Direktlänk till inlägg 27 januari 2023

Fredagsbetraktelse

Av Göran - 27 januari 2023 19:40

Åsså vare fredagkväll igen då! Ganska lugn dag. Vaknade före halv sex med snarkmasken på och kände mig utsövd. Så efter en dusch slog jag mig ner här med kaffekoppen och fördrev nån timme. Sen åkte jag och hämtade sonen som behövde sin bil. Jag har behållit p-platsen här eftersom han inte har någon där han bor. Och det märkliga är att stadens stora kommunala bostadsbolag (eller det VAR åtminstone kommunalt förr, idag vet jag inte) inte har ett kösystem som de flesta bostadsrättsföreningar. Man kan anmäla intresse för p-plats där man bor och får då mail när någon blir ledig. Men då måste man typ bo framför datorn så man kan hugga direkt. För då är det "först-till-kvarn" som gäller.

Nu kör han ju inte så himla mkt så ett tag till får den väl stå här och jag hämtar respektive kör hem honom vid behov. Det finns fem parkeringsrutor där man får stå gratis i 24 tim där han bor. Men då ska man ha en väldig tur om någon av dem är ledig. Annars är det 5-6 platser utanför varje sjuvånings höghus med typ 35 lgh i varje. Man tycker ju att de borde ordna så deras hyresgäster får nånstans att parkera för de flesta har ju bil numera. Annat var det väl på 50-talet då husen byggdes. Då var det nog fler som saknade bil än som hade en. Men sen dess har de ju haft dryga 60 år på sig...

Sen var det den stora dagen då lilla fröken Thea skulle vetrinärbesiktas inför ägarbytet. Och det gick så bra. Hon skötte sig helt exemplariskt och stod blick stilla på undersökningsbordet när doktorn kände, lyssnade och grävde henne i både munnen och rumpan. Jag stod framför henne och delade med mig av mitt lugn så hon skulle förstå att hon också kunde vara lugn. Och det kunde inte ha gått bättre! Kärnfrisk var bedömningen förutom lite tandsten som jag rekommenderades att låta ta bort. Vilket jag förstås ska ordna med. Och från och med idag ska även hennes tänder borstas varje dag för att förhindra mer tandsten.

Jag har nån gång hört att det går sju hundår på ett människoår. Och i så fall blir hon alltså 56 i april då. Ingen ålder att tala om men heller inget konstigt om det finns någon llten skavank.

Jag duschade henne igår och det var samma där. Hon stod blickstilla hela tiden tills jag sköljt ur andra schamponeringen. Sen torkade jag henne så gott det gick innan jag släppte lös henne. Och då blev det spring i små benen minsann. Hon ruskade på sig gång på gång och gned ansiktet mot mattan i vardagsrummet men tycktes glad och sprallig. Så jag tror faktiskt att hon gillade badet.

Och när jag nån stund senare hade borstat igenom henn var hon njuk som siden i pälsen.

Köpekontraktet är nu på väg till mig och när jag undertecknat det ska jag bifoga läkarintyget och skicka det tillbaka till förra ägaren. Så innan det blir fredag nästa gångt är jag nog registrerad som ägare också. Då får hon ett tuggben för att fira och för att ytterligare gno rent sina tänder.

Efter några dagars slask kom minusgraderna tillbaka för att sedan övergå i regn som skapade ny glansis. Men nu har jag broddar att sätta på mig då vi går ut så risken att ramla omkull är betydlkigt mindre. Längtar efter  barmark nu så man kan gå vart man vill utan att fundera över halka eller slask.

På Farmen igår valdes Päivi till förstekämpe vilket förvånade mig en aning. Men kanske bedömde Karin att hon var ett stort hot mot henne själv när det kommer till kunskap. Men jag tror inte att de ska underskatta hennes fysiska styrka eller teknik heller. Hon har ju visat att hon inte är rädd att hugga i och jobba plus att den finska sisun inte heller ska underskattas. Spännande att se vem hon väljer till andrakämpe. Bland killarna finns det ju flera som inte verkar veta så mycket om jord, växter och djur så jag anar att hon kommer att ta nån av dem.

Sen fick jag ju lite hockeyglädje igår kväll också. Timrå spelade borta mot Brynäs och gick ut väldigt starkt i första perioden. Ledde med 3-0 i första paus. Men sen tappade man precis allt och Brynäs kunde reucera två gånger om i den andra rundan för att sedan kvittera till 3-3 i början av sista perioden. Och hemmalaget var det bättre laget även efter det men det var Timrå som gjorde sista målet och fick med sig alla tre poängen.

Imorgon eftermiddag är det ny match hemma mot Linköping och på tisdag möter de tabelljumbon HV71 i Jönköping.

Annars.... så längtar jag faktiskt lite till måndag morgon också då det åter är väg-  och mätdag. Både igår och idag vaknade jag och kände mig smalare än på länge så jag är spänd på att se hur verkligheten ser ut.

Det räcker gott att kolla en gång i veckan. För man går upp och ner mer än man tror även under en dag. Därför är det bra att kolla det med samma förutsättningar varje gång. Måndag morgon, utan kläde och före frukost gäller för min del. Och maten har jag också skött bra denna vecka. 45 gram kolhydrater som mest, annars mellan 35-40. Just idag blev det tre skivor bacon och två stekta ägg till frukost och middagen bestod av en skiva grillade karré med coleslaw och guacamole. Valde guacamole istället för beasås och om du aldrig testat det så kan jag rekommendera. Nu är jag ju nästan löjligt förtjust i hemlagad guacamole men det är faktiskt jättegott som tillbehör till en god köttbit. Inte bara till tacos, alltså!

Därmed får jag så lov att sluta svamla för det står en liten vovve på bakbenen med framtassarna på mina ben och viftar ivrigt på svansen medan hon liksom grymtar som hon brukar när hon vill säga mig nåt. Så jag ska ta på mössa, jacka, vantar, skor ochj broddar och tillmötesgå hennes önskan.

Ha en fin helg, kära ordbrukare i Junosuando, Väckelsång, Månkarb och Slite!

Vi ses!

 
 
Ingen bild

brimikshallon

28 januari 2023 10:55

Jo, shamponering av vovve.. Använd INTE mänskoshampo.. Det är för starkt.. Hunddito eller milt såpvatten.. Rådet fick jag av veterinär när jag hade småttingarna..
Trevlig helg till både vovve och husse..

Göran

28 januari 2023 11:38

Nejdå, jag har haft hundar tidigare så det blev att slanta upp de dryga 140 kr som hundschampot kostade på djuraffären. Men det är hon värd. Milt såpvatten var ett bra tips som kan testas om schampot är slut då behov uppstår eller kassan är skral. Såpvatten (fast med rätt mkt såpa i) brukar jag bada fötterna i för att mjuka upp förhårdnader. Bästa jag prövat till det ändamålet!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

29 januari 2023 13:04

Vilken fin hund du har fått och verkar vara väluppfostrad och snäll också. Här har det precis börjat snöa tyvärr.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

29 januari 2023 19:04

Hon är klok men väldigt envis. Så det gäller för mig att vara ännu mer envis. Det tog jag tag i från första stund och markerar mitt ledarskap i det lilla varenda dag. Jag går t.ex ALLTID först in och ut genom dörrar, först upp och nedför halvtrappan till porten och kopplet tas varken på eller av förrän hon sitter ner lugnt och fint. Går väldigt fint i koppel också så det är inga bekymmer såhär långt. Ingen snö här men isgator överallt så jag gläds verkligen åt att jag till sist har skaffat broddar att sätta på skorna när man måste ut

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards