Alla inlägg den 5 februari 2023

Av Göran - 5 februari 2023 11:12

Så har den värsta polarkylan äntligen släppt grepper. Efter en vecka med temperaturer mellan 10-18 minusgrader var det "bara" två kallgrader för en timme sen då jag klädde på mig för att rasta min lilla fyrbenta sambo. 

Att stiga ut genom porten idag kändes faktiskt skönt. Det bet inte i kinderna och näsan som det gjort nu i flera dagar utan det kändes riktigt behagligt. Därför blev också vår morgonpromenad en bra bit längre än den oftast blir på morgonen. Thea börjar acceptera reflexvästen nu och står numera snällt stilla medan jag fäster den runt hennes kropp. Såhär fin blir man med västen på...

 

I mörker är den ju till för att hon ska synas men jar har tänkt ut att det är bra även i dagsljus. Tänker på mötande människor som kanske ät lite hundrädda. Hon har ju ungefär samma färger i pälsen som snödrivorna men med västen på så syns hon ju även på långt håll. Nu behöver ju ingen människa frukta min lilla lurvtuss men jag vet att för den som är hundrädd så spelar det ingen roll hur snäll man säger att hunden är. Därför får hon inte heller komma nära människor vi möter (eller andra hundar för den delen) om de inte själva uttryckligen säger att det är ok.

Och idag var det både folk och flera hundar i farten på vår kissunda så hon hade ett väldigt bestyr att hålla koll åt alla väderstreck. Så nu snarkar hon på min säng bakom min rygg,

Igår bakade jag oopsies, ett "bröd" utan mjöl. Det bakas på ägg, färskost, fiberhusk och bakpulver och funkar rätt bra som supstitut när man blir sugen på en macka men vill undvika alltför många kolhydrater. De flöt visserligen ihop lite i ugnen men ser ut som nedan. Nästa gång ska jag vispa äggvitorna ännu lite hårdare så smeten inte blir så lös men smakmässigt blev de inte så tokiga.

 

Bara jag lossat dem från varandra så blev det nio stycken och två av dem blev frukost idag med ost, skinka och tomatskivor på. Samt det obligatoriska kaffet såklart!

Jag plockade fram en högrev ur frysen igår i akt och mening att laga kalops idag men då jag kollade av de ingredienser jag vill använda så såg jag att lagerbladen tagit slut. De ska inhandlas under dagen men storkoket är uppskjutet till imorgon. Jag tänkte laga den i min crockpot (slow cookern) och det tar rätt många timmar i anspråk så jag vill helst börja redan på morgonen. Nu sov jag ju dessutom till nästan halv tio så jag räknade snabbt ut att det var i senaste laget att börja efter att närbutiken öppnade klockan elva.

Hockeymatch igen i Timrå igår kvääll och Frölunda fick åka hem till Göteborg utan poäng i bagaget. Det var det sista mötet av fyra lagen emellan och Timrå har vunnit allihop. Den första för säsongen dock efter förlängning så man har tagit 11 poäng av 12 möjliga mot Göteborgslaget. Ett fint facit!
Nu stundar landslagsuppehåll för nån cup i en dryg vecka så jag får väl försöka att hantera abstinensen så gott det går.

På tal om abstinens förresten.... så börjar jag bli sugen på att tjuvtitta i förväg på dagens Farmenavsnitt. Är lite spänd på vad teamet hittat på istället för det vanliga tinget. Av trailers har jag fattat att det blir nån slags tävling där alla deltar. Kanske även storbonden, vi får väl se. Egentligen tycker jag att det är lite synd att Sebastian inte fick välja nån förstekämpe för han hade garanterat valt den kaxige ungtuppen Sebastian.

Å andra sidan,,, så kommer ju tuppigaste tuppen av alla, Viktor, snart tillbaka från Torpet och det kanske blir bra TV att ha båda dessa på samma ställe. Jag anar att det kommer att ske saker mellan dem i så fall. Det finns ju liksom bara plats för EN tupp i varje hönsgård...

Sen började visst Mello-spektaklet igår också. Om det har jag inget alls att säga eftersom jag inte tittade. Lite märkligt kan tyckas att det som en gång i tiden var ett av årets stora event i min värld nu känns helt ointressant.

Igår skrev jag om koranbränningen och fick beröm av en bloggvän. Då jag svarade på den kommentaren kom jag på att jag redan från början borde haft med de kloka orden... "Där man bränner böcker bränner man, förr eller senare också människor!" Därför, kära ordbrukare måste vi fördöma all bokbränning, oavsett vilka böcker man bränner!

Men sånt håller vi ju inte på med, ni och jag! Och jag hoppas att alla andra också avstår från det fr.o.m nu!

Därmed önskar jag mina kära ordbrukare en angenäm söndag med lugn och frid och ro i era liv och med en gammaldags god söndagmiddag som pricken över i;et!

Ha det gott! Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards