Alla inlägg den 20 maj 2023

Av Göran - 20 maj 2023 09:20

Godlördagmorgon på er, kära ordbrukare! Visste ni att just idag är det den intenationella Whiskydagen? Jag är ju själv en vän av denna ädla dryck men har ingen hemma just nu. Så endera får jag väl fira med bara vattnet jag brukar droppa i glaset för att späda ut den en aning. Dämpa styrkan och därmed lättare urskilja nyanserna i smakerna. Eller så får jag masa mig iväg till ett systembolag och inhandla en skvätt.

I så fall blir det tyvärr inte fråga om mitt favoritmärke, singelmalten Glen Garrioch.

 

Denna sort finns nämligen bara i beställningssortimentet och tar ett par dagar att få om man beställer den. Dessutom är den i dyraste laget för en fattig pensionär (499 kr) så om det blir nån alls så blir det en flaska för ett par hundralappar mindre. Det finns flera prisvärda singelmalt för c:a 300 kr. 

Till exempel Kapten Haddocks (han i Tintin-serierna) favorit Loch Lomond. När serierna tecknades fanns inte det märket men på senare år har man börjat tillverka whisky med den etiketten.

En annan, mycket prisvärd single malt är denna.

 


Tamnavaulin finns i flera olika varianter som kostar strax över trehundringen plus en lyxmodell som man får slanta upp över 700 kr för. Men den har jag aldrig smakat, främst av ekonomiska skäl

Nåja, dagen får väl utvisa om det blir nåt firande eller inte. 

Området där jag bor är ju liksom halvt om halvt avskuret från yttervörlden. Den f.d E4;an.som går genom området är ju under ombyggnad och uppbruten på långa sträckor oavsett om jag väljer att åka till Kvissleby eller centrum eller till Birsta norr om staden. Det är enkelriktat med temporära trafikljus på flera ställen oavsett vilket håll jag vill åka.

Och väljer jag att köra en omväg för att komma upp på motorvägen så är det vägarbeten där också.

Dock är det ju lördag så de flesta arbetena står ju stilla idag. Men vi får se.

Hockey-VM är i full gång och hittills går det bra för oss. Sverige är fortfarande obesegrade, enda poängtapet var mot Finland där det var oavgjort vid full tid och förlängning. VI vann dock på straffar till slut. Ikväll står Frankrike för motståndet och allt annat än en ny seger vore ju en skräll.

Innan dess ska jag bjuda yngstingen på middag. Han uttryckte en önskan om "pappas köttbullar" så dem rullade och stekte jag igår eftersom meningen var att han skulle komma då. Men de klarar sig ju gott i ett dygn i kylskåpet och behöver bara värmas tills han kommer. Gräddsås och hemlagat potatismos blir det också medan jag gör blomkålsmos åt mig själv. För kolhydraternas skull.

Därmed tillönskas de vördade ordbrukare en trevlig lördag och helg i Grythyttan, Ammarnäs,Skövde och Vansbro!

Var inte så förtvivlat rädda om er! Lev istället! Lev!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards