kvällspromenaden med Thea och därefter sjunka ner här när hon hade gått och lagt sig. Det är en väldigt lättsam liten hund jag har. Jag går ut med henne runt åtta på kvällen och sen klarar hon sig fram till tiotiden imorgon förmiddag. På åttiotalet hade jag en annan hund i ungefär samma storlek men en hanne.

Han klarade sig inte mer än max nio timmar innan det blev akut för honom. Ibland kom han och väckte mig redan vid fem eller sex på morgonen. Vi bodde i ett radhus på den tiden så medan det var barmark kunde jag släppa ut honom på baksidan så han fick pinka av sig på gräsmattan. Det var staket runt om så han kunde inte rymma.

Men Thea gör sig ingen brådska på morgnarna. Hon kan komma springande och vilja upp i knät en stund vid sådär halv åtta på morgonen men så fort jag klappat om henne en stund går hon och lägger sig och somnar om.

Annars... så har retat upp mig på rättsväsendet igen idag. Igår när jag åkte till stan mötte jag en polisbil i väldigt hög fart med blåljusen på och idag kunde jag läsa i tidningen att de jagat en biltjuv i Njurunda, söder om stan. När de stoppat honom hade han försökt köra på poliserna som då känt sig tvingade att öppna eld mot bilen. Men han greps utan att någon blev skadad, tack och lov.

MEN... sen får jag veta att det var samme man i bilen som för två veckor sedan körde rattfull och körde på en äldre man som var ute med sin hund i Ljustorp, norr om Timrå. Både mannen och hunden dödades så då blir den naturliga frågan varför han inte satt häktad. Men åklagaren hade bedönt att han inte behövde sitta häktad i väntan på rättegång utan släppte ut honom att göra mer dumheter. I lokalblaskan försvarar sig åklagaren med att han inte bedömde att det fanns nån risk för fortsatt brottslighet och säger att han fortfarande tycker att han handlade rätt.

Då ska man också veta att rattfyllot redan var välkänd hos polisen för flera rattfyllor, narkottikabrott och diverse andra småbrott. Men ingen risk för fortsatt brottslighet, tyckte alltså åklagaren.

Nu är han misstänkt, som det heter, för mordförsök efter försöket att köra på poliserna med den stulna bilen så nu måste de väl ändå bli tvungna att låsa in honom. Jag är ingen straffivrare men hävdar ändå bestämt att vissa människor måste hederligt folk få bli skyddade mot. Behöver jag säga att jag inte delar åklagarens bedömning?

Vi tror att vi lever i en rättsstat och det kanske vi gör, i jämförelse med många andra länder på jorden. Men inte har vi så mycket att skryta om. Skandalerna inom rättsväsendet blir fler och fler och de allra största har de tystat ner tillsammans med politikerna. Men vi är ju också ett folk som är tacksamma offer för bedrägeri från maktens människor. Vi VILL tro att allt går juste till i trygga lilla Sverige men det finns så mycket mer maktmissbruk och korruption än de flesta ens kan tänka sig och jag vågar lova att fler kommer att avslöjas ganska snart.

Travet gick också åt skogen idag. Eller förresten så fick jag ju faktiskt halva insatsen tillbaka på dagens V75. SSå jag ska väl inte gnälla. Fick ju utdelning även på V64 i Boden igår. Där vann jag en gång för länge sedan nästan 12000 på Dagens Dubbel. Igår vann jag samma summa fast delad med tusen. 12 kr fick jag för fyra rätt. Men jag hade ju bara satsat 48 så jag gjorde ingen jättestor förlust. Och tolv spänn är ju faktiskt lite bättre än ingenting...

Nu ska jag streama den finska serien Reideer mafia på CMore innan jag följer Theas exempel och lägger mig att sova.

Sov gott, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land! Imorgon är det Farmen igen!

Vi ses! "Om Gud vill å pjäxer´n håll´!"

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards