Alla inlägg den 9 maj 2023

Av Göran - 9 maj 2023 11:04

På FB finns en grupp för såna som jag. Det epitetet passar förstås in på ett antal grupper där likasinnade finns men jag syftar på gruppen; "Född -57. Åldersdiskriminerad och straffbeskattad av riksdagen".

Upptäckte och gick med i den igår och idag har jag bjudit in alla jämngamla jag har i vän-listan.

Har ju skrivit om detta förut men det gladde mig att se att det faktiskt finns folk som retat upp sig såpass att man håller på att forma en manifestation mot denna oförrätt som jag och jämnåriga anser att det är när vi tvingas betela den högre skatten även hela detta år. För mig personligen var det ju så att jag hade räknat med att få skattelättnaden från och med första januari det här året. När jag valde att ta pension ett år i förväg accepterade jag den högre beskattningen för första året. Sen kom ju riksdagen och slog undan benen under mig och många andra. När man flyttade fram normen för pensionsålder till 66 istället för 65.

Och det är ju inte precis korvören eller småslantar de lurar oss på utan drga 25 tusenlappar över året. Jag fyller ju inte förrän i december så det är väl tidigast till jul jag kan hoppas på den förbättring jag hade hoppats på redan 1/1-2023.

Men jag ger mig fanken på att straffskatten, som jag kallar den, gäller väl förstås hela det år man fyller 66.

I så fall finns det ju, för en gångs skull, en fördel med att fylla år i december. För då är ju nästa år nära...

Undrar just om Mona Sahlin fortfarande tycker att "det är häftiigt att betala skatt" även gällande denna diskriminering av både henne och mig. Vi är alltså jämngamla.

Nu haltar väl iofs den jämförelsen ordentligt för hon har säkerligen både riksdags- och statsrådspension. Så Mona har säkert sitt på det  torra.

Annars... så har vi äntligen fått värme och vår på riktigt här på Sveriges midja. Vitsipporna blommar för fulla luggar och björkar och andra lövträd har fått små "musöron". Och då är det ju bara en fråga om daagar innan allt blir grönt igen. Årets bästa tid, tycker jag, från maj och fram till midsommar!

Njut av den, ni också, kära ordbrukare i Väckelsång. Marstrand, Åmotfors och Arjeplog!

Som en bumerang kommer jag tillbaka! Nån gång...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards