Alla inlägg den 10 mars 2023

Av Göran - 10 mars 2023 11:19

Nu börjar slutspelet! Både på Farmen och inom ishockeyn. Timrå lyckades vinna sista seriematchen igår kväll mot Rögle och slutade på femte plats i SHL. Det betyder att man, på torsdag kväll, spelar kvartsfinal borta mot Örebro som blev fyra. Jag är glad att vi inte blev sexa för då hade det varit Färjestad som blivit vår motståndare. Örebro är förvisso också ett bra lag men jag tror att Timrås chanser är lite större mot dem ändå. FBK var ju i finall förra året och laget har lång och gedigenm erfarenhet från den sortens matcher. Det har inte Örebro på samma sätt.

Och förstås inte Timrå heller. Som lag betraktat, alltså. Däremot är spelartruppen full av spelare som har rutin från slutspel både från SHL, NHL och andra ligor. Så det blir tufft vilka man än spelar mot. Men den amla klyschan att i slutspelet kan allt hända är ju sann också så jag ger absolut inte upp på förhand. Hoppas och tror att mina rödvita hjältar kan motbevisa alla Stockholmssexperter som tippade oss i botten av tabellen innan SHL startade i höstas.

Följare av Farmen och Torpet vet nu, liksom jag gjorde redan igår förmiddag, hur det gick i Torpetfinalen.

Den jag absolut inte ville se som vinnare vann ju ändå och fick återvända till Farmen. Där kommer han att göra sitt bästa för att skapa mesta möjlliga kaos.

Och det kommer han säkert att lyckas med också för han är inte välkommen tillbaka i de flestas ögon. Så nu tittar den där lilla elaka gubben som bor i mig fram och säger att han hoppas att Viktor får väljas som andrekämpe och att Tora plockar honom i tinget på söndag. För när det kommer till kunskaper tror jag att vem som helst av de andra är vassare än Viktor. 

Samma klarblå himmel och gassande sol idag. En härlig vinterdag på Sveriges midja även om det har snöat någon decimeter inatt så jag behöver sopa fram Madame Citroen om jag tänker mig att åka nånstans. Men det är ju kall snö så det går ganska fort och lätt.

Massor av hockey att se på den närmaste tiden även om jag får vänta till på torsdag för att få se mitt kära Timrå. Men det spelas ju diverse kval innan dess. Lag 7-10 i SHL ska kvala om de två sista platserna i kvartsfinalerna och Brynäs och Malmö ska kvala för att inte trilla ner i allsvenskan.

Så den som gillar hockey kan få sitt lystmäte nästan varje dag framöver.

Därmed ska jag gå och skruva ihop nån sorts brunch för verkmästaren i magen börjar låta lite ilsken. Han har ju bara fått kaffe än så länge. Men ett par stekta ägg och lite bacon samt en hog grönsaker ska väl täppa till käften på honom, tänker jag.

Ha en härlig fredag och helg, kära ordbrukare i Tommelilla, Ragvaldsnäs, Hoting och Hunnebostrand!

Vi ses! Endera dagen...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards