Alla inlägg den 30 mars 2023

Av Göran - 30 mars 2023 11:40

Nej, det gick inte hela vägen den här gången! Timrå IK "gjorde en Fälldin" igår kväll. D.v.s att man "nådde inte ända fram" som den tidigare statsminstern sa när en av hans regeringar sprack och tvingades avgå.

Men jag är inte alltför besviken, tycker ändå att man gjort en helt fantastisk säsong. Förra vintern kom man sist i SHL och i år blev vi femma i sluttabellen och fick spela kvartsfinal. Där hamnade vi i underläge med både 0-2 och 1-3 men kämpade oss tillbaka till tre lika innan gårdagens match. Så det är bara att gratulera Örebro som vann rättvist på ett lite jämnare lag och lite ner tyngd och styrka.

Så från idag går spelarna på sommarlov och vi supportrar får ett annat nöje, nämligen det man kallar "silly season". D.v.s den tid då nästa spelartrupp ska sättas ihop av sportchefen. Vad det ryktas så kanske vi ställer ett ännu starkare lag på isen när allt drar igång igen till hösten. En riktigt bra målvakt ska vara klar för Timrå i form av Tim Juel från Oskarshamn men ursprungligen från Östersund. Modos talangfulle back David Reinhardt ska ha gjort klart att han spelar med Timrå nästa säsong såvida inte Modo går upp till SHL själva. Han har visst en klausul i sitt kontrakt att han kan lämna om inte klubben spelar i högsta serien till hösten. Sen lär även den egna produkten Filip Hållander ha skrivit på för Timrå. Han lämnade för Luleå för några år sedan men har de två senaste säsongen spelat i NHL för Pittsburg Penguins.

Så det ser vädligt  lovande ut med tanke på att ovanligt många ur den befintliga truppen har ett eller flera år kvar på sina kontrakt.

Kyligt ute imorse också men ingen blåst att tala om. Så morgonrundan blev mycket trevligare än de senaste dagarna. Inga storvulna planer för dagen har jag mer än att jag ska köra en sväng med snabeldraken och kanske svabba av golven också. Det börjar bli dags även om jag slipper dessa drivor av katthår som fanns då sonen med katt bodde här. The hårar nästan ingenting, konstigt nog. Trodde alla hundar utom pudlar släppte ifrån sig en massa päls men tydligen är dvärgschnauzern också en ras som inte fäller så mycket.

Hon ligger just nu och snarkar på min säng bakom min rygg och jag tänkte väl ta ut henne på en långpromenad även idag. Igår gick vi ner på strandpromenaden som finns nere vid havet. Och det gick bra till en början. Men på de skuggiga partierna var det glansis så jag vågade inte annat än att trampa ut i snön bredvid gångvägen för att inte riskera fall och kanske skada mig. Men vi kan gå åt andra håll där det säkert är snö- ochg isfritt.

Kallt har det varit i över en vecka nu. Ovanligt kallt för att vara i slutet av mars med 10-15 minus på nätterna och klart under nollan på dagarna. Men jag kände ändå igår att solen värmer även om det är kallt i luften. Så hoppet lever om en vår som kanske inte är alltför långt borta.

Därmed tackar jag för visat intresse och önskar mina ordbrukare en angenäm torsdag i Björklinge, Hörnefors, Lysekil och på Ölands södra udde. Kort sagt - där ni framlever era liv!

Ses vi gen!  Klart att vi gör. Om jag bara får leva och ha hälsan någorlunda!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards