Direktlänk till inlägg 19 februari 2023

Reklamen är tillbaka

Av Göran - 19 februari 2023 21:15

En stor del av förra veckan märkte jag att ett av mina irritationsobjekt försvunnit. Jag talar om de där små reklamrutorna som ploppar fram så fort man byter sida här på bloggplatsen. Om jag t.ex ser  en rubrik och inledning som intresserar mig på förstasidan och klickar på den så kommer dt ju upp en reklamruta som jag måste släcka innan jag kan läsa bloggen. Samma sak om jag använder slumpknappen för att surfa omkring. Kanske inte varje gång men närapå. Och det var så skönt när jag plötsligt slapp det där. För de är ju luriga också med den där reklamen. En del ska man klicka upptill för att bli av med och andra nedtill. Ibland är det ett krys för att stänga och ibland en stäng-knapp som man måste klicka på.

Men sen igår är det alltså som förr igen. Eller rättare sagt som det varit de senaste åren. För det där fanns inte innan. VIsst finns det reklam insmuget mellan blogginlägg och det kan jag väl leva med men den stora mängd som drabbar oss numera känns lite för mycket. Men det handlar förstås om att någon vill tjäna mer pengar.

Och vem vill inte det? Fast för en pensionär är det ju svårt att anmäla intresse för övertid. Som jag kunde göra medan jag var löneslav. Inga löneförhöjningar för oss inte. Och väldigt små chanser till extrainkomster.

Jag såg dock en liten blänkare på FB för några dagar sen där de sökte timvikarier som ville jobba några kvällar i veckan på stadsbiblioteket. Det handlade om att hjälpa kunder så gott man kan samt att ställa tillbaka återlämnade böcxker i rätt hylla. Jag skickade ett mail och anmälde intresse men har inte hört av dem. Och med tanke på att jag aldrig skrivit ett CV som det heter numera så kanske jag var för dålig på att sälja in mig själv. Men vi får se.

På Farmen gjorde Christoffer processen kort med Tova som visade sig inte kunna någonting överhuvudtaget. Hon försökte inte ens gissa utan skrev bara frågetecken på sin lilla griffeltavla i Tinget.

När hon blev vald till andrekämpe sa hon att hon ju har överraskat förr och antydde att hon kunde göra det igen. Men i Tinget var hon helt chanslös.

Så nu återstår att se om hon kan överraska när hon väljer storbonde. Den styrande pakten har ju legat i för att få henne att välja Viktor eller Eddie och det kanske hon gör. Men jag hoppas faktiskt att hon inte följer deras råd utan kanske väljer sin bästa kompis, nykomlingen Tora. Då lär ju Viktor och hans hejaklack försöka locka till sig även henne. Men det får vi se imorgon.

Söndagen har varit stillsam. Inomhus, vill säga, för ute har nordvästen tagit i så det sjöng i knutarna nästan hela dagen. Så fast temperaturen legat runt nollan så frös jag varje gång jag var ute med Thea. Klädde mig mer för varje gång men det var först på kvällssrundan som det blev någorlunda uthärdligt. Då hade vinden mojnat och vi tog en lite längre sväng än tidigare. Och Thea har lärt sig nu att när vi kommer in efter dagens sista promenad så säger jag till henne att nu ska vi sova. Så då tassar hon snällt iväg till sin säng och lägger sig.

Där stannar hon till nån gång efter nio imorgon innan hon kommer och ställer sig på bakbenen mot mina ben och vill upp i famnen för klapp- och klistund. När hon fått det i några minuter brukar hon hoppa upp på min säng och somna om och sova en bra stund till innan hon vill ut.

Önskar mina kära ordbrukar en god natts sömn så drar vi igång en ny veca imorgon!

Vi ses!

 
 
wiolettan

wiolettan

20 februari 2023 11:25

En sådan där mysig hund Thea, vill jag också ha. Hon verkar så mjuk och fin och väldigt väluppfostrad också.
Här har det också blåst, känns så kallt och olustigt och jag har ingen Thea så jag måste inte gå ut flera gånger om dagen.
Jag är ju också på Bloggplatsen men detta med reklamen har jag inte drabbats av och skönt är ju det. Jag skulle bli ordentligt irriterad och ropa på min man som då skulle "fixa bort det", inbillar jag mig. Undrar vad det beror på hos dig.
Ha en bra vecka.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

20 februari 2023 11:30

MYCKET egendomligt, måste jag säga! Särskilt som du inte är den första som säger så. Måste forska seriöst i saken. Ja, Thea är det bästa som hänt mig på länge. Snäll, klok o lättlärd. Ett underbart sällskap!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 februari 2023 12:16

Jag blev riktigt förvånad när jag såg farmentävlingen. Att hon inte ens visste vad de frågorna var. Sånt som väl varje människa vet, trodde jag i alla fall. Jag börjar varje morgon med att se på farmen innan jag går ut och skottar snö. Idag vräker det ner igen men Kinabrors son som är här på sportlov med familjen har lovat att skotta åt mig idag. Vi får se hur det går. Kanske känns det mindre kul med snö när man får slita med den.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

20 februari 2023 21:18

Absolut är det lättare att stå ut med snön om man slipper skotta själv. Jag grävde fram bilen förut idag eftersom jag måste åka och handla både lite matvaror och reservdelar för att få bilen i skick. Maten var dyrare den här gången. Jävlar vad priserna rakar i höjden nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Av Göran - Fredag 3 maj 06:46

Godmorgon på er, kära ordbrukare! Jag har varit på resande fot i några dagar. Kom hem igår eftermiddag efter två dagars besök i Julita i Sörmland. Där bor min storebror, sen några år tillbaka, i ett s.k generationsboende med en av sina döttrar och he...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards