Direktlänk till inlägg 22 januari 2023

Fasaden börjar sakta att rämna...

Av Göran - 22 januari 2023 21:24

Jag har alltid trott att jag föddes och lever i ett land där korruption och maktmissbruk var väldigt begränsade företeelser. Men mer och mer inser jag att jag haft fel. Höga politiker och ämbetsmän inom rättsväsendet är inblandade i mörkläggning av flera stora skandaler. Jag följer flera kanaler på Yuotube om t.ex Palmemordet och Estonia och i det sistnämnda faller står det nu helt klart att partier på båda sidor om den gamla mittlinjen, med de andra partiernas goda minne, har medverkat till att sanningen om Estonia ska förbli hemlig.

Det finns en sammanslutning av anhöriga och överlevare som krävt korten på bordet om Estonia. Precis som jag tror de inte att det var en olycka. Dessa sammankallades under förra veckan och fick veta att absolut ingentin tyder på annat än en olyckshändelse. De ifck höra att skadorna i skrovet under vattenlinjen uppstått då fartyget landade med en smäll på havsbottnen. Att det ligger en bergskedja just där som åstadkommit skadorna.

MEN... åren närmast efter förlisningen ville ju myndigheterna täcka in vraket i betong för att säkra gravfriden för de omkomna. Då konstaterades att det inte var möjligt för sjöbotten där bestod av flyktig lera så det hade behövts så orimliga mängder av betong. Och sen dess är det alltså nån jävel som lyckats frakta dit en bergskedja och pillrat in den under Estoniavraket. Dessutom har regering och riksdag beslutat om abolition för de som varit ansvariga för att dessa dryga 800 människoliv gick förlorade den där septembernatten 1994. Även kungen ska ha attesterat det dokumentet. Abolition betyder egentligen syndernas förlåtelse men inom juridiken står det mer för straffbefrielse.

Detta ska offentliggöras imorgon ut till allmänheten. D.v.s ni och jag.

Det är alltså inget annat än en stor lögn och total mörkläggning av denna tragedi. Hålen under vattenlinjen som finns på Estonia där hon ligger har inte åsamkats fartyget genom yttre våld. För vid alla dessa skador bildar plåten s.k tulpanform med plåten vikt utåt. Se videon nedan och säg sen vad du tror...


Men nu vill alltså makthavarna få oss att tro att dessa hål uppkom då fartyget nådde botten.

För det första så kunde hon inte ha sjunkit bara på grund av att bogvisiret föll av. Visst tog hon in massor av vatten där men nu och även då var såna båtar försedda ´med massor av luftfickor för att hålla dem flytande i många timmar. Forskare vid Chalmers i Göteborg byggde en skalenlig modell av Estonia som testades i labmiljö flera gånger och inte en enda gång sjönk färjan. Den lade sig på sidan och vändes till sist upp-och-ned men det tog flera timmar och sjönk gjorde den ändå inte.

Inte förrän maktens människor riggade ett nytt test där man visade att båtjäveln sjönk som en sten. MEN... då hade man förändrat skalmodellen och byggt in en fjärrstyrd luftventil i botten på den. Och DÅ sjönk båten även där.

Det finns många människor som gräver och rotar i både Estoniakatastrofen och Palmemordet för det är samma mörkläggning där. En ny Youtubekanal har nyss startat där man går igenom polisutredningen och visar på punkt efter punkt hur det har manipullerats och förändrats genom åren. Allt för att mörklägga och förvilla folket.

Och för att slutgiltigt täppa till käften på oss tvivlare så plockade man för 1½ år sen fram en mördare åt oss. Fram till dess hade ju halva rättsväsendet och polisen hävdat att det var Christer Pettersson och ojat sig över att bevisen inte räckte i hovrätten. Nu var det plötsligt en medelålders försäkringstjänsteman som skulle ha råkat komma förbi och dessutom råkat vara beväpnad just denna kväll. För väldigt få medelålders män med hdervärda arbeten och blankt straffregister går omkring med skjutvapen i fickan särskilt ofta.

Det finns flera som jag tror är sanningen på spåren men eftersom våra etablerade nyhetsmedier inte vågar släppa fram dem så finns de bara på Youtube och andra forum där ordet är lite mer fritt. Delar nedan ännu en video om Estoniahärvan som den som vill kan se och bilda sin egen uppfattning


Nej, vi bor i ett tjyvsamhälle långt mer korrumperat än de flesta av oss vågar tänka oss ens. Ta bara de där orden som sades ungefär likartat av tre olika personer under de första åren efter mordet på vår statsminister. "Om sanningen om det här kommer fram kommer det att skaka Sverige i dess grundvalar". Så (ungefär) sa Hans Holmér vid något tillfälle men även Carl Lidbom och Ingvar Carlsson, var för sig. De orden antyder ju att de vet mer om saken än de berättar eller vill ska bli känt hos allmänheten.

Man kan ju undra vad det EGENTLIGEN är som måste döljas till varje pris. Det KAN ju vara så att sanningen även skulle fläcka Palmes minne. Och hans parti. Eller kanske hela makteliten...

Det har snart gått 37 år sedan mordet men jag tror att de flesta håller med om att vårt land aldrig blev sig riktigt likt efteråt. Några påstår dessutom väldigt bestämt att de båda händelserna hör ihop. Att sänkningen av Estonia var en del i mörkläggningen efter Palmemordet. Och inte bara det utan även mordet på Anna Lindh för dryga tjugo år sen.

Men att man där lyckades fånga en syndabock och låsa in honom så folket accepterade att det var över med det.

Om nån av mina kära ordbrukare vill titta själv på Youtube så kan jag rekommendera några kanaler. Ottos insight, Matte (Mattisa Oscarsson) samt den nyaste som heter Postum Humanitas. Den sistnämnda handlar om Palmemordet och man går systematiskt igenom polisutredningen och visar upp felaktigheter på löpande band. Den kanalen är lite annorlunda mot de andra för man använder datoriserade röster som berättare. Det hörs tydligt att det är så för betoningar på vissa ord blir lite fel ibland. Inte heller ber de om bidrag via swish för att kunna jobba vidare utan bakom den kanalen står troligen nån som har råd att finansiera den själv. Och det försvårar ju rejält för den som eventuellt vill ta reda på vem/vilka som ligger bakom arbetet man gjort och presenterar där.

För många av privatspananra har ju fått motta hot av olika slag om de kommit för nära vad som kan vara sanningen.

Vill vi då veta sanningen egentligen? Om det skulle visa sig att högt uppsatta politiker och andra som vi litat på är inblandade, vill vi vet det? Eller vill vi hellre tro på att mordet är löst och att Skandiamannen är den skyldige?

Då slipper vi ju fundera mer över saken!

Nej, jag är rädd att sanningen är både mer omfattande och mer omvälvande än vi vanliga kan tänka oss. Så kanske är det ändå bäst att vi stannar i okunnigheten och om sådär femtio år får våra efterlevande fram vad som hände. För delar av utredningen är ju hemligstämplade så länge. Men... varför behöver det hemligstämplas om mordet är löst?

DET tycker jag är en väldigt intressant fråga. Kanske den mest intressanta av dem alla. Godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards