Alla inlägg den 23 april 2023

Av Göran - 23 april 2023 13:19

Efter nästan en hel vecka med försommarväder, sol och varmt, kom bakslaget idag. Som så många gånger förr. Igår eftermiddag då jag var ute på långpromenad med Thea tänkte jag att jag gott kunde ha lämnat jackan hemma. Många vi mötte gick också i shorts och kortärmat och ingen frös. Men imorse när jag vaknade och kollade väderappen i min aj-fån visade den minus en grad. Så jag tog på en varm tröja under jackan innan jag gick ut med min fyrbenta sambo. Och väl ute konstaterade jag att jag kanske även borde ha tagit på toppluva och handskar som skydd mot nordanvinden.

Sen dess har SMHI;s profetia om snöfalll också slagit in och det är åter vitt på marken.

Så jag är glad att jag inte åkte in till stan för att se fotbollsmatchen på NP3 Arena mellan GIF Sundsvall och Öster från Växjö. Började titta på den via streamingtjänsten men matchen avbröts efter kanske tio miinuter på grund av just snön. När konstgräsplanen blev vit gick det inte lägre att se linjerna så man beslöt att skjuta upp den till imorgon. Det ska visst komma mycket snö...

Så jag håller mig inomhus så mycket jag kan. Ger mig inte gärna ut mer än för att låta fröken Thea tömma blåsan lite snabbt. Men hon gillar inte heller att vara ute i sånt väder så det blir bara en kortis i så¨fall.

Skulle egentligen ha behövt åka till Willys eller så men eftersom jag har sommardäck på bilen känns det som att det kan vänta en dag eller två.

Sysselsättning saknar jag dock inte. Yngstingen var här igår och plockade med sig det han hade kvar och ville behålla från sitt gamla rum. Och jag håller nu på att röja upp där så att dottern får plats med sina grejer när hon ska flytta in till helgen. Vi packade ihop en hel del skräp som ska köras bort imorgon eller på tisdag så det som återstår nu är att torka ur garderober och en byrå samt dammsuga och svabba av golvet. Det gjorde jag i resten av lägenheten så sent som i tisdags men min lilla sällskapsdam drar in massor av kvistar, barr, gräs och sand som fastnar i hennes päls och sedan ramlar ur den inne. Så jag får nog börja dammsuga lite oftare kanske. Men det är det värt för att få ha henne som sällskap och motionsredskap.

Annars... så blir det väl en rätt stillsam dag. Söndagen ska ju vara vilodag. Så trots att jag själv inte är troende så använder jag mig gärna av regler från bibeln eller citat när det känns passande. För även om man inte själv är religiös så måste väl alla medge att den som följer till exempel tio Guds bud inte är en så dålig människa. Kunde fler göra det så hade vi en avsevärt bättre värld att leva i.

Vanlig enkel vänlighet t.ex börjar vara en bristvara i vårt moderna samhälle. I fysiska möten kanske det inte märks så mycket men på många internetforum flödar ilska och hat. Mot nästan vad och vem som helst. När man kan gömma sig bakom ett alias verkar många ha lätt för att spy galla över människor, företeelser eller makthavare. Och det blir ju så brutalt att man häpnar. Som exempel kan nämnas att jag är med i ett par Facebookgrupper om mitt favoritlag, Timrå IK. Där finns såååå många som nästan vill avrätta domare, spelare, ledare efter en förlust. Att folk kan bli så vansinningt arga över ett idrottsresultat är obegripligt för mig. Rikta er ilska mot annat istället. Mot svält, krig och fattigdom till exempel. Eller mot ondskan.

Där blev det en liten paus i skrivandet. Som ju ingen märker av de som eventuellt läser. Men det kom någon och ställde sig på bakbenen och krafsade mig på låret med bedjande blick. Så jag har suttit en stund med 8 kg ren kärlek i famnen och gullat lite med min ömhetstörstiga vovve. Hon är mer krävande på det området än någon annan hund jag träffat.

Minst 3-4 gånger varje dag vill hon bli upplyft och få ligga i famnen och bli klappad och kliad medan jag småpratar med henne. Och hon med mig, fast på sitt eget lilla vis. Och det är ju bara mysigt så jag bjuder gärna på det.

Därmed ska jag återgå en stund till miitt röjprojekt. Innan dagen är över ska jag även ta ut och rengöra alla glashyllorna i kylskåpet. Det är ganska tomt där nu men ska fyllas på endera dagen så jag tänkte passa på när jag inte behöver flytta på så mycket för att göra rent.

Ha en fortsatt fin söndag i slott och koja i vårt avlånga land!

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards