Direktlänk till inlägg 7 december 2021

Decembertisdag

Av Göran - 7 december 2021 21:05

En helt ok tisdag i december! Började väl lite nervigt kanske. Inte från min sida men yngstingen hade teoriprov för körkort idag. Som han fixade med glans! På min tid betydde ju uppkörning teoriprovet plus körprovet efter varandra samma dag. Men så är det uppenbarligen inte längre. Nu är teorin avklarad men den praktiska delen, uppkörningen bakom ratten, äger rum först den 15;e. Alltså nästa onsdag.

VH (Vår Herre) hade kastat över oss en hel del snö igen så en god stund innan vi skulle åka gick jag ut för att befria Madame Citroen från vitvarorna som VH kastat ner över oss sen sist hon och jag var ute och åkte. För detta ändamål hade jag igår hos Biltema införskaffat ett nytt verktyg.   

Denna förnämliga manick har skjutbart skaft som kan bli hela 120 cm långt. I ena änden sitter en skrapa för att ta bort is från rutorna och i den andra en borste att sopa bort snö med. Som dessutom är vridbar i flera olika lägen för vad man kan tänkas att behöva. Och på andra sidan borsthuvudet finns en mjuk gummiskrapa som med fördel kan användas till att raka bort snö från bilens tak från sidan ellerbakifrån. 

Med den längd man får med fullt utdraget skaft kan man snöröja sin bil från ena sidan och behöver inte ens gå runt den. Skapelsen kostade dessutom bara 119 kronor så jag rekommenderar verkligen mina kära ordbrukare, om ni är bilägare, att skaffa er en likadan.

När bilen befriats från snön körde jag så in ynglingen till stan och trafikverkets lokaler. Väl hemma ringde min tama husmekaniker och föreslog lunch på "Herrgår´n" eftersom de åter serverade raggmunk med fläsk o rårörda lingon.

En rätt både han och jag älskar djupt så jag tackade ja och plockade upp honom på vägen till stan för att även hämta upp sonen. Därefter åkte vi, alla tre, den dryga milen söderut till Svartviks Herrgård och denna lunch...

 

Tänk att nåt så enkelt och basic kan vara så gott! Med bara enkla råvaror. Vi lät oss väl smaka och därefter fraktade vi hem min tama husmekaniker och sonen fraktades till hans ömma moder. Medan jag åkte hem och snarkade bort det värsta paltkomat här på datastolen. Hungrig blev jag inte fler gånger idag och lagade därför ingen middag. Sonen åt hos sin mamma medan jag nöjde mig med två skivor rågrut med kall ugnsgrillad fläskkarré i tunna skivor och en kopp kaffe. Har man tryckt i sig en rejäl laddning raggmunk med fläsk till lunch så behövs liksom inte så mycket mer mat den dagen.

Imorgon ska jag göra slag i sak och äntligen åka in till "gruvan" och tömma skåpet i omklädningsrummet samt återlämna nycklar och sånt. Därefter ska jag försöka lägga den delen av mitt liv bakom mig helt och hållet. Stryka ett streck och gå vidare, helt enkelt. Någon avtackning tror jag knappast att det blir tal om. Och lika bra det, i så fall. För min senaste (och sista) chef på stället vill jag helst slippa träffa fler gånger. Hon gjorde bort sig så grovt, i mina ögon, i somras så att jag ser helst att jag slipper ha mer med henne att göra.

Tre dagar kvar nu alltså av den anställning jag påbörjade nyss fyllda arton år den 13/1-1976. Sen går den delen av mitt liv i graven för gott och jag måste hitta andra vägar. Skaffa hund tycker yngstingen att jag borde göra snarast möjligt. Och visst vore det ju kul. Men det kostar ju så förbannat mycket pengar, dessvärre... Såvida man inte tar sig an en omplaceringsvovve på 7-8 år. Och det är såklart en möjlighet. Men om jag verkligen tar det steget skulle jag ju helst vilja att hunden och jag får åtminstone tiotalet år tillsammans. För man blir ju så fäst vid de där fyrbenta gynnarna. Och det gör ju så ont om de går bort innan man själv gör det..

Nåja, vi får se hur det blir. Med det och med allting annat. 

Ha det gott, kära ordbrukare i Väckelsång, Pottäng, Surahammar och Vassmolösa. Vi ses igen, jag vågar nästan lova det! Men när och hur står skrivet i stjärnorna! Ha det!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

9 december 2021 08:25

En sådan snöskrapa skulle jag behöva. Jag måste ha den nästan varje dag nu under vintern. Fy sjutton. Idag är det fyra grader kallt bara och varmast på länge. Ska till tandläkaren för jag tappat en plomb igen. Tappade en förra veckan som gick på 1600 kr och nu blir det väl lika mycket. Förstörd dag.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

9 december 2021 08:52

Ja, tandläkare är inte billiga minsann. Jag har också en gruvsam dag framför mig med besiktning av Mdame Citroen. Hon börjar ju bli till åren med sina 17 år så man får väl räkna med att de, som nästan varje gång, blir så förtjusta i henne att de vill ha in henne en gång till. Nån styrled, spindelled eller nåt annat. Bromsar och däck vet jag i alla fall är i toppskick. Och då lär väl knappast 1600 räcka för att få henne i skick igen...

 
Pinkozzy

Pinkozzy

10 december 2021 16:22

Älskar råvaror mer. Dessutom är jag ingen vän av lingonsylt till maten. Åt raggmunkar med lingonsylt på ett ställe nära mig, men vilken besvikelse! En konstig mjölpannkaka med linhongelé skulle jag kalla det. Mästare på råvaror var annars min farmor. Hon ansåg att råvaror var potati med salt badandet i smör. Känner smaken ännu fast det nog är 60 år sedan jag åt dom.

http://www.pinkozzy.bloggplatsen.se

Göran

10 december 2021 18:02

"Råvaror"? Visst är de viktiga men är det inte maträtten rårakor du menar? Som väl bara består av riven potatis som pressas samman och steks i smör. Raggmunk är väl mer som en pannkaka med potatis i. Och det du ser på bilden är ingen gelé utan rårörda lingon utan annan tillsats än socker. Men rårakor kan absolut ätas med samma tillbehör som man har till raggmunk. Själv tycker jag om att äta det med en klick creme fraiche, röd rom och rödlök.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards