Alla inlägg den 17 mars 2023

Av Göran - 17 mars 2023 09:26

Äntligen är dagen här! Fredag den 17/3, dagen då slutspelet i hockey börjar för mitt Timrå IK. Ikväll kl. 19 släpps pucken i Behrn Arena i örebro. Till match ett av sju i kvartsfinalen mot Örebro. Statistiken lagen emellan är så jämn den kan bli denna vinter. Man har vunnit varsin match hemma och bort mot varandra. En av dessa såg jag på plats i NHC Arena i Timrå i januari. Då började Timrå väldigt övertygande och tog ledningen med både 1-0 och 2-0. Men Örebro vände och vann till slut den gången efter att hemmalaget rasat ihop totalt i andra och tredje perioden.

Men det är historia nu och har ingen betydelse alls. Nu är det nya matcher i ett tufft schema med match varannan dag tills något av lagen nått fyra segrar och går vidare till semifinal.

För en hockeyälskare är det strålande tider, härliga tider just nu med spännande hockey på TV varenda kväll om man vill. Igår tittade jag lite på play-out-matchen mellan Malmö opch Brynäs. Malmö vann första matchen uppe i Gävle och segrade även igår. Så det ser illa ut för ett av två lag som aldrig ramlar ur SHL eller Elitserien som det hette förr.

Det är bara Brynäs och Färjestad som spelat alla säsonger i högsta ligan sen Elitserien skapades. Jag tror att det var säsongen 1974-75. Men nu ser det alltså ut som om ett av de mest klassiska lagen där riskerar nedflyttning.

Som norrlänning håler jag ju alltid på lagen norr om Dalälven men Malmö har ju verkligen tagit kommandot med besked i denna serie med kvalmatcher. Brynäs måste nog vinna nästa match för att ha chansen kvar för inget lag i Sverige har någonsin vänt ett underläge med 3-0 i matcher i en slutspelsserie.

På Farmen lämnade de oss undrande igår kväll. Vi fick se Tora gå till final, mot alla odds. Hon var den enda utan amuletter men var ändå först att få ihop tio rätta svar. Nu får vi vänta till söndag innan vi får veta vem hon möter i finalen. Jag gissar på Nebil som bara behövde ett rätt svar till för att gå vidare. Asiatou behöver två men kanske faller hon på att hon haft kortare tid på sig att plugga och lära sig även praktiskt. Viktor har inte lagt många timmar på lärande så jag hoppas att det fäller utslag. Det skulle förvåna mig mycket om han går ikapp bägge sina motståndare som det såg ut innan eftertexterna rullade igår. Vilken cliffhanger!

En bra dag på många sätt idag för idag kom även den största utbetalningen av pensionen. Inte för att jag kommer att slå mig loss och fira det, pengarna är redan flyttade till kontot varifrån jag betalar mina räkningar och jag vet ju redan att det inte blir så mycket över när blodsugare som min hyresvärd, Felia, elbolaget m.fl har fått sitt.

Mat finns i både kyl och frys så det räcker i minst en vecka till så jag behöver inte åka och handla nåt.

Däremot behöver jag avsluta mitt svammel här för nu står Thea på bakbenen med framtassarna på mitt ena ben och grymtar uppfodrande. Det betyder att hon tycker att jag ska resa mig och ta på jacka och skor samt ta på henne kopplet och gå ut med henne. 

Så därmed tillönskas mina kära ordbrukare en fin fredag och helg i Ludvika, Klockestrand, Glimåkra och Nossebro.

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards