Alla inlägg den 14 februari 2023

Av Göran - 14 februari 2023 12:21

Glad Alla-Hjärtans-Dag på er, kära ordbrukare i slott och koja, land och rike runt. Och i resten av världen också förstås! Den här dagen är en minnesdag även privat för mig och den firar jämna år idag, dessutom. Jag berättar inte hur eller några detaljer men jag vet att just detta datum, för trettio år sedan, blev min yngsta dotter till.

Följaktligen fyller hon alltså också trettio år i november. Svinkallt och snö var det då liksom natten hon tittade fram nio månader senare. Nu håller hon som bäst på att flytta ihop med pojkvännen, vars familj alltså min lilla hund har levat sina sju första år hos.

Precis som ifjol hade hyresvärden hängt upp röda pappershjärtan i fönstret i porten då vi gick ut för morgonpromenaden i morse. Trevligt tycker jag att de vill pigga upp sina hyresgäster med det.

 

Annars så är väl detta ingen dag jag brukar fira. I alla fall inte sen jag blev singel igen. Har inga minnen av något firande under min barndom heller så det kanske är en nyare företeelse. En försvenskning av den amerikanska sedvänjan, Valentines day, skulle jag gissa utan att veta.

Farmen upphör inte att förvåna och förbrylla. När Hannan blev utsslagen i tinget av Sandra var jag nästan säker på att hon skulle ge sin motståndare en frivecka genom att göra Sandra till storbonde. Men döm om min förvåning då hon valde Viktor. Och jag tror inte att jag var ensam om att bli förvånad över det valet.

Lika lite förvånad blir jag om Sebastiean utses till förstekämpe av honom när det blir dags för det valet. Själv har jag inget alls emot Sebbe men jag kan förstå att han kan ses som inställsam. Och han spelar ju absolut spelet i minst lika hög grad som de andra.

Lite ovanligt att det bara är en tjej kvar på Farmen sså långt in i serien. Men det kommer ju in två till under denna vecka då Tova och den nya tjejen, Tora, anländer på Farmen.

Dageens avsnitt av Farm och Torp har jag inte kollat på ännu men jag lä'r göra under dagen för ikväll drar SHL igång igen med Timråmatch i TV;n mot Luleå. Jag såg Tre Kronors matcher i Beijer hockey games förra veckan men det blir liksom lite abstinens ändå när man får vänta en vecka på favoritlagets matcher.

Kylan har övergått till plusgrader nu sen två dagar och fortsätter det ett par dagar til bara så kommer jag inte att behöva använda några brodder. Det mesta av isen har smält bort och t.oio.m gräsmattorna börjar titta fram så smått mellan snöfläckarna. Vår? Nej, ännu får vi nog räkna med att det kan blir både snöoväder och polarkyla ett tag rätt som det är. Men gator och vägar är fria från snö och is i alla fall. På trottoarer och gångcägar där jag promenerar med Thea finns fortfarande en del isfläckar på skuggiga ställen. Så jag tar på broddarna för säkerhets skull i ännu nån dag.

Det blev sillfrukost idag. D.v.s två kalla hårdkokta ägg och några sillbitar. Till middag har jag plockat fram en frysform med gryta på fläskytterfilé som jag lagade en dag förra veckan. Kokar väl lite blomkål och broccoli som tilltugg.

Vikt och midjemått stod nästan stilla den här veckan.2 cm smalare hade jag blivit men på vågen hade inget alls hänt. Jag vet dock att om det förändras på nåt sätt så går det åt rätt håll. Och på livremmen som jag knäppte på yttersta hålet i december är jag numera på det sjätte hålet. Så det går kanske inte fort, men det går. Och det är det viktiga!

Därmed tackar jag för visat intresse om du läste ända hit. Ha en fortsatt fantastisk tisdag och hjälp mig hålla tummarna för Timråvinst mot Luleå ikväll!

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards