Alla inlägg den 6 april 2023

Av Göran - 6 april 2023 18:36

Hoppas att ni kan nivigera med GPS eller annat hjälpmedel för om resten av landet har samma väder som vi här på Sveriges midja kan det bli svårt. Dimma och mer eller mindre regn hela dagen idag. Igår var det jättefint och då vi tog en promenad ner mot havet och Ljungans utlopp klev Thea upp på en sten och tittade uppfodrande på mig. Som om hon tyckte att husse skulle föreviga henne med naturen och en gnutta hav som bakgrund, Så då gjorde jag det.

 

Därefter fortsatte vi hemåt genom vårdiken med lera och vattenpölar med grus och sand. Och då vi kom hem igen såg jag att min lilla sambo nästan var med gråbrun än den vita päls som annars dominerar. Såna dagar har jag alltid ett gammalt urtvättade badlakan liggande på golvet innanför ytterdörren för att kunna torka av det värsta från hennes tassar. Men igår svepte jag istället in hela hunden i det och bar henne till badkaret.  Bilden nedan togs efter jag blött ner henne från nos till svanstipp men innan själva tvättningen

Två schamponeringar och avsköljningar senare hade det mesta av smutsen runnit av henne och jag svepte åter in henne i ett badlakan och torkade så gott det gick. Och så här ynkligt liten kan en lurvig liten hund se ut inär allt det där lurviga och njuka är genomblött.

 

Låt inte den ynkliga uppsynen lura er, kära ordbrukare. Hon älskade varje sekund av rengöringen och stod helt stilla medan jag tvålade in och sköljde av. Fast hon ser ju kanske inte sån ut på bilden...

Nåja, ett par timmar senare tog jag fram borstarna och kammade igenom hela pälsen. Och så mjuk och len tror jag aldrig hon har varit sen jag fick hem henne. 

SKitväder idag, som sagt. Har hälsat på hos ynstingen en kortis förut. Han har precis påbörjat en kurs för att ta lastbilskörkort och verka må bra av att äntligen fått nåt att göra.

Nästa barn i syskonskaran är yngre dottern som ringde igår och berättade att hon och pojkvännen ska flytta till Göteborg. Han lyckas visst inte hitta jobb här men där skulle visst båda få arbete som det lät. Så den har jag bara sönerna kvar i mina trakter. Så länge nu det vara, Äldre sonen fyllde 31 igår och jag vet att han och sambon pratar om att skaffa barn. Så hoppet om barnbarn lever i alla fall. Vi får väl se vem av mina fyra barn som först gör en anståndig morfar eller farfar av mig. Den äldsta som bor i Sthlm fyller 36 i sommar och lillpojken bli 27. Så visst bprde det väl snart vara dags?

Nåja, det är deras egna liv och de bestämmer förstås själva. Jag har ju min lilla fyrbenta sambo att gulla med och att sniffa på. Vilket fortfarande är rätt behagligt efter gårdagens storrengöring för hon blev inte bara renare, hon luktar mycket trevligare också. Lortig hund är ju ingen höjdardoft.

Annars... så har jag hunnit med ett par rundor till tvättstugan också samt ett besök på godismeckat Candy World i Birsta. Nejdå, jag köpte inte den minsta godsibit ens utan bara fyllde på mitt snusförråd. De är klart billigast om man inte vill handla på postorder.

Nu har klockan passerat 19 och jag tänkte titta på någon hockeymatch eller kanske växla mellan två olika. När det sen blir paus tar jag ut vovven på kvällpromenad. Och tack vare sommartidsomställningen är det ju fortfarande inte mörkt strax före åtta på kvällen. Det känns som nästan nyss som det mörknade redan vid tretiden på eftermiddagen.

Glad påsk på er nu, kära ordbrukare i landets alla hörn och vrår!

Jag kommer tillbaka. Hot eller löfte? Välj själva hur ni vill tolka det!



Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards