Alla inlägg den 18 februari 2023

Av Göran - 18 februari 2023 12:34

Om någon som inte riktigt går att få förtroende för brukar man säga att den är "lika pålitlig/opålitlig som ett aprilväder". Om det är tillfälligheter eller den globala uppvärmningen som gör det vet jag inte men uttrycket stämmer i år alldeles väldigt väl in på innevarande månad. Det har varit massor av väderväxlingar. Ömsom kyla och ömsom blidväder. Snöstormar och ösregn. Igår, till exempel, var det skapligt väder med temepratur strax över nollan men då det mörknade satte det igång att snöa. Stora lappvantar föll tätt och jag började nästan gruva mig för att kanske måsta skotta mig ut om jag skulle behöva åka nånstans idag. Men bara någon stund senare så hällregnade det. Ett regn som övergick till det vi brukar kalla snöblandat regn.

Så både igår kväll och imorse var min lilla fyrbenta sambo, Thea, måttligt road av att ens gå utanför porten. Det blev hon dock tvungen till förstås för naturbehoven måste ju fixas. Men som flera gånger tidigare var hon oerhört snabb med att fklara av det och vände sen på tassen och ställde sig orörlig medan hon tittade vädjande på mig. Så jag släppte efter på kopplet och genast satte hon kurs mot porten och hemmats torra vrå.

Regn tycker hon inte alls om och inte att traska i snöslask heller. Och jag protesterar inte heller för hur kul är det egentligen att plaska omkring i 15 cm snömodd medan det regnar på en dessutom?

Så vi gick, som sagt, in i värmen och torrare omgivning. Thea fick sin frukost och jag stekte bacon och ägg som jag åt med en näve grönsaker till.

Har fått tillbaka den där känslan av att vara "smal" idag. Det dröjer lång tid och många kilon innan någon enda människa skulle betrakta mig som smal men det kändes så runt midjan då jag steg upp imorse. Ett tag var jag nästan frestad att undersöka saken med våg och måttband men avstod från detta. Har jag bestämt att jag bara ska väga och mäta mig en gång i veckan, på måndagsmorgonen, så håller jag mig till det.

Men fortsätter det likadant lär jag ganska snart få dra in ännu ett pinnhål på livremmen.

En annan sak som också får mig att märka av mina reslutat är när det ska tas på skor och strumpor. I december skedde detta ytterst mödosamt och jag blev oftast lite andfådd efteråt i några sekunder men nu fixar jag det ganska enkelt. Och jag har varit nitisk med maten den senaste veckan så det borde ju hända saker.

Annars... så återstår två timmars väntan innan jag får bänka mig för dagens Timråmatch när Växjö kommer på besök till NHC Arena. De ska ha ett litet evenemang innan matchstart också. En klubblegendar, Bo "Bulla" Berggren ska få sin tröja upphissad i taket som tack för sina insatser för klubben under 70- och 80-talen.

Lite sent kan jag tycka för det är närmare 40 år sedan han lade skridskor, klubba och puck på hyllan och slutade spela hockey. Men bättre sent än FÖR sent. För han förtjänar det verkligen. En ganska speciell hockeyspelare där inget gick särskilt fort. Faktiskt såg det ibland nästan ut att gå i slow motion när han gjorde sina berömda dragningar. Som var så långa och så finurliga att motståndarna blev lurade trots att de gick så långsamt.

Sen ser jag också¨fram mot söndagens långa Farmen-avsnitt där Chirstoffer ska upp i Tinget. Spännande att se vem han väljer men jag gissar på Sebastian. Om det blir så och om Sebastian då är smart och taktisk så väljer han kunskap för där tror jag han är vida överlägsen årets yngsta deltagare.

Men det är ju bara vad jag tror förstås, vi får se hur det blir imorgon. Smartast av honom vore kanske att välja Eddie för han har ju inte precis glänst med hårt arbete och inte med kunskap heller. Men vågar han det? För Eddie är ju stark man i den pakt där Christoffer (felaktigt) tror att han själv också ingår. Den pakten vill såklart att han ska skickas hem och välja en av de andra till storbonde. Spännande, som sagt.

Därmed vill jag önska mina kära odrbrukare en finare lördag än vad som räder här på Sveriges midja och en ännu finare söndag innan nästa nya vecka kommer. Sköt om er i Teckomatorp, Lyxele, Almunge och Frövi

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards