Direktlänk till inlägg 30 september 2023

Ännu är inte sista fårskallen född

Av Göran - 30 september 2023 08:13

En sorglig syn mötte mig då jag vickade på persiennerna för en halvtimme sedan. Och än en gång undrar jag om det inte finns nån gräns för människors dumhet.

I utsikten från mitt sovrumsfönster ingår bl.a sopskåpet. Inte nån sån där modern anläggning för sortering utan ett litet skjul som precis rymmer tre sopkärl av största modellen. Dessa står bakom lås och bom men vid vart och ett finns en  sån där rund plåtlucka som sopnedkasten i flerfamiljshus hade förr. Man öppnar den med ett enkelt handgrepp, klämmer in sin påse och stänger luckan. 

Men då och då händer det att nån svagsint jävel inte orkar utföra den proceduren utan bara ställer sina sopor på marken utanför. Till stor flädje för traktens skator, kråkor och måsar! De sätter då genast igång med att picka hål i påsen och dra ut dess innehåll på gräs och asfalt. Och sen måste hyresvärden skicka hit folk att städa upp efter massakern.

Jag kan inte fatta hur nån människa kan tro att det är någon annans uppgift att slänga deras sopor där de ska vara. Och ingen är väl så jävla dum att man inte fattar vad som händer med påsen om den inte läggs där den ska läggas?

Några gånger när samma sak hänt har jag sett att en lucka står öppen och att tunnan innanför är överfull.

Men i de två andra kärlen var det gott om plats. Men så mycket energi eller tankeförmåga har de kanske inte så att de orkar ens kolla den saken.

På sjuttiotalet då jag besökte Paris i Frankrike minns jag att jag häpnade över hur mycket sopor som stod på trottarerna till duvors och andra fåglars förtjusning. Så tanken har flugit genom mitt huvud att det kanske kan vara någon som kommer därifrån och nyligen kommit hit. Men jag tror nog ändå att det bara handlar om lättjá och brist på engagemang.

Kanske kommer det en dag då jag får se vem som dumpa sopor på det sättet så jag kan säga till "syndaren" att sluta med de där dumheterna. För ingen tycker väl att det ser trevligt ut med äggskal, hushållspapper, tomma plåt- och glasburkar som ligger och dräller på marken?

Nu är jag klar med Hedebyborna och funderar så smått på vilken annan gammal SVT-klassiker jag ska reprisera. Det kan bli Markurells eller kanske Någonstans i Sverige. Öppet arkiv på SVT Play är verkligen en guldgruva.

Kanske, kanske kan det bli surströmming i eftermiddag. Talade med M igår och hon antydde lite vagt att hon var lite sugen igen. Och jag tackar ju inte nej om jag får frågan.

Nåja, det återstår att se. SHL går in i sjätte omgången idag och för Timrå är det SM-vinnarna från i våras, Växjö som står på agendan. Allt annat än en förlust duger som glädjeämne med sånt motstånd.

Ni, mina kära ordbrukare, får väl ha en trevlig lördag tillsammans eller var för sig i Grisslehamn, Pålsboda, Ragvaldsnäs och Filipstad.

Var inte så förtvivlat rädda om er! Lev!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 september 2023 10:50

Vi har ju 2 mil till sopstationen där vi kan lämna papper och plast så jag slipper se om det är skräpigt. Det brukar inte vara det. Hoppas att du får äta surströmming idag. Jag har en burk i kylen men vill inte äta själv så jag får väl vänta till Kinabror kommer hem.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

30 september 2023 12:43

Det blev nog inget idag för jag har inte hört nåt ännu. Vill inte heller äta det själv. Annars har jag ju en ganska fin liten samling i kylen

 
Kicki

Kicki

1 oktober 2023 09:41

Jag blir vansinnigt upprörd på folk som slänger sopor omkring sig, vare sig det är i naturen eller vid sopcontainrarna. Så otroligt intelligensbefriat.
Hoppas du fick din surströmming, jag skulle inte ens drömma om att smaka, trots att min mamma som var från Norrland, försökte få mig att prova mer än en gång.
Ha det gott!

http://www.travarenskennel.bloggplatsen.se

Göran

1 oktober 2023 13:12

Tja, vad har du att förlora på att prova? Ofta visar det sig att munnen har en annan åsikt än näsan....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards