Alla inlägg den 6 februari 2023

Av Göran - 6 februari 2023 11:43

Äntligen nåndag! Bästa dagen! En hel vecka ligger obrukad framför oss att göra vad vi vill och kan av. En hel vecka full av nya möjligheter. Eller kanske nya motgångar? Det vet man ju aldrig...

Jag ska i alla fall utmana ödet lite grand och åka till Dekra bilbesiktning med Madame Citroen. Än en gång har jag polerat upp mina strålkastare med min superenkla metod och det gick nästan lika bra som förra gången för lite mer än två år sedan. Bild före och efter...

   

Får jag ombesiktning , vilket jag fått varje gång med nuvarande bil, så borde i alla fall inte DET vara orsaken! För den som inte vet så har jag en metod som förbättrar glasen (som egentligen är av plast) på 15-20 minuter för båda sidorna. En halv tub tandkräm (Whitening) trycks ut i en kopp eller skål och rörs ut med lite vatten. Därefter rör man ner en rågade tesked bakpulver eller bikarbonat och penslar röran på lyktglasen, Sen gnuggar jag med t.ex en uttjänt diskborste och sprayar varmt vatten på så fort det ser torrt ut. Sist tar man en fuktad microfiberduk och torkar rent.

Det är vad jag har gjort som gav resultatet ovan. Och det tog bara en kvart ungefär.

På Youtube finns en massa instruktionsfilmer hur man polerar dem med slippapper i flera steg och det tar 1½-2 ti,,ar per sida. Men jag föredrar min egen metod.

De här problemen fanns inte förr i tiden för då var det riktigt glas i strålkastarna. På gott och ont, för dagens material går inte sönder lika lätt. Men blir istället repigt och därmed grumligt.

Att byta plastglaset går inte utan man måste byta hela strålkastaren och till min bill kostar ETT sånt över femtusen, om jag minns rätt. Så jag tar Gud i hågen och hoppas att det duger.

Tvättstugedag idag och eftersom jag vaknade tidigt startade jag också tvättandet rätt tidigt. Därför har jag också hunnit med att stryka mina skjortor, Det gör jag oftast i vardagsrummet med TV;n på. Nyhetsmorgon i TV4 blev det där här gången. Där fick jag veta att ännu ett i raden av företag som tillhandahåller vad politikerna kallar hoshållsnära tjänster har fuskat, myglat och bluffat för att ytterliigare berika sina ägare.

Så då började jag undra om den här jätteprivatiseringen av det vi kallade välfärden egentligen har sparat några pengar åt samhället. Skandalerna har ju avlöst varandra med friskolor som fuskat emd betygen för att locka till sig fler och nya elever. Älderboenden där man återanvänt kronikerblöjor efter att ha hängt dem på tork. Fiffel och båg tycks genomsyra alla de branscher som gamla alliansen talade sig varma för att få privatisera.

Sen dess har vi fått läsa om äldreboenden där de gamla får för lite och för dålig mat, om skolbolag som gått i konkurs för att pengarna flyttat utomlaands till Schweiz, Lichtenhstein eller Jersey.

Var det det vi ville ha? Ja, inte jag i alla fall! Jag har aldrig röstat på de partier som genomförde den reformen.

Men det finns ju hos dem en övertro på att marknadskrafterna övervinner allt och är Guds gåva till oss.

Marknaden bryr sig egentligen bara om en sak och det är sina vinster. Peronligen hatar jag att våra skattepengar som ska ge utbildning till våra barn och unga istället ska generera vinst till sina ägare i första hand.

Nåja, jag ska inte fördjupa mig mer i det, då blir jag bara förbannad. Så jag tar och gör sista svängen till tvättstugan innan det är dags att åka iväg med Madamen för att få domen.

Håll tummarna för henne och mig, kära ordbrukare i Väckelsång, Tillberga, Ljusdal och Häggenås!

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards