Direktlänk till inlägg 1 mars 2023

Tjugotvå...

Av Göran - 1 mars 2023 12:10

... minuter sa rösten att väntetiden uppskattades till när jag ringde Telias support. Nu har det gått 22 minuter och jag är framme vid plats 22. Så mycket är det alltså värt att de "gör allt den kan" för att korta ner köerna. Det har de gjort i mer än tio år nu och jag tycker att de snart borde börja inse att "allt de kan" tydligen inte räcker. För det blir ju aldrig bättre. Det är samma jävelskap varenda gång man försöker kontakta dem. SKÄMMES, TELIA! SKÄMMES!!!

Jag fick ju en spritt ny mobil för ett par månader sen på villkor att jag förlängde mitt abbonnemang. En Xiaomi Redmi 10, som modellen heter. Den har jag nu ansträngt mig för att komma överens med fullt ut utan att riktigt lyckas. Om det sen beror på själva telefonen eller att jag inte är van vid Android efter så många år med Appletelefoner vet jag inte.

Men den nya, kinesiska luren lade av igår. ¨Nåt har hänt med laddporten och det går inte att ansluta laddkabeln längre. Om jag trycker in den hårt så börjar den ladda men så fort jag släpper greppet pluppar den ur och slutar ta emot laddningen. Och jag kan ju inte sitta i timmar med mobilen och laddkabeln i händerna.

Så nu har jag flyttat tillbaka SIM-kortet till min gamla röda "Aj-fån" som funkar klockrent, i alla fall för stunden. Känslan då jag startade upp den igår var lite som att komma hem efter en lång frånvaro. Den ligger bra i handen, den passar bra i skjortans bröstficka (den nya var lite för stor för det) och jag känner mig hemma i appar och funktioner.

Så nu sitter jag i Telias evighetslånga telefonkö för att felanmäla den. För det måste väl vara garanti på den även om min enda betalning för den var att förlänga abbonnemanget i ett år. Jag försökte att anmäla via mail eller på annat sätt från deras hemsida men hittade ingen väg för det.

Medan jag skrivit ovanstående har jag klättrat på stegen till plats nio men nu har det gått dryga trettio minuter istället för deras glädjekalkyl på 22.

Annars... så måste jag ju skriva lite om Farmen också Och jag måste säga att jag börjar tröttna på den självgode Viktor. I gårdagens avsnitt satt han i rutan och talade, i princip, om att alla hans medtävlare var idioter. Trots att han själv inte precis framstår som någon större stjärna i mina ögon. Kunnandet är på låg nivå och arnetsmoralen i stort sett obefintlig. Tyvärr är han ju storbonde men jag hoppas verkligen att den som åker ut på söndag inte väljer om honom. Men förmodligen väljer han en förstekämpe som han tror förlorar men utser honom för ännu en vecka som storbonde.

Vi tömde det där källarförrådet igår, jag, yngste sonen plus min gode vän och tama husmekaniker. Det gick som en dans när vi var tre stycken och klarade oss med tre timmars hyra för släpvagnen.

Nu kom jag äntligen fram till Telia men de utlovade 22 minuterna blev till 46 innan dess. Då får jag veta att jag kan ta telefonen med mig och besöka en av deras butiker så tittar de på den och bestämmer hur de ska göra.

Och eftersom jag har kritiserat dem offentligt så kommer det inte att dröja länge innan någon från telejätten skriver en ursäkt i kommentarsfältet där man åter försäkrar att man "gör allt man kan". Kolla gärna på kommentarer om några timmar så ska ni få se!

Men om man gör allt man kan i tio år utan resultat så kanske man borde hitta på ett annat sätt, tänker jag. Som jag sagt och skrivit så många gånger genom åren.

Så jag får väl avrunda och ta en liten sväng med vovven innan jag sticker iväg till den där Telia-butiken. Jag måste ju ändå ut för jag behöver handla hem lite förnödenheter.

Så ni får han en fortsatt bra onsdag, kära ordbrukare i Klagshamn, Österfärnebo, Myckelgensjö och Simlångsdalen!
Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

3 mars 2023 11:19

Jag satt i telefonen 2 timmar i tisdags för att få till bogseringen till Sollefteå. Sedan satt jag en timme till innan jag hade fått reda på hur det skulle gå till. Jag fick skjuts hem av brorsan (tuppOla) och han hade corona utan att veta det. Nu är jag smittad och ligger här som ett vrak. Nu undrar jag bara vilken skit som ska hända härnäst.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

3 mars 2023 11:45

Du har min medkänsla. Och jag känner så väl igen det där klassiska att "en olycka kommer sällan ensam". Men om du är fullvaccinerad så borde det gå över ganska snabbt. Jag håller tummen för det! Krya på dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards