Direktlänk till inlägg 12 december 2023

Om tur, Tesla och Nevs

Av Göran - 12 december 2023 10:10

Jamen, go´tisdagmorgon på er, kära lilla läsekrets! (Se där, jag kan minsann variera mina ordval också!)

Morgonrutinerna är avklarade. Morgonpromenaden var riktigt skön för efter många dagar med tvåsiffriga minusgrader är det bara fyra grader kallt idag. Inte mycket att gnälla om alltså!

Frukost har vi också fixat och ätit samt dagens andra rejäla balja med kaffe.

Den där turen till Willys som jag egentligen skulle ha gjort i lördags eller söndags blev av först igår. Mycket för att jag gruvade mig för arbetet med att sopa snön av bilen och sedan skotta bort allt från P-platsen.

Men igår tog jag ändå Gud i hågen och satte igång. Och kan man tänka sig att jag hade sån tur att när jag sopat av rutorna kom snöröjningens hjullastare för att snöröja parkeringen.

Så jag föste snabbt bort det värsta på tak och motorhuv och gav mig iväg så han skulle komma åt att skotta rent på även min parkeringsruta. När jag kom hem igen var det prydligt renskrapat så jag slapp i alla fall att skotta.

Funderade då en stund på att köpa en trisslott för att se om turen höll i sig. Men kontot hos Svenska Spel var tomt och fylls inte på förrän på fredag när jag vinner Eurojackpoten.

Lite drygt en halv miljard är den uppe i nu så bara den rullar in så kan jag köpa mig en egen hjullastare och snöröja både parkering och utfart när så behövs.

Hos ATG fanns det dock en liten slant på kontot så jag köpte in mig på en andel till gårdagens V64. Trots stort system blev det bara ett rätt. Så turen räckte inte fram till kvällen. (Varför jag nu fick för mig att den skulle göra det)

Nåja, lätt fånget, lätt förgånget, säger man väl. Det är bara att ta nya tag när finanserna finns.

Det är tur att det här skitåret snart är slut. Jag ser fram emot januari då jag får närmare tre tusenlappar till per månad att leva av. Då slipper jag nämligen den där straffskatten som drabbade alla oss som födde 1957.

Återbetalningen av den kommer först i juli nästa år men innan dess kommer ju den vanliga skatteåterbäringen i april och den bör också bli ganska bra.

Jag och alla mina årsbarn väntar spänt på att se om vi även får ränta på straffskatten som man ju får på den vanliga skatteåterbäringen. DET har inte politikerna lovat ännu. Men har de aldrig så lite skam i kroppen så borde det vara samma räntesats som vid deklarationen.

Apropå den där Eurojackpoten, förresten... Jag har ibland sagt till familj och vänner att när jag vinner den ska jag köpa mig en spritt ny Tesla elbil. Men det ska jag INTE, har jag bestämt nu.

Mångmiljardären Elon Musk, Teslas grundare och huvudägare, vägrar nämligen att teckna kollektivavtal för personalen på deras verkstäder i Sverige. Han vill visst driva sin business på samma sätt här som han gör i USA.

Därför har IF Metall tagit ut deras anställda i strejk. En strejk som jag personligen sympatiserar med.

Och igår såg jag att någon företrädare för SD hade gått ut och sympatiserat med Musk.

Jag vet inte hur synd det egentligen är om honom som är en av världens tio rikaste och får miljardinkomster varje år. Märkligt om SD tycker att det är viktigare att berika honom ytterligare än att svensk arbetkraft ska ha drägliga villkor enligt det vi kallat "den svenska modellen" i årtionden.

Det där med att ta seden dit man kommer gäller tydligen bara invandrare till Sverige och inte multmiljardärer som vill bestämma villkoren helt själva enligt amerikanske modell. Eller tänker jag fel?

Så därför blir det ingen Tesla även om jag får den där halva miljarden på fredag.

Istället hoppas jag på att det blir av, det som ryktas om SAAB-fabriken i Trollhättan. Produktionen av SAAB-bbilar upphörde ju för 12 år sen men sen dess har det pågått febril verksamhet för att utveckla en elbil av märket Nevs.

Namnet är en forkortning som står för "New Electric Vehicle of Sweden" och prototypen som förhoppningsvis snart börjar serietillverkas heter Nevs Emily GT. Hittade följande lilla Youtube-film som berättar mer...

Jamen, håll men om att den är skitsnygg och vrålhäftig. En helt ny bilmodell men ändå ser man tydlligt dess rötter från de sista SAAB-modellerna. Den är min nya drömbil! Som väl aldrig blir mer än just en dröm...

Sen kom jag på en annan sak också. Om man vänder namnet bakochfram blir det Sven...

Därmed, kära ordbrukare, lämnar jag er åt era öden och äventyr i Dala Floda, Pålsboda, Gnarp och Sunderbyn.

Ha det! Annars kanske nån annan har det...


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 14 maj 11:45

Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt. Det blev rena, rama...

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards