Direktlänk till inlägg 30 januari 2023

Äntligen måndag!

Av Göran - 30 januari 2023 07:14

Det hettade till i Farmen igår. Andreas tappade helt tålamodet med Christoffer, den rätt unge sonen till den tidigare deltagaren Blondie. Jag vill minnas att även Blondie, på sin tid, skapade en del konflikter.

Och jag måste säga att jag har full förståelse för att Andreas reagerar som han gör. För jag känner så väl igen den sort som Christoffer representerar. Om ni bara visste hur många Christoffrar jag stött på genom mitt eget arbetsliv. Tuppiga snorvalpar som efter nån månads anställning inbillar sig att de kan mycket mer än de som jobbat i tiotals år och mer.

"Det är ju bara att...", börjar gärna deras meningsbyggnad då de vill undervisa kunnigt och rutinerat folk om hur saker ska lösas på ett snabbt och enkelt sätt. Allt är så "bara" för dessa självutnämnda förstå-sig-påare som knappt ens är torra bakom öronen.

I de små trailers som visades i slutet av gårdagens avsnitt fick vi en försmak av att bråket fortsätter även i kvällens avsnitt och dessutom troligen eskalerar. Så jag hoppas att de andra vuxna där hjälper Andreas att sä'tta slyngeln på plats ordentligt. För han lever ju farligt nu när han lyckats vända, i stort sett, hela gänget emot sig men sin attityd.

Hans chans att undvika förstekämperollen kommande vecka ligger kanske i om Päivi gör honom till storbonde. Men det tvivlar jag starkt på. Min gissning är att den nya storbonden heter endera Cia eller möjligen Sebastian.

Cia är den som Päivi redan kände när hon kom till Farmen från Torpet och att de fick en nära relation har nog ingen missat. Sebastian var också en som Päivi verkade komma ganska nära.

Han (Sebastian) ser jag faktiskt som lite av en outsider i tävlingen. Han håller sig väl med alla så gott han kan och jobbar på utan att gnälla. Det är egentligen bara f.d storbonden Eddie som ser honom som ett stort hot.

Nåja, om några timmar vet jag. Programmet för ikväll går ju att streama ner redan nu i CMore eller TV4Play så jag lär knappast kunna hålla mig tills ikväll.

Annars är det måndag och därmed väg- och mätdag för mig i min process för att krympa min kropp till mer normalt omfång och vikt. Och jag måste säga att dagens resultat är både glädjande och inte. Förbryllande är nog ordet.

Känslan i kroppen innan var att jag nog gjort riktigt brra resultat. Vilket bekräftades av måttbandet som sa att jag minskat hela 7 cm runt midjan. Ett MYCKET bra resultat på bara en vecka!

MEN... sen steg jag upp på vågen. Som sa helt emot midjemåttet för vikten var exakt densamma som förra måndagen! Nu har jag ju gjort såna här resor tidigare i livet och vet att ibland kan det stanna upp på ena eller andra fronten men har man bara lite tålamod så kommer resultaten. Och dagens utfall talar om för mig att det visst fortsatt att gå åt rätt håll. Men att min kropp håller på att anpassa sig till sitt nya levnadssätt. Den omfördelar om man säger så. En hel del fett har alltså förbrukats men tack vare att några muskler har vuxit och blivit större så ligger vikten stilla. Muskler är dessutom tyngre än fett.

Lite i sänder ökar jag hela tiden dosen av motion och rörelse. Stegräknaren i telefonen är ett bra hjälpmedel där. Och jag har mer än fördubblat antalet steg per dag sen Thea kom in i mitt liv.

Hon sover ännu förresten och jag är så glad att hon inte gör sig nån brådska på morgnarna utan är nöjd med att få sin morgonpromenad vid 9-9:30.

Då har jag själv också hunnit vakna till ordentligt och vi har knallat på riktigt duktigt just på morgnarna. Fr.o.m idag ska jag höja målet med minst 500 fler steg på stegräknaren och så är det tänkt att fortsätta varje måndag.

Min tidigare så urusla kondition blir sakta bättre, jag märker tydligt att jag inte alls blir lika lätt andfådd när vi går. Så när väl snön försvunnit borde jag kunna knalla flera km per gång utan att bli trött.

Resan jag har framför mig är lång men Thea kommer att hjälpa mig. Jag har ju liksom inget annat val nu än att se till att hon får sina promenader.

Inga planer ännu för den här dagen men det ger sig nog med tiden. Ska kolla på Farmen och Torpet förstås men det tar ju inte ens en timme så nånting måste vi förstås hitta på.

Ha nu en riktigt fin måndag, kära ordbrukare i Mantorp, Alfta, Karlshamn och Skelleftehamn!

Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards