Alla inlägg den 27 april 2023

Av Göran - 27 april 2023 15:14

Igår skrev jag om Murhaf Hamid och hans majblommeförsäljning på nätet. Och idag får jag konstatera att det ännu finns folk med hjärta i kroppen. För idag har hans försäljning mångdubblats. Nyss läste jag att hans försäljning nu är uppe i hela 4 300 000 kr. 4,3 ,miljoner alltså. Han får ju självfallet inte alla pengarna men en bra slant tjänar han ändå.

Tänk bara vad det måste svida i de missunnsamma människor som skrev så elakt om honom på nätet. Men det är bara rätt åt dem. Massor av andra har ju visat stöd för pojken och jag förstår att han är jätteglad och stolt.

Hade han hetat t.ex Linus och varit blond och blåögd så hade de där hatarna också tyckt att han gjort det bra. Och jag kan lova att det där handlade om människor som gärna amvänder uttrycket; "Jag är ju inte rasist men..."

Den som inte är rasist behöver aldrig säga det för det märks på dennes handlingar och tal. Men det känns skönt att så många markerar mot nyrassarna genom att gynna Murhafs majblommförsäljning. Jadå, jag har också köpt!

Annars... så tänkte jag ta Thea på en promenad till närbutiken för att handla hem ägg men då började ett fasligt liv utanför när vaktmästarna kom och började sopa fram vinterns grus från sidorna så att den stora sopmskinen kan ta upp det sen. De använde nån sorts motordrivna borstmaskiner som förde ett herrans oväsen.

Så då tänkte jag att om jag flyttar bilen så kan de ju sopa även min P-ruta så jag tog bilen till affären för ovanlighetens skull. Och mycket riktigt hade de rengjort min P-plats från grus då jag kom hem igen.

Dottern som skulle flytta in här har plötsligt kovänt och ändrat sig. Hon han ordnat tillfälligt boende i Göteborg så hon sticker dit istället.

Kanske lika bra det för jag börjar ju liksom bli van vid att få rå mig själv nu. D.v.s mig själv och fröken Thea.

Men, vem vet, kanske tvärvänder det igen, det får framtiden utvisa.

Ha en fortsatt trevlig torsdag, kära ordbrukare i Stugun, Målilla, Askersund och Lagmansören.

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards