Direktlänk till inlägg 20 oktober 2015

Som en gläfsande terrier

Av Göran - 20 oktober 2015 13:28

Och SD markerar igen... Misstroendeomröstning mot finansministern avslagen. Det visste både SD själva och alla andra också att den skulle bli men man vill markera. Påminna om att man finns. Lite som en liten ilsken, bjäbbande, gläfsande terrier som försöker bli flockledare över sin husse/matte. Försöka visa lite vågmästarstrategi!

Och antagligen lär det väl leda till att SD ökar ännu mer i opinionsmätningarna. För så har det ju sett ut de senaste åren.

De har fått tonvis av negativ press men de bara fortsätter växa. Företrädare för partiet iklär sig naziuniform på fest och blir utesluten, järnrörsskandalen, riksdagsmän som säger till en av landets främsta stå-upp-komiker att "Det här är mitt land, inte ditt!" Samma resultat - folkets kärlek bara växer.

Nu har också en B-kändis blivit först från den världen att öppet sympatisera med dem. Minns ni Christer Sandelin? Han i Freestyle som sedan blev Style som sjöng "Dover - Calais" i mellon för en halv mansålder sedan. Han paraderar idag med bild i en av kvällsblaskorna och menar att "Sverige behöver Jimmie Åkesson som statsminister".

Personligen är jag inte helt säker på att Sverige behöver varken Sandelin eller Åkesson. I vart fall inte på någon position som ger makt över något eller någon. Och tack och lov tror jag inte att Sandelins stöd ger dem än mer vind i seglen heller! Det vore värre om det var någon som betyder något i Sverige 2015 hade sagt samma sak. Något säger mig att Sandelin troligen inte är så påläst utan bara har hört slagorden. Inte heller har han den star quality som skulle behövas för att folk ska följa efter i hans spår.

Men deras tillväxt är intressant som fenomen betraktat även om jag och några till tycker att den är skrämmande. Mig veterligen har inget parti vuxit så snabbt varken här eller nån annanstans i modern tid.

Och jag tror att roten till det är politikerföraktet. Folk blir förbannade när de hela tiden får läsa/höra om hur stat, kommuner och landsting ska spara medan höjdarna hoppar fallskärm med miljonbelopp. Och skrattar hela vägen till banken medan gamlingar på äldreboenden inte längre kan få en syltklick till sin pannkaka p.g.a pengabrist.

Skolbarnen får begagnade och halvtrasiga läroböcker och får i många fall själva köpa sina pennor då de förbrukat den enda penna skolan ger på en termin. Våra gator och vägar ska vi väl inte ens prata om. På sjukhusen får patienter ibland sova i korridorerna p.g.a överbeläggning.

Detta tillsammans med att tillströmningen av flyktingar som söker skydd också bara ökar. KD och moderaterna har redan börjat att anpassa sin politik till rådande situation. Moderutterna hade partistämma nyss och där återgick de "nya moderaterna" till de gamla moderaternas linje med en mer restriktiv invandringspolitik.

Frågan är väl var det slutar. Kommer alla partier att följa efter och hitta nån sorts lightversion av att begränsa inflödet av nya människor till vårt land?

Tja, det återstår ännu att se men förvånad skulle jag kanske inte bli om fler kappor kommer att vändas efter rådande vindar den närmaste tiden.

För det där med ideologi tillhör väl numera historien! Nu är det makt som räknas och åsikter kan man byta ut. Se bara på KD! Eller på centern och kärnkraften!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards