Alla inlägg den 27 mars 2023

Av Göran - 27 mars 2023 11:16

Fem år på dagen sedan denna fantastiska artist lämnade jordelivet. Och inspirationen till att hedra honom än en gång kom förstås genom bloggens backspegel och inlägget jag producerade den här dagen för ett år sedan.

"Och får jag bara leva några år till så är jag säker på att jag blir glad då jag hittar dagens alster i backspegeln."

Så skrev jag då och idag kunde jag konstatera att  det stämmer. Min egen blogg från denna dag för ett år sen var verkligen roligt att läsa om och minnas.

Jag valde dock en annan låt av Jerry den här gången. Det blev "Vintersaga", som jag tror är skriven av Ted Ström, sångare och låtskrivare från Norrbotten. Monica Thörnell sjöng in den många år innan JW gjorde det och båda versionerna är bra, tycker jag. Men den här känns ändå något snäpp vassare för jag tycker att han sjunger med en sån känsla och sånt engagemang. Inte så vanligt heller att höra honom sjunga på svenska!

Vi är i slutet av mars månad och ljuset kommer snabbt nu. Men våren tvekar ändå. Imorse då jag steg upp var det tio minusgrader ute och en kall nordan blåste då jag gick morgonpromenaden med Thea vid niotiden.

Sedan dess har jag lagat och ätit shakshuka igen.  

Bilden är inte från idag men förutom den smulade feta-osten överst så såg det ut ungefär så, det som jag stoppade i mig som brunch för en timme sen ungefär. Shakshuka är en röra av lök, tomater, vitlök, koriander, ingefära och spiskummin m.m som är väldigt populär i nordaffrika samt i mellanöstern. Man fräser lök och vitlök i en liten stekpanna och lägger sen  ner tärnade tomater och ev. strimlad röd paprika. Detta får sen puttra i 15-20min. på svag värme och sen gör man små gropar där man knäcker ner ett ägg i varje. Salta och peppra och lägg sen på lock och låt det stå kvar på svag värme i 5-6 minuter eller tills man ser att äggvitan stelnat. Vill man sen att även gulan ska koagulera så är dte bara att dubbla tiden under lock. Att smula fetaost över anrättningen är ju valfritt men den blir liksom lite lyxigare då. Och mer mättande också! Rekommenderas varmt!

Till middag har jag tagit fram kyckling. Innerfiléer som får tina under dagen för att sen läggas i grillpannan och ätas med rostad blomkål och broccoli. Perfekt uppgift för min airfryer men går även att göra i ugnen med grillen på.

Sen är det hockey igen ikväll. Kanske sista matchen för säsongen för Timrå. Örebroarna behöver ju bara vinna en match till medan Timrå måste vinna två för att komma vidare. Jag hoppas såklart men blir inte besviken om det inte går vägen heller. Tycker ändå  att de har gjort en mycket bättre säsong än de flesta trodde i höstas.

Klockorna är omställda förutom den digitala klockan i bilen. I min förra plåtkompis, SAAB;en, var klockan ansluten till RDS-funktionen i bilradion och justerade också sig själv. Madame Citroen är flera år yngre än den bilen men fransmännen tyckte visst att ägaren kan justera klockan själv.

Därmed börjar det bli dags att gå ner och hänga den sista maskinen med tvätt för idag och hämta upp mina skjortor så kan jag ställa mig och stryka dem sedan. Brukar rigga upp strykbrädan i vardagsrummet och ha TV;n på när jag gör det. Det går liksom lite lättare med nyhetsmorgon, Judys domstol eller nån gammal pilsnerfilm i bakgrunden när man sysslar med såna tråkiga uppgifter. Samtidigt är det värt besväret också för skjortorna blir så mycket skönare att ta på sig om de är strukna. Och ser dessutom mer prydligt ut.

Och nånstans så vill man väl kanske vara en ordentlig gubbe också. En sån som ser någorlunda prydig ut åtminstone nu när ungdomens skönhet och sexighet falnat och försvunnit med årens och tyngdlagens hjälp.

På tal om tyngd, förresten, så har min viktminskning liksom gått lite i stå ett tag nu. Lägsta notering kom för två veckor sen medan jag förra veckan ökat nästan 2 kg igen. Nu var det ett kilo ner imorse så det går vääl åt rätt håll igen hoppas jag. Vet ju att jag har ätit ganska rätt och även rört på mig dagligen.

Men jag vet också att så blir det då och då under en sån resa som jag påbörjat och tänker fortsätta. Kanske blir det fler såna perioder ju äldre man blir också, det känns inte helt ologiskt om det är så.

Därmed tackar jag för visat intresse (om det nu fanns nåt sånt) och önskar er alla en härlig marsmåndag i Ödeshög, Kramfors, Veddige och Hallstavik.

Vi ses! Förr eller senare...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards