Alla inlägg den 12 maj 2023

Av Göran - 12 maj 2023 18:20

Nu är surgubben förbannad igen. Den trogne ordbrukaren tänker förstås genast att "Vad har Telia ställt till nu då? Det löste sig ju med de förlorade TV-kanalerna?"

Om du tänkte det så tänkte du alldeles rätt. Och jag är nog dubbelt så förbannad den här gången. Tillfällena hänger ihop på så vis att igår damp det ner en faktura från nåt som hette Tech Buddy. Tusen kronor vill de ha av mig för att deras tekniker skickades hit av Telia som själva inte klarat att lösa problemet. Han kom hit och gjorde en fullständig återställning av maskinvaran. På TELIAS utrustning, alltså! För de äger digitalboxe. Som slutade fungera när abbonnemanget gick ut för mitt gamla kanalpaket. Alltså INTE på grund av att jag varit oaktsam eller mixtrat med den. Som närmast hade jag väl varit ett par meter ifrån digitalboxen.

När jag suttit i deras evighetslånga telefonkö och kom fram, efter att första gången blivit bortkopplad, försökte de att lösa det över internet men de hittade inga fel. Så då sa jag att de fick väl skicka hit nån som vet hur man gör.

Jodå, det kunde de göra men mannen från Telia Support talade om för mig att om jag kunde anses rå för det själv så skulle jag faktureras ungefär en tusenlapp.

Jag visste ju att jag inte hade förstört eller ens rört grejorna så jag oroade mig inte alls. Teknikern kom efter nån dags väntan och stannade kanske i tio minuter och sedan funkade boxen igen. Jag kunde se de kanaler som ingår i det slimmade paket jag valt. Han gjorde en återställning som jag inte hade kunskap att göra själv.

Jag var inte hemma när posten kom igår så jag kunde inte ringa Tech Buddy och fråga vad i herrans namn det var fråga om. Men på deras hemsida kunde man bestrida fakturan vilket jag genast gjorde. Därför kan jag kanske tycka att de borde hört av sig idag men inget telefonsamtal, mail eller ens ett sms har jag fått från dem.

Idag tvingades jag ringa Telia i ett annat ärende för fjärrkontrollen till digitalboxen åkte tyvärr i golvet och slutade fungera. Nästan ingen kö alls till det, som omväxling mot deras andra tjänster och det gick snabbt och enkelt att beställa en ny. Jag t.o.m betalade den med Swish under samtalets gång.

Då frågade den mycket vänliga och trevliga dam jag oratat med om hon kunde hjälpa till med nåt annat. Då berättade jag om den orättmätiga fakturan. Hon försökte ett par gånger med att hon nog inte kunde göra något men jag lyckades övertyga henne att fakturan var åt helvete fel. Hon skulle då prata med sin chef och kom också tillbaka efter några minuter. Då sa hon att hon måste ringa runt lite till andra avdelningar men att jag skulle vänta kvar.

Jag hade högtalaretelefonen påslagen och la mobilen på bordet.

Och tiden gick. Som tiden gör. Efter kanske 25-30 minuter ringer plötsligt telefonen. UTAN att jag hade avslutat samtalet. Eftersom jag inte avslutade samtalet måste alltså den rara damen från Telia ha gjort det. Kanske oavsiktligt eller också med flit, det vet jag förstås inte.

Men jag antar att de får upp alla uppgifter på skärmen så om hon RÅKAT avsluta så hade hon ju enkelt kunna ringa tillbaka. Här är det ju inte ens nån telefonkö eller ens knappmenyer. Men det skedde alltså inte!

Så nu hoppas jag bara att de, som så många gånger förr, läser bloggar där det skrivs om dem. I kommentaren kan de gärna ge mig ett sätt att få ny kontakt med dem UTAN att köa i 45-120 minuter.

Glädjeämnet idag är väl att VM i ishockey börjar idag. Världsmästarena från ifjol, Finland, som också är värdnation,

förlorade premiärmatchen mot USA och om en stund är det dags för Sverige-Tyskland.

Det får jag streama på datorn för på TV;n kan jag bara se det som går i ettan. I alla fall tills de levererat den nya fjärrkontrollen. Men det gör mindre, huvudsaken är att jag kan titta på det.

Därmed tillönskas mina vördade ordbrukare en trevlig fredagkväll och helg i Sunnersta, Göinge, Johanneshov och Mellansel. Jag kommer tillbaka. Förhoppningvis på lite mindre ilsket humör då. Hoppas jag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards