Direktlänk till inlägg 14 december 2023

Allmänt decembergnäll om lite av varje

Av Göran - 14 december 2023 13:28

Skitåret 2023 lider mot sitt slut. Sjutton dagar kvar, bara. Och lika bra är det. Detta år har egentligen bara fört med sig ett enda riktigt glädjämne - att jag ska få mitt första barnbarn.

Och som det verkar på barnbarnets blivande mamma lär det knappast dröja till mars, men vi får väl se.

Det kommer ju att behöva gå några månader in på nästa år innan jag hunnit stabilisera upp ekonomin nog mycket för att ha råd att åka ner och träffa underverket.

Först måste man ju liksom kämpa sig ifatt innan man kan börja lägga undan några kronor varje månad. Och tack vare sex riksdagspartiers klantighet så består ju straffskatten det här året ut.

"Politik är att vilja" är ett känt citat av vår mördade statsminister Olof Palme. Men idag verkar politik handla mer om att vilja andra sidan illa. Idag verkar politik mest vara att skylla ifrån sig.

Under tiden som vi, 57;or, krigade för vår rätt så tävlade sossar och moderater i att just skylla ifrån sig på det andra blocket. S lade visserligen fram förslaget i riksdagen och därmed var det, enligt M, KD och L, deras fel att det blev så fel.

Att de själva röstade ja i riksdagen hade de alla "glömt".

Till och med när vi vunnit och man genomförde manifestationen i Stockholm passade en moderatpolitiker på att från talarstolen åter skylla på föregående regering.

Det finns säkert många människor i landet som den där extrahöga skatten har slagit ännu hårdare mot än vad som drabbade mig personligen. Men det är ju i sin egen ekonomi man märker skillnaderna.

Häromdagen såg jag en sån där väljarundersökning i staplar och där ledde oppositionen stort. Mycket tack vare att alla Tidöpartierna, utom SD, har backat rätt rejält.

Hade det varit val när den genomfördes så hade både L och KD trillat ur riksdagen och MP låg precis på gränsen.

MEN... undersökningen gjorde dock innan Magdalena Anderssons krokodiltårar inför riksdagen mot SD. Dem tror jag inte att hon plockade några väljare på. Snarare tvärtom!

Själv upplevde jag det som väldigt teatraliskt och därmed ovärdigt en partiledare med ambitionen att ta tillbaka regeringsmakten i nästa val.

Innan dess hinner det ju förstås rinna mycket vatten både över och under broarna och det är förstås alldeles för tidigt att börja spekulera redan nu om hur det går hösten 2026.

Opinionen kan svänga både fort och mycket flera gånger innan dess.

Nej, oppositionen borde hänge sig mer åt att peka på alla svikna vallöftena från Tidö-trojkan.

Tänker på bränsleskatterna som både KD, M och SD skulle sänka.

Nu har ju visserligen priserna sjunkit en bit igen men dyrt är det fortfarande.

På tal om dyrt så tycker jag också att det är egendomligt att inte de sjunkande priserna på bensin och diesel syns på matpriserna. När dieseln blev dyrare var de ju snabba att kompensera sig men när det går åt andra hållet är det visst ingen brådska.

Så klokast är väl att vänja in sig på att äta kålsoppa, blodpudding och pannkakor lite oftare. De japanska snabbnudelsopporna är  också fortfarande rätt prisvärda. Dock inte så näringsrika.

Men när nöden inte har nån lag så är det ju bara att ta skeden i vacker hand och anpassa sig.

Idag blir det stekt korv av bra kvalitet som jag hittade i frysen tillsammans med en liten pyts rotmos.

Det sistnämnda lagade jag i mådags och det blev två matlådor med fläsklägg i men rotmoset räckte till en låda till.

Så den ska jag äta upp till middag idag.

Kallt och jävligt ute, -17 imorse, så vi går bara ut för att vi måste. Rejält påpälsade och ganska korta promenader blir det.

Bilen har jag inte rört alls på flera dagar men ska sopa av den lilla snön som ligger på rutorna och sätta i kabeln till motor- och kupévärmare för imorgon måste jag ut ett slag. Då är det dags för vaccin mot Covid och mot influensan.

Foliehattarna (vaccinmotståndarna) får säga vad de vill. Jag litar mer på vetenskapen än på självutnämnda "vetabästare", som är min försvenskning av besserwisser.

För dessa räcker det att nån pseudoforskare nånstans varnar för vaccinets farlighet för att de ska tro att etablissemanget vill ha ihjäl oss med dessa sprutor.

Tre doser mot Covid har jag tagit. Utan minsta biverkningar och utan att heller drabbas av viruset.

Se där, så har jag än en gång kräkts ur mig ett långt segt inlägg om nästan ingenting. Men skitsamma, det får jag läsa om nästa år då den 14;e december är här. Och året därpå och så många år jag nu kan tänkar ha kvar i jämmerdalen.

Men nu är det över, kära ordbrukare. Och jag önskar er en fortsatt fin dag i Jonsered, Arholma, Sprängsviken och Näsåker.

Ha det så gott ni kan och klä på er ordentligt om ni måste gå ut!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 december 2023 21:03

Här är det 28 grader kallt och jag fryser fast jag eldat i både kamin och vedspis. Ångrar att jag inte bar in mer ved för nu är det tomt i vedlådan och jag ids inte gå ut i mörkret ända ner till vedboden.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

14 december 2023 21:18

Stackare...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards