Alla inlägg den 19 april 2023

Av Göran - 19 april 2023 21:30

Jag gjorde det! Jag uppfyllde löftet till mig själv att städa upp balkongen! Nu vet jag ju inte om hyresgästen före mig OCKSÅ rökte på balokongen som två av mina f.d hemmaboende barn har gjort. Men nu vet jag att det inte handlade om hundratals fimpar utan snarare tusentals. Jag fyllde en hel bärkasse när jag lyfte på trätrallen och sopade ihop lämningarna under den. Detta har jag gruvat mig för i flera år och även tipsat rökarna som bott här om att det kanske borde ligga på dem att rensa bort alla fimpar.

Men förutom fimpar var det ju även barr och diverse annat skräp som lagt sig under trätrallen på balkongen. Och kassen blev verkligen totalt smockfull när jag lyfte på den och sopade ihop allt som låg därunder.

Men nu är det gjort och imorgon ska jag hämta upp de två stolarna som står i förrådet i källaren. Bordet står redan där och är numera avtorkat, rent och snyggt.

Så får vi bara samma väder som igår och idag så ska jag passa på att njuta lite vårsol på min nystädade balkong redan imorgon dag.

Dramat som utspelade sig imorse har sedan utnynnat i anhållande av fem personer misstänkta för försök till mord eller dråp. Mer än så vet jag inte i nuläget.

Under min kvällspromenad med Thea mötte vi, som flera gånger förut, två småflickor som artigt frågade om de fick hälsa på henne. Det värmer hjärtat att uppleva att barn faktiskt frågar innan de går fram till främmande hundar. Men med just de här två så bestämde jag att nästa gång jag stöter ihop med dem så ska jag säga till dem att jag visserligen tycker att det är jättebra att de frågar först men att de inte behöver fråga i framtiden eftersom vi nu känner igen varandra och de vet att Thea inget hellre vill än att få bli lite omklappad av dem.

Hon, Thea alltså, sover nu och jag ska väl också snart lägga mig till ro för natten.

Men innan dess vill jag önska mina kära ordbrukare en underbar natt tillsammans eller var för sig i  Karlholmsbruk, Bergsjö, Kvidinge och Altersbruk.

Vi ses! När andan faller på...

Av Göran - 19 april 2023 11:16

Vaknade ovetande om dramatiken som pågick, och pågår ännu, i mitt närområde. C:a 200 meter från mitt hem har polisen spärrat av runt flera hus och stängt en hel gata efter nån sorts drama där man utreder mordförsök alternativt försök till dråp. En man är förd till sjukhus fick jag veta via nätet men inget om hur allvarligt det var.

Detta hade ägt rum vid sjutiden imorse men då jag gick morgonpromenad med Thea vids tiotiden var det fortfarande plastband uppsatta och två piketbussar och flera målade polisbilar var kvar i området.

Det känns lite olustigt när det händer så nära en själv. Även om det förstås är lika hemskt oavsett var det händer. Hoppas bara att den skadade klarar sig och att polisen får tag i den eller de som är skyldiga.

Nu borde jag kanske inte vara jätteförvånad eftersom polisnärvaro i området inte är ovanligt. Och det sker företräcesvis just i den del av området där det skett idag. Där jag bor är det längesen man såg till poliser. De som bor i samma hus är folk som jobbar och sköter sig, såvitt jag vet.

Men för 6-7 år sedan var det full fart även i det här huset. En kvinna med lång historik som missbrukare hade med socialtjänstens hjälp fått hyra en av de två vindslägenheterna i huset. På villkor att hennes likaså missbrukande f.d pojkvän INTE skulle bo där med henne.

Men det gjorde han. Han var skriven nån annanstans men bodde i praktiken inte där. Och han var då en av alla dessa män som brukade få lust att dänga upp sin kvinna när fyllan slog till. Och det gjorde den åtskilliga gånger. En julafton då de bodde här var polisen här fyra gånger efter att grannen ovanför mig ringt dem dels efter bråk och dels för att de spelade så hög musik. Det slutade med att polisen beslagtog deras musikanläggning och sista gången tog de med sig mannen till stationen för tillnyktring.

De blev vräkta till sist och enlgt rykten flyttade damen tillbaka till sina hemtrakter i Östersund där hon senare avled. Men mannen har jag sett på stan flera gånger som en del av stadens s.k A-lag.

Ute är det ännu en jättefin dag. 13 plusgrader när jag tittade senast och solsken från klarblå himmel. Tanken är att jag ska städa upp balkongen och ställa ut stolar och bord där. Sen kan det kanske bli en kopp kaffe i solskenet där.

Handla måse jag också göra men inte så mycket att det lönar sig att åka till Lidl eller Willys utan det räcker att gå till närbutiken här i området. Det brukar bli ungefär 1400 steg på stegräknaren i min "aj-fån" för den promenaden så det är alltså inte längre än att man kan gå dit.

Jag tänkte laga kyckling-piccata till middag idag. Skitenkelt och jättegott. Man vispar upp ett ägg (eller två om man är fler som ska äta) och blandar det med riven parmesan. Sen lägger man ner de tinade kycklingbitarna i smeten och steker dem sen i olja. Innan LCHF-tiden brukade jag göra en tomatsås och servera det med pasta eller ris men idag blir det inget sånt utan bara lite grönsaker och någon sorts kall sås gjord på creme fraiche.

Därmed önskar jag mina kära ordbrukare en angenäm onsdag i Flyinge, Anderstorp, Smedjebacken och Överkalix.

Eller var ni nu framlever era liv...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards