Alla inlägg den 11 februari 2023

Av Göran - 11 februari 2023 14:12

Jag är inte sååå v idare förtjust i februari men nog är den klart vassare än sina två föregångare. Framför allt eftersom det verkligen märks nu att ljuset kommer tillbaka.

Nyligen hemkommen efter lite längre promenad med Thea i februarisolen. En strålande vacker vinterdag här på Sveriges midja. Det har ömsom tinat och ömsom frusit till de senaste dagarna så jag gläds åt broddarna jag till sist skaffade mig efter många år av förnekelse. Tyckte att sånt var för gamlingar och att jag ännu inte var en sån.

Men nu har jag alltså insett min egen sårbarhet när jag liksom MÅSTE ut och traska ungefär fyra gånger per dag oavsett väder eller halkföre. Den modell jag har är som en grimma av gummi som man spänner runt sina skor så har man sådär 9-10 små piggar undertill som hjälper en att hålla sig upprätt även där det är ritkgt isigt.

Under morgonpromenaden var det också solsken och blå himmel men en västanvind som gick genom både märg och ben så den rundan blev rätt kort. Till och med att Thea frös fast hon har päls. Hon darrade till då och då och så fort hon uträttat det vi gick ut för att uträötta så tittade hon bedjande på mig och satte kurs mot porten.

Men vinden bedarrade och mitt-på-dagen-promenaden blev njutbar i solskenet. Och spännande för mitt sällskap också för vi stötte ihop med bortåt tio andra hundar och hon fick hälsa på alla utom en som ägaren drog tätt intill sig och skyndade vidare. Jag brukar stanna till då vi möter andra hundar och vänta för att se om människan i andra änden av kopplet tycker att de ska få hälsa på varandra. Några vill inte det och det får man ju respektera förstås.

Därför ska jag också unna mig några fler kolhydrater till middag än jag brukar. Yngsta dottern med pojkvän var här i torsdags och jag hade, på hennes önskemål, lagat rotmos och fläsklägg. Det  räckte till en matlåda också och den ska jag avnjuta framåt eftermiddagen.

Innan dess ska det göras en tur till Lidl och handla några saker som är på extrapris den här veckan och så är jag kattvakt åt äldste sonen. Han och sambon har åkt till Tänndalen över helgen så deras två katter får klara sig själva ett par dagar. Mitt åtagande handlar om att gräva ur kattlådan och se till de har mat och vatten. Båda är lite skygga för utomstående så att stanna en stund för att umgås lite tjänar inte så mycket till.

Annars... så kollar jag skidskyttet parallellt med bloggandet (Vem sa att män inte kan göra två saker samtidgt?) och ser fram mot Tre Kronors veteranlags möte med Toronto Maple Leafs som en hyllning till Börje Salmings minne.

Innan dagen är slut ska jag streama ner "Händelser vid vatten" för att se om de lyckas avsluta på ett bra sätt eller om det kvarstår en massa frågetecken.

Ha en fortsatt fin lördag och helg, kära ordbrukare i Tibro, Bastuträsk, Åbyggeby och Vibyggerå.

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards