Direktlänk till inlägg 19 september 2023

Puh! "Bara" blindtarmen...

Av Göran - 19 september 2023 16:28

Orosmoln seglade upp på min himmel ett tag i söndags. Då mågämnet ringde och berättade att ynsta dottern åkt till sjukhus med ambulans med svåra buksmärtor. Den buken innehåller ju, bland annat, det som jag hoppas ska bli mitt första barnbarn.

Men sent på söndagskvällen blåstes det faran över. De hade gjort ett litet titthål så de kunde gå in med sina pyttesmå kameror och konstaterade att det var blindtarmen som spökade. Och säkert hon men också jag drog en lättnadens suck.

Så då kom jag ihåg den här lilla sketchen som jag skickade till henne med varningen att vänta med att se den om det gjörde ont för henne att skratta. Och skrattat hade hon, fick jag veta idag. Vad tycker du? Minns du den här?

"Blind i tarmen? Mycket skit han slipper att se!"

Tänk att det gått bortemot fyrtio år sen den gjordes. Vid närmare eftertanke är det nog nästan också lika länge sen jag hörde den. De är lite bortglömda av media, Magnus och Brasse, tycker jag.

Och det är väl kanske så att en del humor åldras med mer värdighet än annan. Själv tycker jag att väldigt mycket av det Hasse & Tage gjrode fortfarande är bra även om allt inte är jättekul.

Galenskaparna och After Shave tycker jag också om mycket av det de gjorde på t.ex 80-talet. Kanske är det för att båda dessa fenomen är så djupt rotade i humanism o allas lika värde. Medan Magnus och Brasse kanske var mer slapstickhumor som passade i shower på finkrogarna i huvudstaden.

Vad kommer då efter alla dessa folkförnöjare? Tja, Killinggänget har ju redan kommit och har väl ännu några år kvar som verksamma. Grotesco är ett annat med bl.a den begåvade Henrik Dorsin som var senaste gäst i "Vilket liv".

Denna TV4;s efterföljare till Lasse Holmqvists klassiska "Här är ditt liv" tycker jag faktiskt om att titta på. Jag tycker att René Nyberg bär upp programledarskapet med bravur och hittills har alla gäster varit intressanta att se och höra.

Lasse H, på 70- och 80-talen kunde ju ibland välja ut "offer" som nästan ingen bland tittarna kände till och jag minns att jag blev rätt besviken då någon sån var huvudperson.

Den risken tror jag knappast att TV4 och René tar. Utan vi kan nog räkna med att det även framgent kommer att dyka upp välbekanta ansikten där.

Regnet komm tillbaka idag igen också. Jag som hade tänkt mig till skogs idag efter att ha fått rapporter att trattkanterllerna och den rödgula trumpetsvampen har börjat krypa upp ur mossan i skogen.

Men nu får jag vänta nån dag tills det torkar upp lite. Blöt svamp är inte roligt att rensa!

Därmed önskas mina kära ordbrukare en fin tisdagskväll och natt i Häggdånger, Visby, Almunge och Kalix.

Vi ses! Väl...?




 
 
wiper

wiper

19 september 2023 18:25

Vilken dramatik det blev. Skönt att det inte var nåt annat. När jag var 6 år gammal så åkte jag ambulans med sirener in till Sundsvalls sjukhus. Hade brusten blindtarm så jag fick även blodtrasfusion

Kom verkligen ihåg denna detta med Magnus & Brasse ;) så roligt ;)

Jag gillar också Galenskaparna och Hasse & Tage. Nu är alla borta

Henrik Dorsin gillar jag till tusen. Håller med dig även om Vilket liv som verkligen är sevärt

Vi har haft både regn och sol i dag

Ha en fin kväll

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

19 september 2023 18:52

Tja, det ingår ju liksom i paketet att bli äldre att tycka att så mycket var så mycket bättre förr. Allt är ju i ständig rörelse och förändring. På vissa sätt hänger man med och tar till sig av det och på andra inte. Så tror jag faktiskt att det har varit i alla tider. Det vi idag kallar gammaldans ansågs av mina mor- och farföräldrars mödrar och fäder som syndigt och farligt liksom kortspel och rökning. Min egen farsa växte upp med jazzzen och det tycket farfar bara var ett jävla oväsen. Precis som min generations föräldrar förfasade sig först över de "långhåriga" Beatles och senare över punkarna. Och precis som jag själv har svårt att upptäcka tjusningen med rapmusiken och den tyngsta hårdrocken. Det blev ju folk av de flesta ändå!

 
wiper

wiper

19 september 2023 20:10

Som du säger så är allt i ständig förändring och det gäller att hänga med. Jag hänger själv med och gör det jag vill utan att tänka på att jag är för gammal. Det var ju rätt knäppt att en del äldre tyckte att The Beatles frisyrer och musik var fasansfullt. Dom hade ju blankt snyggt välskött hår. Musiken var dessutom melodisk med bra texter

Mina föräldrar var så moderna så jag kände inte av detta från deras sida. Dom tyckte om mycket av min tids musik och hängde med i tiden. Pappa var först med VHS och DVD.

Jag gillar en del rap och även hårdrock men inte den där dom bara skriker med hesa röster

Bra tankar du delar med dig av

Ha det bra

http://wiper.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 september 2023 14:49

Vilken tur att det gick bra. Det är orosamt när man har barnen långt borta och inte kan vara i närheten och stötta. Nog skrattade jag lite åt dom där figurerna som du hade spelat in. Över huvud taget tycker jag att man hade bra mycket roligare humor förut. kanske för att man inte behövde vara så försiktig. Nu så blir ju folk kränkta för minsta lilla.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards