Alla inlägg den 18 april 2023

Av Göran - 18 april 2023 18:01

"Jag är ingen snuskig gammal gubbe utan en sexig äldre medborgare". Så stod det på en T-shirt som jag och exfrun köpte och gav i julklapp till hennes morfar för ganska många år sedan. Han skrattade gott åt den och jag har väl inte tänkt så mycket på den sen dess förrän på sistone.

Det är ju så att jag verkar ha en stark dragningkraft på unga kvinnor mellan 18-30 år. För på FB får jag, om än kanske inte dagligen så i alla fall 3-4 gånger per vecka vänförfrågningar från utländska damer i de åldrarna ungefär.

Undantagslöst tar jag bort dem direkt och avböjer förfrågan. För även om det förstås vore trevligt att vara attraktiv för ens kvinnor i min egen ålder så fattar jag förstås att det där handlar med all säkerhet om folk som fiskar efter att få försöka luta av mig pengar. Nu finns det ju inga större summor att lura av mig men de chansar förstås.

Så då tänker jag att det ändå måste finnas en och annan som går på det. För om det inte var lönsamt skulle de väl inte hålla på med det?

Häromveckan såg jag att damen ifråga och jag hade en gemensam vän på Facebook så jag tog reda på vem och kan väl säga att den mannen kanske inte precis är nån raketforskare direkt,  om man säger så.Jag hoppas dock han är smart nog att inte släppa ifrån sig några pengar...

Intenet erbjuder ju en gigantisk marknad för bondfångare, som de kallades förr i tiden, av alla de slag. Den troge ordbrukaren kanske minns att jag, fö nåt år sen, skrev om de där som gör falsk reklam för kryptovalutor genom att helt enkelt stjäla identiteten av en kändis och påstå att han/hon tjänat storkovan genom att köpa bitcoin eller nåt liknande. Härom veckan var det Tilde de Paula-Eby som drabbades och fick sin bild utlagd på FB med texten "hon visste inte att mikrofonerna fortfarande var på". Länken gick till en "nyhetsartikel" där det stod att hon handlar med kryptovallutor och blivit stenrik på nolltid. Bluff givetvis! 

Precis som när de lade ut bilder på Zlatan och andra kändisar.

Förra gången jag skrev om den här sortens bedrägerier hade jag kopierat och lagt ut deras egen bild till artikeln.

Bilden var den här...

 

Jo, men visst ser väl Björn Borg ganska belåten ut med sin utbetalningsavin på nästan hundra lax! Men tittar man på avin måste ju varje människa med hjärnan någorlunda i behåll reagera. För överst på checken syns PK-bankens logga och varumärke. Hur i h-e kan de vara så jävla dumma att de använder loggan från en bank vars namn försvann 1990? Alltså för 33 år sedan. PK-banken var en av bankerna som gick samman och bildade Nordbanken som sedan blev Nordea. Det här var alltså samma sak fast i lite andra kläder.

Så fort jag ser den där sortens inlägg på FB så klickar jag på "anmäl" men de kommer ju tillbaka hela tiden. Så lurendrejeriet är tidlös, det byter bara kostym när tiderna förändras. Ta bara den nu utdöda yrkeskåren med bank- och postrånare som idag är helt utrotade. Posten i sin ursprungliga form finns ju inte längre och inga banker har några kontanter åtkomliga att råna dem på. Så de har fått hitta nya marker att jaga på och många är nog verksamma på nätet där det är ganska lätt att gömma sig.

Så även om det vore bra för mitt ego om jag trodde att unga damer på riktigt skulle vara intresserade av mig så har jag ju speglar hemma och vet att med min kropp och mitt ansikte skulle jag behöva vara snuskigt rik för att någon skulle höja ett ögonbryn vid anblicken av mig. Jag har dock ett ganska gott hjärta men det syns ju inte utanpå.

Idag har vi här i Sundsvall haft årets första försommardag, Sol och blå himmel och hela 14 grader i luften mitt på dagen då jag och min tama husmekaniker intagit en stadig lunch på raggmunk med fläsk och lingon på ett av stadens luncställen. På just den resturangen hade nåt så trevligt som pensionärsrabatt. Vi äter tio ikronor billigare än andra. Ett trevligt initiativ, tycker jag, även om jag kanske inte väljer dem BARA för det. En tia är ju inte mycket. Men det är ändå mer än ingenting. Sen har vi ju också gemensamt räknat ut att om vi turas om att betala för båda så tjänar ju den som betalar en hel tjuga! Ja, jag vet att nettot blir exakt detsamma men det KÄNNS liksom bättre med en tjuga än en tia. Och den gång man inte betalar kan man ju glädjas åt att man blir bjuden på mat.

Nettot är dock fortfarande detsamma så det är ju egentligen bara självbedrägeri. Men bättre det än att lura andra!

Nu ska jag snart titta på fotbollsderbyt i superettan mellan GIF Sundsvall och Östersunds FK. Kvällspromenaden med Thea tar jag i halvtidspausen. Sen tror jag att jag ska unna mig ett glas rött till andra halvleken. Det börjar bli längesen sist och det känns som om det är dags idag.

Gör det ni med, kära ordbrukare! Unna er nåt ni gillar eller njuter av i Skogås, Lenhovda, Örsundsbro och Mattmar!

Vi ses! 

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards