Direktlänk till inlägg 25 september 2023

Tack för SVT Play

Av Göran - 25 september 2023 16:59

Även september är inne på upploppsrakan nu. Igår kväll var första gången sen april som det var nästan mörkt då jag och Thea gick kvällsrundan vid 20-tiden. Tänkte när vi gick att det börjar bli dags att hänga på henne reflexvästen igen.

En utmaning kanske, för i våras gillade hon inte när jag satte den på henne. Men när den väl var på plats så verkade hon glömma den. Hon ogillade alltså inte att ha den på sig, bara att ta på den.

Men så mörkt som det snart kommer att vara både morgon ock kväll vill jag gärna att hon har den på utifall jag skulle tappa  kopplet eller att hon skulle komma lös på annat sätt. Tänkte skaffa öven nån liten reflex att sätta i halsbandet plus såna där brickor för mig att ha i jackfickorna och kunna hänga ut vid behöv.

Frågan är bara var man köper såna. För x antal år sedan låg de ofta vid kassorna hos ICA, Willys m.fl liksom på bensinstationerna. Och kostade väl som värst en tjuga kanske.

Men det börjar bli länge sen jag såg några överhuvudtaget så jag får väl forska i saken. Har vagt för mig att någon sagt att apoteket har reflexer men är inte alls säker.

Om någon av mina kära ordbrukare vet besked så får ni gärna berätta i en kommentar.

Det där med reflexer blir ju viktigare och viktigare när de drar ner så på gatubelysningen. Men strömmen är ju dyr så det är väl kanske bara naturligt att man vill spara pengar även där.

Men jag tycker att man ändå borde dra gränsen där det börjar bli farligt mörkt. Dde största genomfartslederna genom stan är väl hyfsat upplysta men på de lite mindre har man ersatt det gula ljuset över både väg och gångbana med små LED-lampor över gångbanan.

Vilket leder till att jag mer och mer undviker att köra bil i mörker under den period vi går in i nu. D.v.s innan snön kommer och ger oss mer ljus. Det är bara att försöka uträtta det man ska under dagsljuset allt kortare andel av dagen och hålla sig inomhus när det mörknar.

Annars... så kommer jag antagligen ikväll att avsluta det projekt jag startade för flera veckor sen - att se sista avsnittet av gamla fina Hedbyborna på SVT Play. Jag har sett nåt avsnitt nu och då när det har passat och än en gång förundrats över hur mycket bättre allt var förr.

Och med förr menar jag då inte tiden då TV-serien från 70- och 80-talen utspelar sig. Utan tiden när det filmades.

Rollbesättningen är ju alldeles makalös. Nästan hela svenska skådiseliten från den tiden är ju med! Ingvar Kjellson, Tor Isedal, Helena Brodin, Nina Gunke och far och son Harrysson. Det är väl egentligen bara Jarl Kulle, Sif Ruud och Allan Edwall som saknas av den tidens främsta.

Och det är ju inte bara en skildring av en lite sörmländsk by före och under världskriget utan på samma gång ett historiskt dokument. Enligt mig är den bland det bästa svensk TV någonsin producerat och det kommer knappast att skapas nåt så stort igen. De pengarna finns inte idag.

Så jag tackar för att SVT Play finns där man helt gratis kan se både den och många andra klassiker. Som Hem till byn, Hemsöborna, Markurells i Wadköping och mycket, mycket mer. 

På tal om just Markurells förresten, men även Hedebyborna... Är det nån mer än jag som tänkt tanken att om Edwin Adolphsson levat när man gjorde Hedebyserien så vore han nog den ende som kunnat göra "Mon Cousin" lika bra som Ingvar Kjellson gjorde. Likaså skulle Kjellson säkert också kunnat göra en lika lysande Markurell som Edwin gjorde.

Nog om det. Nu är det dags att ta en sväng till Lidl efter att kompisen tipsat mig om en tillfällig vara de har till bra pris den här veckan. En rak falukorv på ett helt kg för bara 39;90. Ok pris men den ska visst även vara god. Så det är väl bäst att köpa hem en innan de tar slut. Och om jag sen gillar den kan jag ju köpa en till innan veckan är över. Att ha i frysen i lagom stycken för framtida bruk.

Så jag tackar för visat intresse och önskar er en trevlig måndagkväll i slott och koja.

Vi ses! Om vi får leva och ha hälsan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards