Alla inlägg den 23 mars 2023

Av Göran - 23 mars 2023 21:20

Det är bara att erkänna -Örebro IK är ett riktigt bra lag. Timrå IK krigar så gott man kan ikväll men får ändå se sig besegrade av ÖIK trots fördel av hemmaplan. Timrå gör ingen dålig match men Örebro har tyngden, disciplinen och strukturen i spelet som ger dem ännu en vinst. Nu ligger Timrå under med 3-1 i matcher och nästa kamp äger rum i Örebro på lördag. Det ser lite tungt ut, måste jag erkänna. Men å andra sidan har vi vänt 1-3-underläge förr. För några år sedan då vi kvalade mot Karlskrona hamnade vi också i underläge med samma siffror men vände och vann ändå.

Så hoppet lever ännu även om jag måste säga att jag är imponerad av våra motståndare.

Och med tanke på att vi ifjol var nykomlingar i SHL så känns det ändå rätt bra att ha tagit oss till en femteplats och kvartsfinal denna vinter. Därmed inte sagt att jag gett upp våra chanser att gå vidare redan nu, men om det skulle bli så är jag ändå ganska nöjd med säsongen, totalt sett.

Annars... så har vi fått ännu en kalldusch i form av blötsnö (Jamen, fy f-n fär bltsnö!) men jag vet ju av erfaenhet att sånt händer i mars och även i april vissa år. Imorse då Thea och jag stegade ut genom porten låg där en dryg decimeter vitvaror på marken utanför. Hon visade genast sitt missnöje genom att titta förvånat på sina tassar för varje steg hon tog. Och precis som tidigar denna vinter skyndade hon sig att klara av både nummer ett och två inom väldigt kort sträcka och sedan vände hon om och ville gå hem.

Nu vet jag ju att såna bakslag kommer nästan varje år och att Gumman Tö ändå är den som vinner i slutänden.

Hann med en sväng till Lidl och även min närbutik, COOP X-tra som sålde färsk broccoli för 8:90 per bukett. Ett blomkålshuvud inhandlades också från Lidl så imorgon kanske jag gör min gratäng på blomkål och broccoli med stekt fläask eller bacon till det hela. Så här kan det se ut...

 

Alldeles underbart gott med ostgratinerad blomkål och broccoli. Gärna med stekt rimmat fläsk men en bra korv (med hög kötthalt) funkar också som tillbehör liksom stekt bacon eller skinka i ostsåsen.

I bloggens backspele ser jag att för ett år sedan skrev jag om Cornelis Vreeswijks svenska text till "Last might I hade the straangest dream", alltså "Inatt jag drömde" och konstaterade att det inlägget platsar bland de som jag är lite stolt över. Det finns några stycken såna, som jag är glad och stolt över att jag har skrivit.

Och fortfarande så önskar jag att vi, även i vår tid, hade en Martin Luther King, en Nelson Mandela, en Desmond Tutu eller en Moder Teresa som kunde predika in lite peace, love and understanding i oss alla när nu världen omkring oss ser ut som den gör.

Men det känns mer som att ondskan breder ut sig mer och mer. Vete väl f-n om man ens ville veta hur det går med allt elände vi människor skapar på jorden.

Tack till dig som orkade läsa ända hit, du är en tålmodig människa! Nu ska jag uppsöka min kudde och ha et tallvarsamt samtal med den innan jag lägger igen ögonen för den här dagen.

Jag är inte troende men om du är det, kära ordbrukare, så be en bön om fred på jorden och ett slut på fattigdom, svält och människor som far illa på olika vis!

Eller som Lundell sjunger; "Fred och lugn inatt i männskoland..." (ur "Snart kommer änglarna att landa")

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards