Alla inlägg den 25 februari 2023

Av Göran - 25 februari 2023 21:13

Vet att jag ganska ofta skrivi om olika TV -program. Men jag måste ju fråga om det finns fler än jag bland mina kära ordbrukare som följt serien om Marko (Markolio) och hans mamma Irma. En helt underbar serie där man, än en gång, förstår vilken härlig människa som döljer sig bakom artistnamnet Markolio.

Här har man alltså gjoirt en TV-serie i sex delar om honom och hans mamma, Irma Lehtosalo. Som från början bodde i ett mögelskadat hus där hon riskerade att bli sjuk av själva huset. Då kostar Markollio på att riva det och bygga ett nytt hus åt sin mamma, vilket hela serien handlar om.

De kom till Sverige när Markolio var en liten pojke och Irma hade rätt grava akoholproblen. Men han slutade aldrig att tro på hennes möjligheter att bli nykter och få ordning på sitt liv utan stöttade trots diverse trauman och jobbiga upplevelser till följd av mammans drickande. Köpte ett hus på Värmdö åt henne och hoppades att det skulle få henne nykter, vilket också lyckades. Men huset förföll mer och mer och det är vad serien handlar om. Hur man konstaterar att huset är bortom all räddning och måste rivas. Och hur han sen bygger ett nytt åt sin mamma.

Det är både rörande och spännande att följa deras resa från mögelskadat hus till ett spritt nytt.

På tal om TV kan jag också rekommendera, för er som har CMore att se den finska serien "The reindeer maffia" där visst Mikael Persbrandt ska dyka upp så småningom. Ännu har jag inte sett till honom, efter tre sedda avsnitt, men jag vet ju att han kommer att vara med. Och det är riktigt bra, även utan Persbrandt.

Annars... så vet jag också att jag många gånger skrivit om Palmemordet. Jag har, genom åren, sett flera olika privatspanares videor där man presenterar olika teorier. Den enda vildare än den andra!

MEN... om du som läser är intresserad så vill jag rekommendera en Youtubekanal som heter "Postum Humanitas". Det finns, i skrivande stund 16 delar som förklarar, på ett helt nytt sätt (för mig) varför mordet fortfarande är olöst efter alla dessa år. Den här kanalen känns mer seriös än de flesta bl.a därför att man inte ber om bidrag via swish eller ens tillåter kommentarer. Den måste vara gjord av någon med särskild insyn i fallet för man har använt sig av datoriser<ade röster för att läsa upp innehållet. Just det kan kännas lite irriterande då betoningen av ord ofta blir lite fel. Men jag antar att man gjort så för att inte röja upphovspersonens identitet.

Så om du är intresserad av den saken så rekommenderar jag att du tittar och lyssnar från del ett och hela vägen till sel sexton som kom nu idag. Kanske kan fallet äntligen få sin lösning.

Annars... så är jag besviken på mina rödvita hjältar idag. De hade ledningen med 2-0 inför tredje perioden mot Malmö hemma men efter bara 2,5 minuter in i tredje perioden hade Malmö gått ifatt och förbi till 2-3. Som sedan blev 2-4 innan Timrå reducerade och sen  2-4 som slutade 3-6 till skåningarna efter mål i tom bur i slutat.

En besvikelse förstås men bara att bita ihop och komma igen!

Därmed är det dags att knyta ihop säcken och förbereda sänggåendet. Snarkmaskinen är laddad med vatten och kudden väntar. Så... godnatt mina kära< ordbrukare i Sangis,Östervåla, Obbola och Valdemarsvik.

Vi ses! Förr eller senare...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards