Alla inlägg den 26 mars 2023

Av Göran - 26 mars 2023 12:34

Blir vi utan ägg till påsk? Besökte mitt närmaste Lidl för ett par dagar sen och där satt en skylt där äggen brukar finnas att de hade problem med leveranserna just nu. Och det var helt tomt i hyllorna. Igår var jag inne på närbutiken där jag bor (COOP X-tra) och även där var det ont om ägg. En i personalen som jag frågade berättade att man hittat salmonella på tt av de större hönserierna och att de därför satts i karantän.

Alltså... Är det inte nog snart? Krig, svält och elände i världen, galpperande inflation och en pandemi som försöker göra come-back. Ska vi dessutom bli utan våra kära ägg också nu?  För mig personligen skullle det innebära en rejäl omställning eftersom jag äter ägg så gott som varje dag. Till frukost nästan varje dag blir det kokt eller stekt ägg, omelett eller äggröra. En viktig hörnpelare i kosten för en LCHF;are.

Så igår åkte jag till Willys och de kanske har en annan leverantör för där fanns det, om än inte lika stort utbud som de brukar ha. Men en 15-pack inhandlades ändå til skapligt pris. 29:90, vilket betyder ungefär två kronor styck.

Så jag klarar mig i en vecka åtminstone om jag väljer annat än äggrätter till middag och eventuella luncher. Mestadels äter jag bara två gånger per dag eftersom jag oftast inte är så sugen på mat de första timmarna sen jag vaknat. Så då brukar jag slå ihop frukost och lunch och klara mig till middagstid.

Nysnö har vi också fått de senaste dagarna och minusgraderna är tillbaka. Det var -8 ute när jag och Thea gick morgonrundan för några timmar sedan men solen skiner nu så det har blivit lite mildare.

Igår eftermiddag fick jag också se Timrå IK sprattla till än en gång och reducera Örebros ledning med 3-1 i matcher. Man vann igen på bortaplan i förlängning och tvingar därmed fram en sjätte match i Timrå imorgon kväll. Kan vi vinna även då så avgörs det på onsdag med Örebro som hemmalag igen.

Experterna, d.v.s de Stockholmsbaserade sportreportrarna som anser sig allvetande inom all idrott, var ifjol höst ganska överens om att Timrå skulle återfinnas i bottenskiktet av tabellen när SHL spelats klart. Och när vi ändå knep femteplatsen var de lika överens om att Örebro skulle slå ut oss med 4-0 i matcher eller möjligen 4-1.

Och närkingarna har förvisso en ny matchboll imorgon kväll, vinner de så går de till semifinal. Men jag känner som så att OM Timrå slår dem hemma så är det de som har pressen på sig. Då har de förlorat två raka matcher och ska spela inför hemmapubliken som ställer höga krav på dem. Det KAN bli nerver inblandade och då kan det sluta hur som helst i stort sett. Jag vet dock att det inte är över förrän något av lagen har vunnit fyra matcher så hoppet lever ännu!

Annars så... kollade jag på den senaste Beckfilmen på CMore igår kväll då hockeyn var slut. Quid Pro Quo heter den och fritt översatt betyder det väl ungefär "Tjänster och gentjänster" eller "Kliar du min rygg så kliar jag din" på ett lite folkligare sätt att uttrycka det. Det var inte någon av de bästa Beck-filmer jag sett men helt ok. Dock lämnades några frågor hängande i luften då den slutade så jag antar att fortsättning följer i nästa film. Som väl lär dyka upp under nästa månad eller så.

Nu ska jag se efter om jag inte har åtminstone en pyts med kalops från senaste koket i min frys. För jag kom precis på att jag glömt ta fram nåt att göra middagsmat av. Sen ska jag nog kliva i skor och jacka och ta med min fyrbenta lilla sambo ut i solskenet en stund.

Så därmed tillönskar jag mina kära ordbrukare en fortsatt härlig vårvintersöndag i Smygehuk, Fellingsbro, Akalla och Ammarnäs.

Vi säs! (Sådär skrev jag bara för att det skulle rimma på "näs" i "Ammarnäs"!)

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards