Direktlänk till inlägg 4 november 2022

Novemberfredag

Av Göran - 4 november 2022 08:12

Så dök det upp en sån där dag igen. En dag då det endast finns ett inlägg genom min blogghistorik. Och gammalt var det också, hela tolv år. Vilket är en aktningsvärd ålder för t.ex whisky medan en människa ju har allt det bästa och roligaste framför sig då man är så gammal. Eller så ung kanske det borde stå.

Då, år 2010, skrev jag om att jag äntligen fått riktig värme i min dåvarande bil. En SAAB 9000 av 1995 års modell hade jag då och det var den första av många SAAB;ar jag ägt som inte hade bra värme.

Min dåvarande granne höll precis på att avveckla den bilverkstad han drivit i bortemot femtio år. Hans företag var stadens enda som specialiserade sig på bilkylare och värmepaket. Så jag frågade om han kunde löda ihop ett nytt element åt mig. Då sa han att han nog hade ett liggande i nån hylla på verkstaden och återkom nån dag senare då han hittat det. Minns inte vad jag fick betala men inte var det mycket. 

Att få det monterat i bilen kostade mig 1½ tusenlapp och jag gissar att Magnus hade räknat på tre timmars arbete då han gav mig det priset. Idag tror jag att en timpenning på en verkstad betingar nånstans mellan 600-700 kr.

Minns dock att jag var väldigt nöjd och lättad när det var fixat så jag slapp frysa den kommande vintern.

Ännu en SAAB har runnit mellan mina fingrar efter den innan jag och Madame Citroen blev ett par för nästan sju år sen.

Timrå IK;s svit med sju raka matcher utan förkust tog slut igår kväll. Hemma mot Växsjö blev de nollade målmässigt av en målvakt som agerade vägg i gästernas mål. Samt av deras utespelare som nyttjade de få chanser de skapade på ett mycket bättre sätt än Timrå. Det var årets andra förlust mot smålänningarna och skam till sägandes så har Timrå inte gjort ett enda mål på dem utan förlorat först på bortaplaan med 4-0 och så hemma igår.

Nu är det bortamatch mot Malmö imorgon och förra gången det hände vann vi med hela 7-0. Så hoppet lever.

Nu är jag väl inte alltför bedrövad över resultatet igår. Det går ju ändå väldigt mycket bättre än motsvarande tid förra hösten då vi sladdade i tabellen.

Så jag är inte orolig. Det finns en helt annan kvalitet i truppen i år och jag tror absolut inte att vi ska behöva bli indragna i någon bottenstrid.

Annars... så ägnade jag en god stund igår åt att fundera över hur jag vill att mitt liv ska se ut då jag äntligen, efter drygt 45 år, ska få rå mig helt själv igen. 35 år med hemmaboende barn på ett eller annat sätt, förutom någon månad för typ tio år sedan då äldste sonen flyttade till Kalmar för att plugga.

Men innan jag hade landat riktigt i mitt ensamhetsliv så fick jag ju yngre dotra på halsen när det tog slut med dåvarande pojkvännen.

Tänker att jag nog får lov att bygga upp det hela från grunden. Skaffa mig vanor ochh rutiner som passar mig utan att fundera över om eller hur det eventuellt inverkar på någon annan.

Första tiden kommer jag säkert att få stötta yngstingen en del medan han bygger sina rutiner och sitt eget liv. Det han står inför vid 26 års ålder gjorde jag själv vid 18 en gång i tiden.

Minns att jag då försökte följa min ömme faders råd att de första månaderna försöka göra av med så lite pengar som jag bara kunde. Bara köpa det jag absolut måste ha och inget annat. Han sa att på så sätt lär man sig hur lite man kan leva av och sedan kan man väl släppa lite på tyglarna allteftersom.

Samma råd har jag gett sonen. Samt även att han ska se till att från dag ett ha ett sparande, om än litet i början. Ett sparande som växer för varje år. Ibland kan man ju bli tvungen att använda lite av de pengarna men sätter man in varke månad så växer det över tid. Jag har förklarat vilken fördell det är at kunna visa upp det längre fram i livet.

Om han t.ex behöver ett lån för att köpa egen bostad så är det alltid lättare att få det om man kan visa upp ett regelbundet sparande. 

Själv var jag väl inte världsbäst på det där men jag har ju ändå klarat mig genom livet och drivit upp fyra barn till flygfärdiga vuxna. Och det blev folk av allihop så nåt måste väl jag och deras mor ha gjort rätt ändå!

Så jag får försöka släppa taget och låta honom göra sina egna misstag och förhoppningsvis lära sig av dem och på så sätt bli lite klokare.

Fredag råder över Sverige och jag ska väl försöka städa lite, man ska väl det på fredagar har jag för mig. Inga speciella planer annars utan jag låter väl dagen komma till mig lite som den vill.

Gör det ni också, kära ordbrukare i Vattlång, Norrtälje, Altersbruk och Moheda.

Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

5 november 2022 10:25

Det är väl rätt vanligt nu för tiden att barnen bor hemma långt efter att dom är vuxna och det blir lite konstigt. Hoppas att det går bra för sonen för det blir nog annorlunda. Min ende son har bott själv sedan han kom ur lumpen och han bor ju i Helsingborg och har fått klara sig själv och det har gått bra. Du ska se att allt blir annorlunda när du kan tänka bara på dig själv framöver.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

5 november 2022 12:44

Jag hoppas på det. Och förhoppningsvis har jag god tid på mig att bygga mitt eget liv. Jag flyttade ihop med exfrun 1977 och sen dess är det väl ungefär en månad som jag bodde för mig själv. Då äldre sonen for till Kalmar för att plugga. Så det känns liksom som om det börjar bli min tur nu.

 
wiper

wiper

5 november 2022 15:21

Jag har också haft en Saab men det var på 1980-talet och den var jag supernöjd med. Vad bra att du hade en granne som hade bilverkstad. Min son flyttade hemifrån när han var 17 år och gick på musikgymnasium i Härnösand. Hoppas det går bra för sonen allt är ju svårt i början men man lär sig. Bra att du lär barnen att spara för det underlättar senare i livet. Bra gjort med 4 barn för det skulle jag aldrig klara av ;), tur att vi människor är olika och att vi väljer själva

Ha nu en skön helg
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

5 november 2022 18:40

Att det blev fyra barn hade vi väl aldrig tänkt. För först blev det ju inget alls och vi gick igenom flera år med utredningar på sjukhuset innan vi bestämde oss för adoption. Sen är det fem år mellan äldsta dottern och äldste sonen (som är födda i samma stad i Sydkorea) och när vi fått honom fick plötsligt naturen för sig att fungera så då damp det ner två till. Man kunde såklart ha satt stopp när biologiska dottern kom men när man har väntat i typ 8-9 år på henne så tänkte vi kanske att det händer nog inte igen. Men det gjorde det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 21 mars 08:42

Dryga 40 år gammal är den här glada vårdängan men jag tycket att den håller alldeles utmärkt än idag. Och versionen jag delar med er idag är betydligt nyare än själva låten. Inte första gången jag delar den låten på detta datum och även den här ve...

Av Göran - Söndag 19 mars 21:39

Har just kollat klart på Farmen-finalen och konstaterat att det är färdigfarmat för denna gången! Nebil är en värdig vinnare, tycker jag. Men jag hade inte gråtit om Tora vunnit heller för den tjejen har imponerat stort på mig under hennes resa i den...

Av Göran - Lördag 18 mars 21:07

Mitt primära intresse och fokus ligger fortfarande på mitt kära Timrå IK men jag kan inte låte bli att lida lite med Brynäs som ikväll förlorade den tredje matchen i play-out-serien mot Malmö IF. Samtdidigt som jag tycker synd om dem så inser jag ock...

Av Göran - Lördag 18 mars 14:58

Gumman Tö är här och hälsar på idag här på Sveriges midja. Ni minns väl Gumman Tö från Elsa Beskows sagor? Så gammal är jag så att jag har läst dem som barn. Men de var ju förvisso gamla redan då. Och jag var väl aldrig heller så förtjust i hennes sa...

Av Göran - Fredag 17 mars 09:26

Äntligen är dagen här! Fredag den 17/3, dagen då slutspelet i hockey börjar för mitt Timrå IK. Ikväll kl. 19 släpps pucken i Behrn Arena i örebro. Till match ett av sju i kvartsfinalen mot Örebro. Statistiken lagen emellan är så jämn den kan bli denn...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido