Alla inlägg den 2 maj 2023

Av Göran - 2 maj 2023 13:23

Alltså... Jag ska försöka bepara er svordomarna som vill ut genom både munnen och tangentbordet via fingrarna just nu. Jag är så enastående förbannad på min leverantör av bredband och TV så jag vill bara skrika rakt ut.

Mina abbonnemang på TV-paket och CMore som jag sagt upp gick ju ut i lördags. Och sen slutade digitalboxen att släppa igenom några som helst kanaler. Så igår anlitade jag deras digital support och för en stund kunde jag plötsligt se TV igen. Men bara ett fåtal kanaler. De flesta var tomma utom SVT, TV4 och några till.

Och när jag slog på TV;n idag var jag helt utan kanaler igen. Så vid elvatiden idag tog jag fram tålamodet och ringde Telias kundtjänst. När jag knappat mig förbi alla menyer och kom fram till kön fick jag veta att den bestod av 82 samtal och det beräknades dröja c:a 35 minuter innan det blev min tur. De 35 blev 48 minuter innan nån som hette Oskar svarade. Han ställde frågor som jag besvarade och bad mig vänta kvar. Det gjorde jag i 7-8 minuter innan han kom tillbaka och ställde nya frågor för att än en gång be mig dröja kvar.

Tålamodet räckte till 22 minuter. Då gav jag upp hoppet och konstaterade att Oskar antingen gått på fikarast eller kanske satt med förstoppning på toaletten eller helt enkelt avlidit. Eller blivit bortrövad av utomjordningar. Eller kanske bara helt enkelt glömt bort mig... Det kvittar väl vilket egentligen!

Nån som tycker att jag borde fortsatt att vänta? Inte nog med att man ska vänta i deras evighetslånga telefonköer utan när man väl blir framsläppt till en levande människa så försvinner han bara.

Så vad gjorde jag? Tja, vad har jag för val, annat än att ringa 90 200 en gång till? Och vänta i en dryg halvtimme IGEN i den där förbannade telefonkön.

Telia borde verkligen skämmas! Det är så jävla uselt att man inte ska kunna komma fram på telefon inom rimlig tid. För över en halvtimme är förbanne mig INTE rimligt för fem öre! Och i mer än tio år har jag fått höra att "de gör allt de kan" för att korta ner väntetiderna. Det är LÖGN! Hade verkligen försökt så hade det märkts skillnad för länge sen. Det är ju inte svårt alls - anställ fler som svarar i telefonerna! Så enkelt är det! Inte svåraree än så!

Telia borde ge mig en stor fet belöning för där löste jag problemet de inte klarat att lösa själva på minst tio år!

Jag har sagt det förr och säger det igen: Har man gjort allt man kan i tioi års tid men inte fått några som helst resultat (jag tycker snarare att det blir sämre och sämre) då kanske man får hitta på nya sätt att göraa "allt man kan"! Eftersom det man gjorrt inte har hjälpt, menar jag. Men nu tror ju inte jag att man gjort ett smack för att kapa sina kunders väntetider. Utan Telia tycker helt enkelt att deras kunder gott kan vänta i en timme eller mer. Mitt personliga rekord i kön är en timme och fyrtiofem minuter. Då var jag inte trevlig när jag kom fram, kan jag säga. Jag skällde dock inte på den stackare som fick min röst i örat men jag sa absolut mitt hjärtas mening.

Byt leverantör då, kanske någon säger. Men tyvärr är det bara min mobil jag kan byta abbonnemang på. TV och bredband har Telia monopl på i området där jag bor för hyresvärden har tecknat ett avtal med dem. Så jag kan bara välja hur litet eller stort kanalpaket jag ska ha.

Sen vet jag ju inte om Bredbandsbolaget eller de andra aktörer är lättare att komma fram hos för Telia är ju inte precis ensamma om detta sattyg som kallas väntetider. Det är mer regel än undantag nuförtiden.

I nittiotalets början sökte min arbetsgivare kvalitetssäkringsdiplom från Det norske Veritas som är de som beviljar såna certifikat. Jag fick då delta i en tredagarskurs som hette "Personlig kvalitet" där vi, bland mycket annat, fick lära oss att tre signaler i en telefonväxel var maximalt för vad som kan kallas god kvalitet. Tänk så mycket det har förändrats sen dess. Nästan alla större företag, myndigheter och institutioner har idag digitala system som sköter deras telefonköer. Och värre blir det hela tiden.

Såna som du och jag, deras kunder som ger dem deras vinster, bryr de sig inte nämnvärt om.

Nåja, jag kom alltså fram till sist för andra gången och inte heller den mannen kunde lösa problemet så jag frågade om de inte har tekniker (riktiga levande människor, alltså) som åker ut och ser problemen på plats när det inte går att lösa det digitalt. Jodå, de hade de och de ska nu kontakta mig för att boka in tid då de kan komma hit.

Om jag då skulle ha en telefonsvarare som ber dem dröja kvar och försaäkra dem att det snart blir deras tur kan jag lova att de skulle lägga på direkt. Det skulle i alla fall jag göra om en privatperson behandlade mig så.

Så skäms Telia! Skäms!!! 

Detta skrive eftersom jag vet att Telia har folk som bevakar den här världen av sociala medier som FB, Instagram och bloggar. Tidiagre gånger då jag har hängt ut dem här i bloggen har jag nästan ofelbart fått kommentarer från dem att de gör allt de kan. Men det har jag ju redan förklarat för folk med skallen intakt att de inte alls gör. Så nu får vi se hur länge det dröjer innan det komme en sån kommentar. Eller så förstår de själva att jag inte kommer att tro dem och avstår från att kommentera. Jag VET dock att det blir läst av dem och det kan ju aldrig skada!


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards