Alla inlägg den 5 januari 2023

Av Göran - 5 januari 2023 21:18

 

Hon är här nu, min nya fyrbenta sambo, Thea! Hon anlände från Älmhult, Småland vid halvfemtiden i eftermiddags. Dotter med pojkvän stannade en stund tills de såg att Thea var nyfiken på och intresserad av mig. På hundars vid kände hon förstås genast att intresset var ömsesidigt så allt har gått bra. Då hennes resesällskap lämnat verkade hon först lite vilsen en stund och gick runt i lägenheten och liksom grymtade. Det visste jag innan att hon brukade låta sådär ibland, att hon är "pratsam".

Jag satte mig i TV-soffan och varje gång hon kom förbi pratade jag lite med henne och sa hennes namn. Det dröjde inte mer än en kvart så skuttade hon upp till mig i soffan och sträckte på halsen medan hon la sin tass på min hand.

Även detta beteende var jag förvarnad om och visste att det betydde att hon ville bli gullad med. Klappad och kliad medan vi småpratade lite. Jo, för även då låter hon sådär underligt. Jag har då aldrig hört en hund låta så och det är svårt att beskriva. Som en sorts blandning mellan gnäll och morrande. Men morrade gjorde hon defintivt inte utan då oc då ville hon upp och slicka mig i ansiktet.

Just den delen av hundumgänge är jag kanske inte så jätteförtjust i. Jag menar; man vet ju att den där tungan som slickar ens läppar kan ha varit på många andra och mindre aptitliga ställen bara sekunder innan.

Men att hon är vädligt kärvänlig står ju helt klart.

Thea har varit avelstik OCH familjehund hos min dotters pojkväns familj i Småland. Men efter den senaste kullen valpar hände nåt och veterinären blev tvungen att ta bort hennes livmoder. Vilket betyder att jag slipper besväret med löptik men det betydde också att hon hade förändrats även till personligheten. Hon trivdes inte längre med sin flock utan ville helst vara ifred med bara månniskor. 

Man kan alltså säga att vi båda är pensionerade från vår livsgärning och jag ser fram emot att få agera äldreboende åt henne. På försök i någon vecka, till att börja med men fungerar allt som ska så blir hon min även i registren sen.

Och så klok hon är också. Jag tittade ju på hockeymatch lite senare på kvällen och i slutet av första perioden hörde jag henne stöka med nåt i hallen. Strax efter att slustsignalen ljöd för första paus gläfste hon till och då jag tittade efter stod hon vid ytterdörren och tittade uppfodrande på mig. Så jag tog på jacka, skor och handskar och tog ut henne på en liten kissunda. Men hon hade alltså förståndet att vänta med att säga till innan det blev paus.

En sväng till måste jag förstås ta med henne innan vi går och lägger oss. Men enligt tidigare ägare brukar hon sen klara sig till framåt 9-10 på morgonen innan hon behöver rastas igen. Så länge sover ju nästan aldrig jag så det blir säkert inga problem. 

Faktiskt känns det redan som en liten nytändning i livet. Jag har ju haft hundar förr och vet vilket sällskap de är och vilken fantastisk vänskap man kan utveckla med dem. Och att hon går väldigt fint i koppel har jag redan konstaterat. Det kan annars vara lite si och så med det. Men man får bukt med det på bara några dagar med nästan alla jyckar om man bara vet hur man ska bära sig åt. Det är inte svårt alls.

Så nu ska vi liksom lära oss varandra och lära oss vad den andra vill ha och behöver och jag vågar nästan påstå redan nu att hon kommer att bli ett lyft i livet för mig. På flera sätt.

Hockeymatchen? Nej, den här dagen studsade det inte Timrås väg som i tisdags och i torsdags. Efter en väldigt jämn match tog Luleå med sig alla tre poängen hem till Norrbotten efter 1-3. Sista målet i tom kasse då Timrå tagit ut målvakten för att försöka komma ikapp.

Säkerligen kommer min blogg också att förändras en del genom den förändring det innebär att få in en liten fyrbent dam i mitt liv och mitt hem. Ett och annat inlägg kommer säkert att handla om min nya ögonsten.

Men det finns ju redan massor av bloggar som fokuserar helt på hundliv så det andra kommer säkert också att finnas kvar bland ämnena jag skriver om.

Bra eller inte, döm själva! Och som jag också brukar säga; Ingen tvingar er ju att läsa! Det finns en slumpknapp!

För den som tycker att det är okej så hälsar jag er välkomna åter när jag skriver här nästa gång. Och jag uppskattar verkligen att få kommentarer och då menar jag inte bara de som stryker mig medhårs utan saklig kritik är också välkommet. Tyck vad ni vill så länge ni inte är direkt oförskämda!

Men det brukar ni ju inte, kära ordbrukare! Sov gott nu i Kortedala, Roslags Näsby, Borgholm och Arjeplog.

Godnatt från mig och Thea!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards