Alla inlägg den 21 februari 2023

Av Göran - 21 februari 2023 10:48

God förmiddag på er därute! Morgonen idag bjöd på mer snö. Tydligen tyckte VH (Vår Herre) att han hade snålat lite förra gången han kastade på oss lite mer snö igår och natten till igår. För de nyplogade gångvägarna och trottoarerna hade nu c:a 15 cm nysnö på sig som jag och Thea fick pulsa omkring i på morgonpromenaden. Bilen ser ut som en igloo ungefär men det är ju kall snö (-3 ute) så det borde gå ganska enkelt att röja av den om jag behöver åka nånstans.

Farmen igår bjöd på precis det jag önskade - att Tova valde enda tjejen just nu på Farmen, Tora, till storbonde. 

Misstänker att missnöjet med det är större bland de andra än någon av dem visade öppet. Framför allt hos Viktor och Eddie som hade gjort helt andra planer. Den där lilla elaka gubben som bor inom mig och tittar fram emellanåt vill ju helst inte att Viktor ska ta sig till final. Han är lite för stöddig för min smak och både Eddie och Christoffer litar kanske lite för mycket på honom. Men ensam framför kameran visar han ju sitt rätta jag och är helt öppen med att han gärna blåser vem som helst. Och på nåt sätt så är det väl just det som är en av produktionens tankar med hela konceptet. Att locka fram deltagarnas tävlingsinstinkter och få dem att göra precis de här sakerna som de tycker blir "bra TV".

Och det är säkert också meningen att vi som tittar ska tycka och reagera, blir berörda, förbannade, glada och ledsna av utvecklingen längs vägen till finalen. På Torpet är det nu näst sista veckan så nu komer endast en av farmarna att få flytta dit medan Asiatou (visst heter hon så?) och Artin går tillbaka till Farmen.

De säger ju ofta från produktionen att på Torpet finns ingen storbonde (eller stor-torpare skulle det kanske heta) men jag tycker att det är rätt tydligt vem som åtminstone ser sig själv som herre i det huset. Jag talar om den aggressiva tuppen i hönsgården som, av nån anledning, verkar gilla att jaga tjejerna. Att han jagar sina höns förstår jag, det är ju nedärvt i hans DNA sen tusentals år men fattar verkligen en tupp vem som har vilket kön bland oss människor också? Det är nästan så att jag börjar tro det eftersom det har varit samma sak flera somrar. Att tuppen på torpet springer efter de kvinnliga deltagarna för att få dem att lyda hans vilja. Kanske att nån ordbrukare med större kunskap och erfarenet av lantliv vet och kan upplysa mig. Brukar tuppar attackera kvinnor mer än de springer efter männen?

Dagens avsnitt av båda programmen har jag ännu inte kollat på men jag ska innan det blir kväll för då det mörknat så är det hockeykväll igen och Timrå spelar borta mot Färjestad i Karlstad. En svår match, absolut, och Timrå saknar flera spelare som är sjuka. Men Färjestads formkurva den senaste tiden ser inte så stark ut och med tanke på att vi besegrade serietvåan Växjö i lördags så är väl ingenting omöjligt. Svårt kanske men absolut inte omöjligt!

Innan dess ska jag göra en av mina favoriter bland LCHF-recepten. Det blir ostgratinerad blokål och broccoli med stekt rimmat fläsk idag. Första gången jag åt det var på ett lunchställe längs gamla E4 mellan Söderhamn och Gävle men de serverade potatis till också. Tyckte det var jättegott och märkte snabbt att det funkar utmärkt även utan potatis.

Matstället var det min gamle far som tipsade om. Jag hade åkt förbi många gånger och tyckte inte att det såg så lockande ut. Ett lite ruffigt ställe som såg ut som en större barack men med en väldigt stor parkeringsplats. Där stod det ofta flera långtradare och det var just det farsan poängterade. Han tipsade mig att kolla var det stod många lastbilar med släp för där brukade det, enligt honom, serveras bra käk. Och det är ju egentligen ganska logiskt om man tänker efter. Yrkeschaufförer som kört sträckan kanske hundra gånger vet väl, om några, var man får bäst käk längs vägarna. Och den kunskapen har fört mig till många goda måltider på olika håll i landet. Stället jag pratar om hette E4-baren och låg i höjd med det där stället längs nutida europaväg med en stor viking som symbol. Tror det heter Hakke Gård, Och även det nya haket har utmärkt husmanskost om man blir hungrig längs resans gång på E4.

Därmed avslutar jag för nu och går ut och sopar fram min bil. Ska hämta sonen och åka på Willys en kortis och sen är det väl dags för min fyrbenta sambo att få sig en lite längre rastning i solskenet. För nu är det en  strålande fin vinterdag därute med sol och blå himmel. Snöröjning pågår för fullt så när jag är hemma igen går det säkert smidigare att ta sig fram. 

Han en fortsatt bra dag, kära ordbrukare, så ses vi igen när andan faller på.

Ha det!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards